Tarih: 04.10.2024 16:40

Yalçın Topçu, Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği Derneği yöneticilerini kabul etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği Derneği (AHGEB) Başkanı Yahya Kemaloğlu,Başkan Yrd.Dr. Azad Dedeoğlu,Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Eğitim Koordinatörü Zakir Şadman ile İstanbul Üniversitesi, Biyoloji öğrencisi Aişe Nabieva ve Biruni Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencisi Firdevs Kelişeva’yı külliyedeki makamında kabul etti.

 

Topçu bu vesile yaptığı konuşmada şunlar ifade etti;“Ahıska Türkleri yaşadıkları birçok sürgün ve soykırıma rağmen gittikleri her yerde çalışkanlıklarıyla,kültürlerine, dillerine ve dinlerine sahip çıkarak kimliklerini kaybetmemiş iftihar vesilemiz kardeşlerimizdir.Türkiye devleti ve milletiyle Ahısalı Türklerin tek gerçek vatanı Türkiye olduğunu biliyor ve her daim Ahıska Türklerinin yanında olmuş ve olmaya da devam ediyor.

Bu vesile sürgün ve soykırım şehidlerimizi rahmetle anıyor,medeniyet coğrafyamızın ve tüm mazlumların,mağdurların  evi olan Cumhurbaşkanlığı külliyesine hoş geldiniz.

 

AHGEB) Başkanı Yahya Kemaloğlu’da yaptığı konuşmada;

 

“Öncelikle kabulünüz için ve Ahıska Türkleri’nin sorunlarına yönelik yardımlarınız için Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği Derneği olarak çok teşekkür ediyoruz.Ahıska Türklerinin sorunları ile ilgili başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin bütün kurumları çok yakinen ilgilenmektedir.Dünyanın dört bir yanında yalayan Ahıska Türkleri Türkiyenin uluslarası düzeyde yükselmesi için birer fahri elçidir.Allah devletimizi payidar,milletimizi ilelebet var eylesin.” 

Görüşme günün anısına çekilen fotoğraf ile birlikte sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —