Tarih: 18.10.2024 15:45

'Zimmet' suçundan girdiği cezaevinden tahliye edilen oda başkanı, istifa etti

Facebook Twitter Linked-in

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)-HAKKINDAKİ 'zimmet' suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık (70), tahliye edildi. Tahliyesinin ardından yazılı açıklama yapan Anık, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve eski İzmir Sivil Hava Limanı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Anık, İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, zimmet suçu işlediği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası aldı. Cezasının kesinleşmesine rağmen teslim olmayan Anık hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Anık, 9 Ekim akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Gaziemir Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen Anık, buradaki işlemlerinin ardından ertesi gün sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. İnfaz Yasası gereği Anık, tahliye edildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, başkanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Anık, "Suçsuzluğumu kanıtlamak için hukuk mücadelemi kararlılıkla sürdüreceğim. Gerçeklerin ortaya çıkacağına ve adaletin yerini bulacağına olan inancımı hiç kaybetmedim. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır ve bu sürecin sonunda adaletin yerini bulacağına dair umudum güçlüdür" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —