Tarih: 17.10.2024 19:52

Topçu ; Çayırbağ’da İbad Hüseynli Caddesi’nin açılışına katıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Azerbaycan’ın kahramanlıklarıyla dünyaya nam salan yaşayan efsanesi İbad Hüzeynli’nin adı Çayırbağ’ın en büyük ve prsetijli caddesine verilerek ölümsüzleştirildi. Çayırbağ belde başkanı Ender Kiraz’ın davetlisi olarak proğrama katılan Topçu, proğram öncesi Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret etti.

 

 

 

Çayırbağ Beldesi’nde düzenlenen proğrama eski bakanlardan Mehmet Sağlam , Azerbaycan’ın yaşayan efsanesi İbad Hüseynli,Karabağ Gazileri ve kalabalık halk kitlesi katıldı. 

 

 

Vatandaşların büyük coşkuyla karşıladığı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,vatandaşlarla bir müddet sohbet ederek sorunlarını dinledi. 

 

 

Kur’an tilaveti ,efelerin ve küçük kızların folklor gösterilerinin ardından Çayırbağ Belediye Başkanı Ender Kiraz açılış konuşması yaparak davetlileri ve halkı selamladı.

Proğramda eski bakanlardan Mehmet Sağlam ve Azerbaycan’ın yaşayan efsanesi İbad Hüseynli birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,Karabağ Gazilerini,Çayırbağ halkını ve basın mensuplarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına selamlayarak yaptığı konuşmada ;Azerbaycan’ın yaşayan resmi kahramanı İbad Hüseyinli ‘nin Türk dünyasının da kahraman bir evladı olduğunun altını çizdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,burada yaptığı konuşmada ; “Türkiye ile Azerbaycan; Tek millet,kıyamete kadar var olacak 7  Türk soylu devletler ailesinin ikiz evlatlarıdır.Can Azerbaycan’ın;Şehidleri şehidlerimiz,gazileri gazilerimiz,sevinçleri sevincimiz,acıları açımızdır.Can Azerbaycan’ın yaşayan resmi kahramanı İbad Hüseyinli Türk dünyasının da kahraman evladıdır.Cenap Prezident İlham Aliyev;başkomutanlığında,Asilzade Azerbaycan halkının kanı ve canı ile kazandığı 44 günlük zaferin ardından ilk Karabağ savaşının gazisi İbad kardeşimizi resmi devlet kahramanı olarak onaylamıştır.

 

 

 

Kahramanlar;Milletleri için dar günlerinin milli refleksleridir onların sayıları ne kadar çok ise o devlet millet ve vatan o denli güvendedir.

Yozlaşmanın ve batı çürümüşlüğünün her alanda etkili olmaya başladığı günümüzde kahramanlarımızı rol model olarak toplumun önüne koymak çok önemlidir.

İşte bu gün bu caddeye kahraman gazimizin ismini vererek vefanın gereğini yapan Çayırbağ Belediye Başkanı Sayın Ender Kiraz ve meclis üyelerine  teşekkür ediyor,bu vesile Can Azerbaycan’ın ‘18 Ekim Bağımsızlık Günü’ nü kutluyor,1988 Karabağ işgalinin,1990 Bakü katliamının ve 44 günlük Karabağ zaferinin aziz şehidlerini aziz vatanımızın şehidleriyle birlikte saygı ve rahmetle,gazilerimizi,sağlık ve esenlik dileklerimle anıyor,sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum “ dedi. 

Yalçın Topçu ,konuşmasının ardından Karabağ gazilerine ve belediye başkanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın isim ve soyadlarının baş harflerinin yer aldığı kravatları hediye etti.

Eski bakanlardan Mehmet Sağlam ve İbad Hüseyinli’nin konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafları çekildi ve ardından  katılanlara pilav ikramı yapıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —