Tarih: 01.10.2024 10:15

Serik Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin temeli atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde yaptırılacak Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin temeli atıldı.

Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'un girişimleri sonucu hayırsever turizmci Ali Akkanat tarafından ilçeye yaptırılacak Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin temeli törenle atıldı. Törene CHP Antalya milletvekilleri Aliye Coşar, Aykut Kaya, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır, Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP İlçe Başkanı Şeref Çimen, muhtarlar, partililer, STK başkanları, basın mensupları ve davetliler katıldı.

'EĞİTİM BİR TOPLUMUN EN BÜYÜK YAPI TAŞI'

Merkez Mahallesi Dumlupınar Caddesi üzerinde yapılacak olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin temel atma töreni öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Kumbul, "İlçemizdeki çocuklarımızın eğitimi için büyük adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitim bir toplumun en büyük yapı taşıdır. Bugün burada temelini attığımız kreş sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda çocuklarımızın sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sunacaktır. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitim, çocuklarımızın ileride güven, sorumluluk sahibi olarak yetişmelerine vesile olacaktır" dedi.

'ANNELERİN ÇOCUKLARINI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EMANET EDECEKLERİ BİR YUVA OLACAK'

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu aktaran Başkan Kumbul, "Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın en güzel eğitimi alması, sosyal beceriler kazanması hepimizin ortak hedefidir. Bu nedenle kreş ve gündüz bakım evi gibi eğitime yapılan yatırımlar sadece bina inşa etmekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal gelişimimize katkıda bulunur. Göreve gelmeden evvel Serik ilçemize sözümüz vardı. Çocuklarımıza eğitim alanında en iyi imkanları sunma adına elimizden geleni yapıyoruz. Eğitime verdiği desteklerle adından çokça söz ettiren, ülkemizde çok sevilen, saygın iş insanı Ali Akkanat Beyefendinin büyük katkılarıyla bugün temelini attığımız kreş ve gündüz bakım evi projemiz 3300 metrekare alan üzerinde, 1700 metrekare kapalı alanı olan 10 derslik, yemekhane, etkinlik alanları, fen odası, jimnastik salonu, oyun alanları ve bahçesi yeşil alanlardan oluşmaktadır. Projemizin sadece çocuklarımıza değil ailelerimize de büyük desteği olacağı inancındayım. Çalışan annelerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecektir bir yuva olacaktır. Bu vesileyle kreş ve gündüz bakım evininin Serik ilçesine hayırlı olmasını diliyor, eğitime vermiş olduğu katkılarından dolayı iş insanı Ali Akkanat'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Binadan çok öğrenci okutmaya önem verdiğini dile getiren hayırsever iş insanı Ali Akkanat da "Konya Selçuk Üniversitesi'ne bağlı, Akkanat Kampüsünde bugün 5 binin üzerinde öğrenci okumakta. Ama bunun yanında ben taşınmazlardan daha çok öğrenci okutmayı önemsiyorum. Bugüne kadar 30 binin üzerinde öğrenciye burs verdim. Bunların yanı sıra zaman zaman kendi içimden kreş yapmayı düşünüyordum. Kadir Başkan bunu hissetmiş olmalı ki beni davet edip bir kreş olayı var dediğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Bugün birbirinden seçkin davetlinin katılımıyla kreş ve gündüz bakım evinin temelini atmanın sevincini yaşadık. İlçemize şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından 3300 metrekare alan üzerinde, 1700 metrekare kapalı alanı olacak ve 200 öğrencinin eğitim göreceği kreş ve gündüz bakım evinin temeline, protokol ve davetlilerin butona basmasıyla birlikte ilk harç döküldü. Tören sonunda ilçeye kazandırılacak olan kreş ve gündüz bakım evine katkılarından dolayı hayırsever iş insanı Ali Akkanat'a Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul teşekkür plaketi takdim etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —