Tarih: 23.09.2024 14:34

‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası yoğun ilgi görüyor

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin, sokakta yaşayan köpeklerin barınakta yaşamalarını zorunlu hale getiren yasa değişikliği sonrası harekete geçerek ağustos ayında başlattığı ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası kapsamında kısa sürede 52 köpek, 32 de kedi sahiplendirildi. Büyükşehirin mama, bakım ve veteriner ücretleri dolayısıyla sahiplenme sayılarında yaşanan düşüşü de göz önünde bulundurarak, sahiplenmeye teşvik edecek pek çok kolaylık sağladığı kampanya vatandaşlardan ciddi anlamda ilgi görüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer’in 23 Ağustos’ta lansmanını yaptığı ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası sonrasında, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimleri yerleşkelerine en az birer tane köpek sahiplendirmeye başladıklarını söyleyen Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, bireysel sahiplenme sayılarında da artış olduğunu kaydetti. Yıkılmaz, “Ağustos ayı başına kadar toplam 300 civarında kedi ve köpek sahiplendirmesi mevcutken, şu an ciddi bir artış var” dedi.

sahiplen.mersin.bel.tr adresi üzerinden, sahiplendirilecek kedi ve köpekler hakkında bilgi alınabileceğini sözlerine ekleyen Yıkılmaz, kampanya hakkında vatandaşlardan çok olumlu dönüşler aldıklarını sözlerine ekleyerek, “Çok sayıda vatandaşımız bu kampanya kapsamında köpek sahiplenmek için bakımevimize gelmekte. Özellikle köpeklerde mama sorunu, veteriner hekim ve ilaç ücretlerinin pahalı olmasından kaynaklanan sorunlardan dolayı köpek sahiplenme sayısında ciddi bir azalma vardı. Aynı zamanda sahipli olan köpeklerin de maalesef bakımevlerine veya sokağa terk edilmesi söz konusuydu. Bu konuda vatandaşlarımız kampanyadan son derece memnun” diye konuştu.

Kampanya kapsamında Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde Rottweiler cinsi bir köpek sahiplenen ve ismini Roze koyan Turan Küpeli, bir cana yuva olmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Moly’i sahiplenen hayvanseverlerden Ahmet Başer ise; hayvanları çok sevdiğini, bakmakta oldukları bir köpekleri daha olduğunu anlattı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında sahiplenilen köpeklerin 2 yıl süreyle günlük kuru mama ihtiyaçları belirli periyotlarla karşılanacak. Ayrıca 3 ayda bir iç ve dış parazit ilaçları uygulanırken, 6 ayda bir pet kuaför hizmeti verilecek. Yılda bir kez kuduz aşısı uygulamasının yapılacağı kampanya kapsamında, yavruyken sahiplenilen köpeklerin kısırlaştırılması da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Yine kampanya kapsamında; Mersin Veteriner Hekimler Odası ile yapılan protokol doğrultusunda, anlaşmalı veterinerlerde yapılacak operasyonlar ve her türlü müdahaleler de yüzde 25 indirimli olacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —