https://www.mormas.com.tr/
  • BIST 100

    9909,04%-1,20
  • DOLAR

    34,11% 0,02
  • EURO

    38,17% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2923,59% 0,32
  • Ç. ALTIN

    4848,86% 1,64

SAP İş ve Teknoloji Platformu etkinliğinde teknoloji liderleri bir araya geldi

SAP İş ve Teknoloji Platformu etkinliğinde teknoloji liderleri bir araya geldi

Gündem 25.09.2024 13:20:47 13
SAP İş ve Teknoloji Platformu etkinliğinde teknoloji liderleri bir araya geldi

İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da düzenlenen SAP BTP (İş ve Teknoloji Platformu) Innovation Day 2024, iş dünyasını bir araya getirerek dijitalleşmenin sunduğu yeni fırsatları ve SAP Business Technology Platform'un (BTP) bu süreçteki rolünü ele aldı. Etkinlikte, dijital dönüşüm süreçlerinde bulut teknolojileri, yapay zeka, veri kalitesi ve entegrasyonun ne kadar kritik bir rol oynadığı vurgulanarak, SAP’nin bu alanlarda iş dünyasına sunduğu fark yaratan çözümler konuşuldu.

Platin sponsorları arasında SAP’nin iş ortaklarından IBSS ve Nagarro + MBIS’in, altın sponsorları arasında ise Detaysoft, Opentext, Renova ve S4C’nin yer aldığı etkinliğin açılışını SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan yaptı. Bulut tabanlı çözümler ve iş zekası uygulamalarının iş dünyasının dijitalleşme süreçlerine nasıl etki edeceğine değinen Candan, “Bulutun ardından iş zekası ve yapay zeka iş dünyasının gündeminde ilk sırada yer alıyor. Bulut teknolojiler evet önemli, ancak artık daha önemli olan bulutun sunduğu bağlan-kullan mantığı sayesinde hazır fonksiyonları tüketebilmek. Bunun için öncelikle Clean Core adını verdiğimiz, standart iş süreçlerini uyguladığımız, karmaşıklıktan uzak tanımlı fonksiyonlar sayesinde standart yapay zeka fonksiyonlarından faydalanabiliyoruz. Standart süreçler sayesinde bugün finanstan üretime, satıştan dağıtıma 100’den fazla uygulamaya anında ulaşabiliyorsunuz. Bu uygulamaların yarısında AI kullanılıyor. Bu sayede Clean Core, bulutun ve yapay zekanın iş süreçlerinde adaptasyonunu kolaylaştırıyor” dedi.

SAP Güney Avrupa Business Technology Platform Bölge Müdürü Jorge Perez Garcia, dijital dönüşümün geleceğinde verinin kilit rol oynadığını belirtti. Garcia, “Veri ve algoritmayı iş süreçlerine entegre etmek, bugüne kadar gördüğümüzden çok daha ileri bir veri stratejisi gerektiriyor. Verinin tam potansiyelini anlamak, DataSphere'i kurumsal veri ambarı olarak kullanmayı ciddi bir şekilde düşündürmeye başlıyor” ifadelerini kullandı.

BOCHE: BTP, YAPAY ZEKA OLMAK ÜZERE BEŞ FARKLI BİLEŞENİYLE İŞ DÜNYASINDA DEVRİM YARATIYOR

SAP EMEA İş ve Teknoloji Platformu Direktörü Vivien Boche ise SAP BTP’nin firmalara sunduğu esnekliğin önemini şu sözlerle ifade etti:

"BTP, uygulama geliştirme, otomasyon, entegrasyon, veri analitiği ve yapay zeka olmak üzere beş farklı bileşeniyle iş dünyasında devrim yaratıyor."

Etkinlikte Apple Vision Pro ile SAP BTP entegrasyonu tanıtılırken, etkinlik katılımcılarına bu yenilikçi teknolojiyi fiziksel olarak deneyimleme fırsatı sunuldu. Vivien Boche, “Apple Vision Pro'nun SAP çözümleriyle entegrasyonu, iş dünyasında devrim yaratacak bir iş birliği olarak öne çıkıyor. SAP, Apple Vision Pro'nun sunduğu gelişmiş donanım teknolojisini kendi yazılım çözümleriyle birleştirerek kullanıcılara sınırsız ekran alanı, 3D görselleştirme ve her yerden erişim gibi avantajlar sağlıyor. Bu entegrasyon sayesinde SAP Mobile Start, SAP Analytics Cloud ve SAP Digital Boardroom gibi çözümler Apple Vision Pro üzerinden erişilebilir hale gelirken, SAP’nin İş Teknolojileri Platformu (BTP) SDK’sı da bu teknolojiye destek sunuyor. Bu yenilikçi iş birliği, sektörlerde verimliliği artırarak iş kararlarının daha etkin alınmasını mümkün kılıyor” dedi.

“Nagarro + MBIS Veri Yönetimi ve Analitikler Yönetici Ortağı Kıvanç Oktaş’ın moderasyonunda gerçekleşen “Şirketlerin Gerçek Gücü: Veri Stratejisi” oturumunda SAP Türkiye’den Kurumsal Mimar Bülent Geylan, SAP Datasphere’in büyük veri yönetimi konusunda işletmelere sağladığı avantajları paylaşırken, Maxion Wheels Proje Yöneticisi Özlem Çetin de organizasyonlarındaki verinin büyüklüğüne ve bunun şirket için olan değerine vurgu yaptı.

Özlem Çetin, Nagarro + MBIS ile hayata geçirdikleri SAP Datasphere projesi ile bu veriyi şirketteki son kullanıcılar için nasıl erişilebilir hale getirdiklerini ve bu proje sürecindeki deneyimlerini aktarırken “SAP Datasphere sayesinde farklı birimlerde kullandıkları diğer uygulamaların da SAP verisi ile daha kolay entegre olduğu ve bu verinin şirket içinde kullanım verimi ve yaygınlığı artıyor” dedi.

OKTAŞ: SAP BTP, VERİ YÖNETİMİNDE IŞLETMELERE CİDDİ BİR ESNEKLİK SUNUYOR

Nagarro + MBIS Veri Yönetimi ve Analitikler Yönetici Ortağı Kıvanç Oktaş ise “Verinin kalitesini artırmak, doğru analiz yapabilmek için kritik öneme sahip. Bu noktada Datasphere ve SAP BTP, veri yönetiminde işletmelere ciddi bir esneklik sunuyor” diyerek veri yönetiminin şirketler için stratejik bir güç olduğunu vurguladı.

Etkinlik boyunca uçtan uca entegrasyon yönetiminin önemine de değinildi. Bu başlıkta konuşan Anadolu Efes Ticari Çözümler Direktörü Alper Nüfusçu’nun moderasyonundaki oturumda, Arzum Dijital Dönüşüm ve IT Lideri Erim Yılancıoğlu, SAP BTP ile entegrasyon süreçlerini anlatırken, “Veriyi doğru şekilde entegre edebildiğinizde, iş süreçleri çok daha akıcı ve verimli hale geliyor. Bunu kendi operasyonlarımızda her gün görüyoruz” dedi. Getir ERP Uygulamaları Direktörü Sinem Baş ise entegrasyonun şirketlerdeki kritik rolünü şu sözlerle açıkladı: “

Farklı sistemlerin birbiriyle uyumlu çalışması, tüm iş akışlarını iyileştiriyor ve müşteri memnuniyetini artırıyor”. Yaşar Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ünsal Önder ise katılımcılar ile SAP iş birliğinde gerçekleştirdikleri projelerde, uçtan uca entegrasyon yönetiminin süreçlerine sağladığı katkılardan söz etti.

ÖZAK: SAP SAYESİNDE, TÜM İŞ BİRİMLERİMİZ VERİMLİ, TUTARLI VE İZLENEBİLİR HALE GELİYOR

SAP Türkiye Bulut ve İş Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal’ın moderasyonunda gerçekleşen ‘Tavuk Dünyası Başarı Hikayesi: Lezzet Noktalarına Açılan Portal’ oturumunda, SAP Türkiye Endüstri ve İnovasyon Direktörü Çağatay Özak “Tavuk Dünyası; SAP BTP servislerinin getirdiği kabiliyetler ile RISE with SAP dönüşümü sırasında “Clean Core” yaklaşımını benimsedi. Çekirdek ERP ile gerçek zamanlı entegrasyona sahip B2B portal uygulamalarını da kısa sürede hayata geçirdiler. Şimdi operasyonel mükemmellik ve yeni aşamalar için birlikte oluşturduğumuz yol haritalarındaki adımlara devam ediyorlar” dedi.

Tavuk Dünyası CIO’su Hülya Çavuş ise “SAP BTP sayesinde restoranlarımızda hızlı ve güvenilir şekilde hizmet sunabiliyoruz. RISE with SAP dönüşüm projemizle; Tavuk Dünyası’nın hızla büyüyen yolculuğunda tüm iş birimlerimize verimli, tutarlı ve izlenebilir bir bütünsel çalışma ortamını, en etkin teknolojiler ve doğru bir mimari ile sağlamayı hedefledik. Bu amaçla projede 14 farklı modülle finans, tedarik zinciri, üretim, lojistik ve emlak yönetimi uygulamalarımızın tamamını, SAP’nin globaldeki en iyi uygulamalarına uyumlanarak kurguladık. B2B portalımızı, bayilerimizle en etkin şekilde çalışma hedefiyle SAP’nin yeni nesil geliştirme platformu Business Technology Platform (BTP) üzerinde geliştirdik” diyerek, başarıyla hayata geçen süreci özetledi.

AYDIN: YAPAY ZEKA PROJELERİNİN BAŞARISI VERİ KALİTESİNE BAĞLI

Etkinliğin son oturumu olan “Yapay Zeka Dünyasında Veri ve İnsan Etkileşimi” başlıklı panelde yapay zekanın iş dünyasındaki geleceği ve veri ile insan etkileşimi üzerine deneyim ve öngörüler paylaşıldı. Bakioğlu Holding İş Zekası Yönetimi Süpervizörü Aslı Aydın, holdingin lokomotifi esnek ambalaj sektörünü yanı sıra gıda, bilişim, inşaat ve sigortacılık sektörlerindeki şirketleriyle de öncü hizmetler verdiklerini aktararak, SAP BTP içindeki RepBot ürünü ile ilgili devam ettikleri süreci aktardı. Aydın, 2024 yılını grup içinde insan kaynaklarının dönüşümü ve üretken yapay zeka konularına verdikleri önceliğe de dikkat çekti.

IBSS Teknoloji ve Yazılım Yönetim Kurulu Üyesi Umut Sakarkaya yapay zeka projelerinin başarılı olabilmesi ve dönüşüm projelerinde istenilen hedeflere tam olarak ulaşılabilmesi için veri kalitesinin önemine değinerek başladığı konuşmasında, SAP BTP platformunda geliştirilmiş olan Cover isimli ürünlerini tanıtarak “Veri kalitemiz ne kadar iyi olursa, yapay zeka çözümlerimiz de o kadar başarılı olur” dedi.

IBSS Teknoloji ve Yazılım Ürün ve Çözüm Geliştirme Müdürü Arzu Bayramoğlu, veri yönetiminde hız, verimlilik ve yenilikçilik konularındaki güçlü taahhütlerini ortaya koyan yenilikçi ürünleri RepBot’u anlatarak devam ettiği konuşmasında, “Veriyle en son teknolojileri nasıl harmanlayabileceğimizi her zaman araştırıyoruz” diye konuştu.


Sahipsiz köpeğin saldırdığı kadın ağır yaralandı

Tanju Özcan: İdam cezasının gündeme gelmesi lazım

Kayseri'de 2 ton kaçak tütün ele geçirildi; 2 gözaltı

Ankara'da 1487 adet tarihi sikke ele geçirildi

Bintepeler kolyesi Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde

8 Jandarma Astsubayı,14 Yıl Süren Hukuk Mücadelesinden Sonra Subaylık Eğitimine Başladı

Yanında eşi ve çocuğu olan husumetlisine bıçakla saldırdı: 2 yaralı

Kayseri'de yaralı Saz Delicesi tedaviye alındı

1965 Samsunspor Derneği, ilkokul öğrencilerine çanta hediye etti

İstanbul-DİSK'ten Saraçhane'de miting

Adanaspor'un yeni teknik direktörü Kemal Kılıç oldu

9 katlı binanın çatısı alev alev yandı; 3 yaralı

Samsunspor’dan PFDK sevkine tepki

Bülent Uygun: Zor bir maç bizi bekliyor

Tünel inşaatında TIR iskeleye çarptı: 4 işçi yaralı

Gaziantep’te öğrencilerin bıçaklı kavgası: 1 ağır yaralı

Minibüsün çarptığı bisikletli ile araçtaki yolcu yaralandı

Şelalede suya giren İranlı boğuldu

Bakan Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib ile görüştü

İstanbul - Büyükçekmece'de engelli çocuğa şiddet iddiasına bakım merkezi avukatından açıklama

Erbakan: 1 kuruş borç almadan, faiz ödemeden belediye yöneteceğiz

Senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York’ta KADEM’in fotoğraf sergisini gezdi

Kuşadası'nda Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nin alt ve üstyapısı yenilendi

Bakanlıktan dere kenarına çöp döken belediyeye 1 milyon 299 bin lira ceza

Arkas Spor - Altekma: 3-2

Yolun karşısına geçerken minibüse çarpan bisikletli çocuk, yaralandı

Tokat’ta uyuşturucu operasyonu

Rektör Yılmaz ‘Tıpta yeniliklerin takipçisi olmaya devam ediyoruz’

Erbaa’daki okul kantinlerine denetim

Yükleniyor

Başkan Geçit’in ‘Ücretsiz YKS ve LGS Kurs’ Vaadi Gerçeğe Dönüştü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi'nde Tanıtım ve Bilgilendirme Standı Açtı

Malatya’da Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi Yapıldı

“Ahilik, Toplumsal Dayanışmayı En Güzel Şekilde Yansıtan Hayat Felsefesidir”

Başkan Er İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi,merkez ve kırsalda yol çalışmasına hız verdi

Başkan Taşkın’dan Ahilik Haftası Mesajı

Vali Seddar Yavuz’dan Ahilik Haftası Mesajı

Sadıkoğlu,İş Dünyasının Yaşadığı Sıkıntıları Bakan Işıkhan'a tek tek anlattı

Büyükşehir Belediyesi Semt Konaklarında 1200 Öğrenci Ders Başı Yaptı

1965 Samsunspor Derneği, ilkokul öğrencilerine çanta hediye etti

Adanaspor'un yeni teknik direktörü Kemal Kılıç oldu

Samsunspor’dan PFDK sevkine tepki

Bülent Uygun: Zor bir maç bizi bekliyor

Arkas Spor - Altekma: 3-2

SOCAR Türkiye, Iğdır Futbol Kulübü'nün forma sponsoru oldu

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu koşulacak

Trabzonspor’da Umut Bozok ile Batagov’un sakatlığı hakkında açıklama

Teknik direktör Volkan Demirel, Adana Demirspor ile anlaştı

Türkiye Sutopu Federasyonu’nda Mete Erol yeniden başkan seçildi

Sahipsiz köpeğin saldırdığı kadın ağır yaralandı

Kayseri'de 2 ton kaçak tütün ele geçirildi; 2 gözaltı

Ankara'da 1487 adet tarihi sikke ele geçirildi

Yanında eşi ve çocuğu olan husumetlisine bıçakla saldırdı: 2 yaralı

Kayseri'de yaralı Saz Delicesi tedaviye alındı

İstanbul-DİSK'ten Saraçhane'de miting

9 katlı binanın çatısı alev alev yandı; 3 yaralı

Tünel inşaatında TIR iskeleye çarptı: 4 işçi yaralı

Gaziantep’te öğrencilerin bıçaklı kavgası: 1 ağır yaralı

Minibüsün çarptığı bisikletli ile araçtaki yolcu yaralandı

‘Yerli teknoloji girişimi şirketlerin satış sorununu bağımsız satışçılarla çözüyor’

Avukat Özdilek: Kişisel verilerinizi koruma hakkınızı kullanın

Kuşadası'nda Yunan unsurlarınca geri itilen 21 kaçak göçmen kurtarıldı

Gaziantep'te, 32 kilo 400 gram skunk ele geçirildi

Otomobilin çarptığı demir kapı anneanne ve torunlarının üzerine devrildi: 3 yaralı

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 18 tutuklama

Osmaniye’de Ahilik Haftası, kutlandı

El emeği göz nuru eserler

Mercan Dede sevenleriyle buluştu

Kayseri'de 230 bin fidan dikilecek

Erbakan: 1 kuruş borç almadan, faiz ödemeden belediye yöneteceğiz

Bakan Yerlikaya: Karasularımızın ihlaline yönelik davranışlar kabul edilemez

AK Parti'li Yılmaz: Sürecin ayrıntılarını sandıktan okuyup, geleceğe koşuyoruz

BBP lideri Destici: İdam bir zarurettir ve mutlaka getirilmelidir

Bakan Güler: Artık Gabar ve Kato dağları terörle değil, petrolle anılıyor

Ali Erbaş: Her yeni keşif ayetlerin anlaşılmasını kolaylaştıracak

Bakan Güler, sınır ötesindeki birlik komutanlarıyla görüştü

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Mutlu, seçim için imza topluyor

Erdoğan, Zelenskiy ile Türkevi'nde bir araya geldi (2)

Erdoğan, Zelenskiy ile Türkevi'nde bir araya geldi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
5.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 6 2 2 2 -1 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1