Tarih: 20.09.2024 13:54

Yayladağı’nda su baskınının izleri siliniyor

Facebook Twitter Linked-in

Samim SELÇUK/ Hatay, (DHA) – HATAY’ın Yayladağı ilçesinde etkili olan yağışın ardından meydana gelen su baskınlarının izleri belediye ekiplerinin çalışmalarıyla siliniyor.

Evlerin bodrum katlarını ve bazı yolları göle döndüren yağışın ardından harekete geçen ekipler, gece saatlerinden bu yana önce su tahliyesi gerçekleştirdi. Ardından ise su baskınıyla tahrip olan alanlarda çalışma başlattı. Havanın aydınlanmasının ardından ise su baskınlarıyla bozulan yollarda, yıkılan istinat duvarlarında çalışma başlatıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Yayladağı Belediyesi ekipleri ilçeye bağlı Kurtuluş ve Tutlubahçe Mahalleleri’nde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yayladağı Belediyesi yayınladığı açıklamada ekiplerin 7/24 teyakkuzda olduğunu ve yaşanan su baskınlarının ardından bozulan alanlarda onarım çalışmalarının başladığını açıkladı.

EKİPLERİMİZ 7/24 TEYAKKUZDA

Yayladağı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bugün saat 00.00 sularında ilçemizde başlayan ve 05.00’a kadar devam eden aşırı yağış sebebiyle yaşanan sel ve su baskınında Afet Eylem Planına göre ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürdüler. Belediye personellerimiz ile HBB İtfaiye ve HBB-HATSU saha ekiplerimizin aktif çalışmaları sonucu su baskınında zarar gören evlerde, konteyner kentlerde oluşan baskınlarda, deforme olan yol ve çöken istinat duvarlarına program dahilinde gerekli çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Mevsim şartlarında yaşanabilecek sağanak yağışlar sonucu muhtemel sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur. İlçemizde yaşanacak olumsuzluklara karşı Belediye ekiplerimiz 7/24 görevdedir" denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —