Tarih: 23.09.2024 17:20

Siirt’te düzenlenen Hafızlık Yarışması’nda Türkiye şampiyonu belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Akif ÖZALP/SİİRT,(DHA)- SİİRT’te, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hafızlık Yarışması’nda Türkiye şampiyonu Ubeydullah Kırlar oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 2024 yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri kapsamındaki Hafızlık Yarışması erkekler kategorisinin Türkiye finali, Siirt’te yapıldı. 19’uncusu düzenlenen finaller, Siirt Hacı Fethi Serin Camii'nde gerçekleştirildi. İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye finali yarışmasına, Gaziantep, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum, Aksaray, Yalova, İzmir, Eskişehir, Bingöl ve İstanbul’dan gelen din görevlileri katılmaya hak kazandı. Final yarışmasına Vali Kemal Kızılkaya, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, İl Müftüsü Şakir Pinal, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, il protokolü, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışma, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından İl Müftüsü Şakir Pinal, selamlama konuşması yaptı. Pinal, yarışmanın Siirt’te gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, başkanlığımız tarafından personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve pratikleştirme alışkanlığı kazanmaları amacıyla hafızlık ve kuran-ı güzel okuma yarışmaları tertip edilmektedir. 2024 yılı itibariyle 19’uncusu düzenlenen erkekler hafızlık yarışması belli bir takvim çerçevesinde, bölgelerde gerçekleştirilmiştir. Burada hafızlarımızı ve heyetlerimizi misafir etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Jüri üyeleri, yarışmacıları tecvit kurallarına uygunluk, okuma tarzı, ses tonu gibi kriterler üzerinden puanladı. Yarışmanın sonucunda Kahramanmaraş Fethi Kütülçü Camii Müezzin Kayyımı Ubeydullah Kırlar Türkiye birincisi olurken, Trabzon’dan Yusuf Yılmaz ikinci, Yalova’dan Hakan Tuparlak üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren din görevlilerine ödüller takdim edildi. Birinci olan Ubeydullah Kırlar’a altın madalya ve çeşitli hediyeler verilirken, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar da ödüllendirildi.

‘ULUSLARARASI HAFIZLIK YARIŞMASININ BİR SONRAKİ DURAĞINA ADAYIZ’

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Vali Kemal Kızılkaya, uluslararası hafızlık yarışmasının ev sahipliğine aday olduklarını belirterek, “Hakikatten büyük bir gururu yaşıyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinden 923 ilçesinden seçile seçile buraya kadar gelen, bu finali bu ziyafeti bizlere izleten hafızlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Siirtliler adına şu sözü vermek istiyorum. Eğer Uluslararası hafızlık yarışmasının bir sonraki durağını arıyorsanız biz buna adayız, önümüzdeki uluslararası hafızlık yarışmasına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —