Tarih: 22.05.2023 18:11

Yalçın Topçu , Sultan –Mut Derneği Heyetini Kabul Etti

Facebook Twitter Linked-in

Kumuk soydaşlarımızın,gerek Dağıstan’ın gerekse bütün Kafkasya’nın ve Rusya Federasyonun ekonomik, sosyal,siyasi ve kültürel hayatında çok önemli bir yere sahip halklardan olup,iki ülke arasındaki ilişkilere de katkıları olduğun söyleyen Topçu ,yaptığı konuşmada :

 

 

“1864 de Çarlık Rusya’nın yaptığı büyük sürgünde Türk topraklarına gelen Kumuk kardeşlerimiz başta Çanakkale- Biga ilçesi ve köylerine olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yerlerine yerleşmişlerdir.

Kumuk kardeşlerimiz,1.Dünya ve kurtuluş savaşımızda Anadolu’daki kardeşleriyle birlikte omuz omuza hemen her cephede şehid ve gaziler vermişlerdir.

Günümüzde,Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti ve Çeçen ve Osetya Özerk Cumhuriyetlerinde yaşayan,Kumuk soydaşlarımız,gerek Dağıstan’ın gerekse bütün Kafkasya’nın ve Rusya Federasyonun ekonomik, sosyal,siyasi ve kültürel hayatında çok önemli bir yere sahip halklardan olup,iki ülke arasındaki ilişkilerede katkıları vardır.

Sultan-Mut Derneği Başkanı Kardeşim Nadir Sultan Abdurrahmanov ve heyetini milletimizin evinde ağırlamış olmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek,ülkece yaşadığımız asrın depreminde,Sultan Mut derneği olarak yapmış oldukları destekleri ve nazik ziyaretleri içinde kendilerine ve heyetine ayrıca tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sultan-Mut Derneği Başkanı Nadir Sultan Abdurrahmanov’da yaptığı konuşmada kabul için teşekkür ederek;

 

“Deprem bölgesine getirdiğimiz aynı ve nakti desteklerin ilgililere ulaşılması ve yıkılan mescitlerin yapımının açılışında bulunmak için kardeşlerimizle birlikte olmak için geldik. 

Biz Kumuk’ların kalbi ve gönlü Türkiye’deki kardeşleri ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iledir.Dualarımızda her daim Erdoğan’ın sağlık ve başarısı içindir,bizim selamımızı kendisine iletin” dedi.

 

Görüşme hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —