Tarih: 27.09.2024 15:40

Tuncel Kurtiz ölümünün 11'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şevki MORALI / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz için ölümünün 11'ici yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Kazdağları'nın eteklerindeki kırsal Çamlıbel Mahallesi'nde yer alan Kurtiz'in mezarı başındaki anma töreninde, usta sanatçının hayatı, sanatı ve dünya görüşü bir kez daha hatırlandı.

Kazdağları eteklerinde yer alan kırsal Çamlıbel Mahallesi'nde, Edremit Belediyesi tarafından usta oyuncu Tuncel Kurtiz için anma töreni düzenlendi. Kurtiz'in mezarı başındaki anma törenine ailesi, dostları ve sanatseverler de katıldı. Kurtiz'in hayatı, sanatı, dünya görüşü ve Kazdağları'na olan bağlılığı, törenler boyunca sıkça vurgulandı. Törene katılan sevenleri, sanatçının kabrine çiçek bırakıp dua ederek anı fotoğrafları çekti.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş anma törenindeki konuşmasında Kurtiz'in mütevazı, güçlü sesi ve dünya görüşüyle herkesin sevgisini kazanan bir olduğunu belirtip, onu aşık olduğu Kazdağları'nın eteklerindeki mezarı başında, değerli eşi Menend Kurtiz ve sevenleriyle birlikte andıklarını söyledi.

İki çocuk babası Tuncel Kurtiz, 27 Eylül 2013'te İstanbul Etiler'deki evinde düşerek 77 yaşında hayatını kaybetmişti. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —