Tarih: 03.10.2024 18:20

Yalova Valisi Kaya, motosiklet denetimine katılarak sürücülere broşür dağıttı

Facebook Twitter Linked-in

Zehra BAYKAL/YALOVA, (DHA)-YALOVA Valisi Hülya Kaya, kentteki motosiklet denetimine katılarak, sürücülere broşür dağıttı. Kaya, “İlimizde artan kazalara baktığımızda bunun yüzde 56'sını motosikletlilerin oluşturduğunu görüyoruz” dedi.

Yalova'da motosikletlilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetime Yalova Valisi Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın da katıldı. Motosiklet sürücüleri, ekipler tarafından durdurularak kontrolleri gerçekleştirildi. Vali Kaya da sürücülere güvenli sürüş tekniklerinin ve ekipmanların bulunduğu broşürleri dağıttı. Sürücülerle sohbet ederek, ekipman ve trafik kuralları hakkında uyarılarda bulunan Kaya, sürücülerin taleplerini de dinleyerek notlar aldı.

'KAZALARIN YÜZDE 56'SINI MOTOSİKLETLİLER OLUŞTURUYOR'

Denetim sonrasında açıklamada bulunan Vali Kaya, “Bu uygulamanın sebebi şu, ilimizde artan trafik kazalarına baktığımızda ölümlü, yaralanmalı kazalara baktığımızda, bunun yüzde 56'sını aslında motosikletlilerin oluşturduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yeni dönemde motosikletlilere yönelik uygulamalarımıza ağırlık vereceğiz. İstiyoruz ki motosikletli vatandaşlarımız güvenli şekilde sürüşlerini gerçekleştirsinler. Bu yapmış olduğumuz uygulamayla beraber, güvenli sürüş tekniklerine de dikkat çekiyoruz. Çok fazla motosiklet kullanan gencimiz var. Geçen sene bu şekilde çok fazla gencimizi kaybettik. Baktığımızda kask, yelek ve dizliklerin kullanımı, hız limitlerine uyulması çok önemli. Bu yapmış olduğumuz çalışmayla beraber, 1 yılın sonunda nereden nereye geleceğiz onu da merak ediyoruz. Hem emniyetimiz hem jandarmamız sahada aktif bir şekilde kontrollere devam edeceğiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —