Tarih: 05.05.2023 12:16

Ressam Şevket Dağ’ın Eserleri Ankara’da Sanatseverlerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Humanis’in organizasyonuyla gerçekleşen sergide, Dağ’ın ünlü resmi ‘Ayasofya İçi’ de dahil olmak üzere toplam 65 tablosu ve kişisel eşyaları yer alıyor.

Serginin CerModern’deki açılışında sanat ve iş dünyasından birçok önemli isim bir araya geldi. Sanatın iyileştirici gücüne inanan ilaç şirketi Humanis’in organizasyonuyla gerçekleşen sergide, Dağ’ın ünlü ‘Ayasofya İçi’ eseri de dahil olmak üzere toplam 65 tablosu, eskizleri, kullandığı paleti, boya kutusu, şövalesi ve yazışmaları gibi kişisel eşyaları da yer alıyor. Ayrıca Humanis tarafından bu sergi için 400 sayfalık Türkçe-İngilizce özel bir albüm de hazırlandı. Bu albümde, Sinan Genim, Fahri Özdemir, Evrim Altuğ, Malik Aksel, Cemal Tollu ve Şeref Akdik’in yazılarının yanı sıra, eserleri ve kendisiyle ilgili doküman ve objelerinin görselleri bulunuyor. 42 farklı koleksiyonerden toplanan eserler, sanatçının çalışmalarını kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

‘BİZ SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ’

Humanis CEO’su Yunus Sancak, serginin hazırlıklarının yaklaşık 3,5 yıl sürdüğünü ifade ederek, “Şevket Dağ'ın bütün eserleri bir arada daha önce hiç sergilenmemişti. Bizim için çok heyecan verici. Sergide, yaklaşık 42 koleksiyonerden 65 adet eser var. Bunu bir ilk olarak gerçekleştirmek bizim için ayrıca heyecan verici. Öncelikle bu sergiye, daha sonra 19 Eylül’de İstanbul’da yapacağımız sergiye odaklanmış durumdayız. Biz sanatın iyileştirici etkisine güveniyoruz. Sadece ilaç üreten bir şirket değiliz. Sanat aktivitelerine devamlı olarak sürdürülebilir bir şekilde destek vermek istiyoruz. Çünkü biz sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’de (DSÖ) son 20 yılda yapılan yaklaşık 3 bin tane bilimsel çalışmayı da referans göstererek 2019 yılında bir rapor yayımladı. Bu raporda ülkelere, üyelere sanatın sağlığın korunmasında ve hastalıkların iyileştirilmesinde daha fazla kullanılmasını gerektiğini tavsiye etti” dedi.

 

Proje Direktörü Fahri Özdemir de “Zorlu bir süreçten geçtik. Sergi yaklaşık 3,5 yıllık çalışmanın bir ürünüdür. Umarım beğenilir. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

CEM MENGİ: “SANATIN İYİLEŞTİREN GÜCÜNÜ YÜCELTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi ise şunları söyledi: “Humanis bu anlayış ile çok değerli Şevket Dağ sergisinin arkasında mütevazı bir şekilde duruyor. Daha güzel yarınlar için çalışan Humanis insan odaklı, inovatif, herkes için sağlık değerleri ile bütünleşerek sürdürdüğü anlamlı yolculuğunda, kurumsal sosyal sorumluluk alanında, sanatın iyileştirici gücünü yüceltmeyi, sanatsal ürünleri de herkes için ulaşılabilir kılmayı amaçlıyor. Bundan sonraki dönemde de Humanis imzasıyla sunulacak, benzeri faaliyetleri göreceğinizi burada müjdelemek isterim.”

 

‘SANATA EVET’ DEMEK İSTİYORUM’

 

Oyuncu Tamer Levent de “Şevket Dağ’ın resimlerini izlerken şöyle bir zihinsel yolculuğa çıkmanızı tavsiye ediyorum. Her resme baktığınızda o zaman resim yapmak ne kadar serbestti ne kadar değildi, bunu bir düşünün. Sonra o çağda Şevket Dağ bu resmi nasıl yaptı, siz o çağda olsanız böyle bir resim yapabilir miydiniz? Bu serginin açılışında da ‘sanata evet’ demek istiyorum. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ankara’nın önemli kültür merkezlerinden biri olan CerModern’de bulunan ‘Zaman ve Mekânın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ’ sergisi 5 Mayıs-30 Temmuz tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak. Serginin sonbaharda ise İstanbul’da yapılması planlanıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —