TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin yeni sezonu tanıtıldı

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin yeni sezonu tanıtıldı

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin yeni sezonu tanıtıldı

Tuçe GÖLCÜ-Ataberk KURT/ İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE'NİN dijital platformu tabii, düzenlediği lansman gecesinde yeni sezonun detaylarını ve projelerini paylaştı. Yeni dönemde tabii izleyicileri için iki farklı izleme seçeneği sunduklarını ifade eden TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, tabii’nin UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarını yayınlayan tek dijital platform olarak spor yayıncılığında yeni bir dönem başlattığının altını çizdi.

TRT’nin dijital platformu tabii'nin yeni sezon lansmanı, dün Rixos Tersane İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı. Gecede, platformun yeni orijinal yapımları ve sevilen dizilerinin yeni sezonları tanıtıldı. Yapımların özel fragmanlar eşliğinde davetlilere sunulduğu etkinlikte tabii’nin yeni içerikleri büyük beğeni topladı.

Etkinliğe TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı başta olmak üzere, siyaset, sanat, dizi ve film sektörü profesyonelleri ile spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Etkinliğin sunuculuğunu ünlü oyuncular Cem Özer ve Tuba Ünsal yaptı. Etkinliğin sonunda sahne alan şarkıcı Sinan Akçıl’ın katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

SOBACI: DİJİTAL ALANDA DA DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN DİYORUZ

Etkinlikte konuşan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, “Geçtiğimiz yıl mayıs ayında uluslararası dijital platformumuz tabii’yi kurarak hem mecralarımıza bir yenisini daha ekledik hem de anlatımın ve içeriğinin merkezini Türkiye’ye taşıma iradesini ortaya koyduk. tabii’nin kuruluşu sadece ülkemiz için değil, yayın ve yapım alanında görmezden gelinen, kendi hikayesini anlatamayan, algılara mahkum edilen milyarlarca insan için de önemli bir eşiğin aşılması demekti. Geldiğimiz noktada dijital alan, karşıtlıkları besleyen, uçları ve sapkınlıkları normalleştiren, az olanı çok gibi gösteren bilinçli ve sistematik bir şekilde belirli değerleri dayatan bir alandır. Cinsiyetsizleştirme politikalarının uygulama sahası haline gelen, aile kurumunun hedef tahtasına oturtulduğu böylesi bir dijital alan takdir edersiniz ki insanlığın geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor. TRT olarak bizler Tabii ile bu düzene güçlü bir şerh düşüyoruz. Yayın ve yapım alanında adil temsili savunuyor, dijital alanda da daha adil bir dünya mümkün diyoruz” dedi.

‘YENİ DÖNEMDE TABİİ İZLEYİCİLERİ İÇİN İKİ FARKLI İZLEME SEÇENEĞİ SUNUYORUZ’

tabii’nin 1 yıl içinde 6 milyonu aşan üye sayısına ulaştığını ifade eden Sobacı, “Gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki; bizim tabii ile Türk yapımlarına yaptığımız yatırımı başka hiçbir yerli veya yabancı platform bu kadar hızlı yapmamıştır. Yatırımlarımız bundan sonra da artarak sürecek ve tabii yapım sektörüne nefes olmaya devam edecektir. tabii kuruluşunun üzerinden henüz 1 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 6 milyonu aşan üye sayısına ulaşmıştır. tabii’nin yeni döneminde abonelerimize sunduğumuz üyelik paketlerini de farklılaştırıyoruz. Yeni dönemde tabii izleyicileri için iki farklı izleme seçeneği sunuyoruz. Bu seçeneklerden ilki tabii’nin ücretsiz paketi. Ücretsiz paketi kullanan üyelerimiz TRT kanallarının canlı yayınlarının yanı sıra, TRT arşivinde yer alan ve hepimizin yaşamında iz bırakan TRT yapımlarına platformumuz üzerinden erişebiliyorlar. İkinci paketimiz olan ‘Premium abonelik’ paketi ise tüm tabii orijinal yapımlarının, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ndeki tüm maçları, klasikleşen TRT dizilerinin, TRT kanallarının canlı yayınlarının, ses getiren yerli ve yabancı yüzlerce saatlik lisanslı film, dizi ve belgesellerin yer aldığı, reklamsız izleme keyfi sunan bir üyelik paketi olma özelliği taşıyor. Çok yakında tabii’nin uluslararası açılımını da gerçekleştirecek ve dünyadaki Türk yapımlarına olan talebi karşılamak noktasında önemli bir boşluğu dolduracağız. Şu açıkça ifade etmek isterim ki; iddiamızın büyüklüğü Türkiye’nin büyüklüğünden kaynaklanıyor” diye konuştu.

CANPOLAT: YURTDIŞINDA ÇOK DAHA BÜYÜK ADIMLARLA İLERLEYECEĞİNE İNANIYORUM

tabii’nin başarılı bir dijital platform olduğunu söyleyen Marnalı dizisinin yapımcısı Mehmet Canpolat, “Dizimizin konusu eski bir kabadayının yıllar sonra cezaevinden çıktıktan sonra yeni düzene alışmasıyla ilgili. Karakterimiz eski değerlerin tamamen yok olduğunu yeni dünya düzeninde yeni değerlerin var olduğunu görüyor ve eski değerlerle yeni değerlerin çatışması arasında kendine ait değerlerin hayata geçmesini amaçlıyor. 10 bölüm yaptık, inşallah izleyicilerimiz de keyif alır. Bir oturuşta 10 bölüm izleyeceklerine inanıyorum. Çok başarılı bir dijital mecramız var. Bu başarının yurt içinde ve yurtdışında çok daha büyük adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

BENLİ: GÜZEL BİR YAPIM

Marnalı dizisinde Faruk Bedir karakterine hayat veren oyuncu Engin Benli, “Bu karaktere yeni nesil kabadayısı diyelim biz, aynı zamanda dönemi ve zamanı çabuk yakalayan, günü çok iyi takip eden, aile bağlarına dehşet derecede değer veren bir karakter. Güzel bir ekip, güzel bir yapım ve güzel bir kanal TRT ve tabii. O yüzden oynamak da çok keyifli” dedi.

KURAL: TABİİ ÇOK İYİ BİR PLATFORM OLDU

Gassal dizisinde rol alan Ahmet Kural ise “Senaryoyu okuyunca heyecanlandım. ‘Beni ölünce kim yıkayacak?’ sorusunun cevabının peşine giden bir adam. Bu dünyanın bize dayattığı dostluk, kardeşlik, vefa, hoşgörü ve dayanışmanın dışında diğer taraftaki o maneviyatı çok çarpıcı o yüzden ‘bunu oynamam gerek’ dedim. Hem komik hem hüzünlü bir proje. Kültürümüzü daha geniş coğrafyalara tanıtmamız için bence tabii çok iyi bir platform oldu” diye konuştu.

YENİ SEZONDA YER ALACAK YAPIMLAR

tabii’nin yeni sezonunda; Ahmet Kural ve Selçuk Aydemir’i bir araya getiren kara komedi ‘Gassal’; Ozan Akbaba imzalı aksiyon dizisi ‘Çırak’; vicdanı ile kariyeri arasında kalan bir bankacının hikâyesini anlatan ‘Yankı: Görünmez El’; Gürkan Uygun’un namlı bir kabadayıyı canlandırdığı ‘Marnalı’; Akın Aksu’nun kaleminden çıkan ‘Cihangir Cumhuriyeti’; Cem Gelinoğlu’nun başrolde oynadığı komedi dizisi ‘% İki’; eski bir mafya babasının gülünç maceralarını anlatan ‘Kız Babası’ ve Bosna’nın efsanevi kahramanı Naser Oriç’in yaşam öyküsünü konu edinen ‘Naser’ gibi yeni orijinal diziler izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca ‘Küçük Dahi İbn-i Sin’ ile birlikte ‘Tozkoparan İskender: Sır’, ‘Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’, ‘Hay Sultan’, ‘Yeşil Deniz Milenyum’ ve ‘Mahsusa’ gibi çok dizilerin yeni sezonları da yakında tabii’de olacak.

Bunun yanında izleyiciler, Avrupa’nın prestijli futbol turnuvaları UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ndeki tüm maçları tabii’den takip edebiliyor.

YENİ SEZONDA TABİİ’DEN İKİ FARKLI İZLEME SEÇENEĞİ

tabii yeni dönemde izleyicileri için iki farklı izleme seçeneği sunduğunu duyurdu; tabii’nin ücretsiz versiyonunda TRT kanallarının canlı yayınlarına, TRT’nin güncel ve arşiv içeriklerine reklamlı olarak erişilebiliyor. tabii Premium abonelik ise 30’un üzerinde tabii orijinal yapımının, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ndeki tüm maçların, klasikleşen TRT dizilerinin, tüm TRT kanallarının canlı yayınlarının, ses getiren film, dizi ve belgesellerin yer aldığı reklamsız izleme keyfi sunan bir üyelik paketini kapsıyor. Bu pakette (canlı TV kanalları hariç) tüm içerikleri reklamsız izleme, TV kanallarını 24 saat geri alıp izleme, içerikleri indirip çevrim dışı izleme özellikleri ve yüksek kaliteli görüntü seçeneği sunuluyor. İzleyiciler istedikleri yer ve zamanda akıllı cihazları yahut bilgisayarları üzerinden ulaşabilecekleri bu premium içerik paketine ayda 99 TL’ye sahip olabiliyor.


Haber Kaynak : DHA

Başkan Geçit ; Yeşilyurt,planlı ve güçlü yatırımlarla inşa ediliyor

YMP Malatya İl Başkanı Yalçın’dan Depremzede Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Battalgazi’de ilk 6 Ayda Dönüşüm ve Yenilik Rüzgârı

Tenis Tutkunları, Yeşilyurt Belediyesi Tenis Turnuvası’nda Hünerlerini Sergiledi

Malatya BB Başkanı Er, Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bayram Taşkın: "Hiç Bir Mahallelerimizi İhmal Etmeyeceğiz"

Başkan Geçit, “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Başımızın Tâcı”

Malatya’da öğrenci servislerine sıkı denetim

Başkan Geçit ; Kırsal bölgelerdeki sorunların çözüme kavuşmasında kimsenin şüphesi olmasın

Abdurrahman Uzun, Battalgazi’de Gençlerle Buluştu

‘Türkiye’nin doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı, serbest paraşüte mükemmel bir zemin sunuyor’

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında sponsorluk anlaşması

Bornova 1877'nin gözü Karşıyaka'da

Karşıyaka rekoru egale edecek

Altay'da Murat Uluç 3'üncü dalyaya hazır

Göztepe'de Tijanic sahne alacak

Altınordu'da gurbetçiler takımı sırtladı

Karşıyaka potada Avrupa'da sahnede

Hatayspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bodrum FK'yı Puşçaş ve Seferi uçurdu

PKK'nın şehit ettiği öğretmen Uğur Gören anıldı

Üniversitenin yeni hastane binası 2025'te tamamlanacak

Büyükşehir kültür ve sanat sezonunu açıyor

Yahyalı Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerden yeni tıbbi cihaz bağışı

Mersin Büyükşehir’in hizmetleri Türkiye’ye örnek oluyor

Peynir bidonunda 900 altın sikke; 2 gözaltı

Turkcell’in Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletler’de ‘en iyi örnek proje’ gösterildi

Komşusunu öldüren sanığın 'indirimsiz cezası'nın gerekçesi: Samimi bir pişmanlığı yok

Polisin evinden 200 bin liralık ziynet eşyasını çalan 4 şüpheliye gözaltı

İstanbul - Bayrampaşa'da yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyon ezdi

Evine alıp yemek yedirdiği akrabası tarafından çekiçle dövülüp gasbedildi

Genç sürücü,kazanın ardından alev alan otomobilde yanarak feci şekilde öldü

Polis, kayıp Esranur’u bulmak için iş yerine itfaiye merdiveniyle girdi

Çekiciye çarpan hafif ticari araç takla attı 2 ölü, 3 yaralı

Direksiyon başında kalp krizi geçirip kaza yapan sürücü kurtarılamadı

İnşaat işçilerinin kürek ve sopalı kavgası kamerada

Elazığ’da köy muhtarından ormana güvenlik kameralı koruma

‘Yerli teknoloji girişimi şirketlerin satış sorununu bağımsız satışçılarla çözüyor’

Avukat Özdilek: Kişisel verilerinizi koruma hakkınızı kullanın

Kuşadası'nda Yunan unsurlarınca geri itilen 21 kaçak göçmen kurtarıldı

Bakan Göktaş: Çocuklarımızı dijital tehlikelerden korumak hayati önem arz ediyor

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Yaşlılar Günü' paylaşımı

Bahçeli: Pensilvanya operasyonu çekenlere MHP'yi çiğnetmem

Bakan Işıkhan: Çalışma saatlerinin kısalması ile ilgili çalışmamız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplum İsrail’in bu haydutluğuna daha fazla sessiz kalamaz

ANKARA - TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir anayasa çalışması zorunluluktur (VİDEO EKLENDİ)

ANKARA - Özgür Özel: Parti adayını belirleyecek, onun dışında bir aday söz konusu değil (VİDEO EKLENDİ)

ANKARA - Mansur Yavaş: Partim aday gösterirse, Cumhurbaşkanlığına aday olacağım (VİDEO EKLENDİ)

Dışişleri'nden, ABD- GKRY açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, partisinden istifa etti

PKK'nın şehit ettiği öğretmen Uğur Gören anıldı

Üniversitenin yeni hastane binası 2025'te tamamlanacak

Büyükşehir kültür ve sanat sezonunu açıyor

Yahyalı Devlet Hastanesi'ne hayırseverlerden yeni tıbbi cihaz bağışı

Yıldız Teknik Üniversitesi oryantasyon etkinlikleri başladı

İsviçre ve İtalya sınırı yeniden çizilecek

Mersin Büyükşehir’in hizmetleri Türkiye’ye örnek oluyor

Peynir bidonunda 900 altın sikke; 2 gözaltı

Üniversiteli Rojin'i arama çalışmaları 4'üncü gününde (2)

Turkcell’in Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletler’de ‘en iyi örnek proje’ gösterildi

Bakan Yerlikaya: Akademi, Jandarmamız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımıza güç kattı

Komşusunu öldüren sanığın 'indirimsiz cezası'nın gerekçesi: Samimi bir pişmanlığı yok

Bakan Kurum: Adıyaman İndere'de 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz

Başkan Kılıç ; Yaşlılarımız,menzile giden yoldaki ışığımızdır

Polisin evinden 200 bin liralık ziynet eşyasını çalan 4 şüpheliye gözaltı

İstanbul - Bayrampaşa'da yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyon ezdi

Emniyet Müdürü Arslan: Kasksız motosiklet sürücüsü veya yolcusuna müsaade etmeyeceğiz

Tavşanlı’da trafik kazası; 2 yaralı

Bitlis Kalesi kazısında 1500’lü yıllara ait su şebekesi bulundu

Doğuştan serebral palsi hastası Efe, 7 yıldır yürüyemiyor

Bitlis Kalesi kazısında 1500’lü yıllara ait su boruları bulundu / Ek fotoğraflar

Güzel Aşklar Diyarı’nın ikinci bölümü yayınlandı

‘Türkiye’nin doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı, serbest paraşüte mükemmel bir zemin sunuyor’

Bakan Göktaş: Çocuklarımızı dijital tehlikelerden korumak hayati önem arz ediyor

'En Etkin 50 Araştırmaları'na giren liderler iş dünyasını yönetiyor'

Malatya'da, Diyanet İşleri Başkanlığının 100'üncü yılı kutlandı

The Bodrum Cup, 'kazanmaya yelken aç' temasıyla başlıyor

MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi

Dr.Tayfun Börta: Tavsiyeyle ilaç kullanmayın

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve yağmur, seralara zarar verdi

Yükleniyor