Tarih: 18.10.2024 13:05

Saimbeyli'nin kurtuluşu kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ali GÖKDAL/SAİMBEYLİ(Adana),(DHA)- SAİMBEYLİ’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra düzenlenen kutlama törenine Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, Cumhuriyet Savcısı Doğan Can Okatan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar ve Belediye Başkanı Mahmut Dal birer konuşma yaptı.

KAYMAKAMA HEMŞEHRİLİK BERATI

Kaymakam Açar, Saimbeyli'nin kurtuluşunda emeği geçen herkese teşekkür ederken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri minnetle andı. Konuşmaların ardından, belediye meclisi tarafından alınan kararla Kaymakam Açar’a fahri hemşehrilik beratı takdim edildi.

Törenin devamında, ilçedeki okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler şiirler okudu. Halk ozanları, öğretmenler ve öğrenciler tarafından kurtuluşa özel şarkılar seslendirildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Etkinlikler, Toroslar Mehteran Takımı'nın gösterisi ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —