Tarih: 25.09.2024 14:30

Osmaniye’de emeklilere gezi programı

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Osmaniye İl Müdürlüğü emeklilere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Toprakkale İlçesi Toprakkale Kalesi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Erdinç Yılmaz diğer il protokol üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Programın başında konuşan SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, “Tarihi açıdan önem arz eden, stratejik bir konumda olan Toprakkale’miz saklı bir cennet olması hasebiyle, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın davetiyle emeklilerimizi burada ağırlıyoruz. 41 kurum ve kuruluşumuzla yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde, en önemli programlarımızdan biri olan Bursa ve Çanakkale 'Osmaniye’deki emekliler şehitleri ziyaret ediyor, ecdadını ziyaret ediyor' mottosuyla 30 Eylül günü 17.30’da Cumhuriyet Meydanında emeklilerimizi inşallah Çanakkale’ye yolcu edeceğiz. Emeklilerimizi, sosyal, kültürel, bilgi aktarımı, geçmişten geleceğe bir köprü olmalarının ne kadar önemli olduğunun vurgusunu yapmak üzere gezi programını önce Bursa'nın ardından da Çanakkale'de şehitlikler ziyaret edildikten sonra tekrar Osmaniye’ye dönüşle noktalayacağız inşallah. 5 Ekim Cumartesi günü Hemite’de, Osmaniye’nin bir değeri olan Yaşar Kemal’in vefat yıldönümü olması sebebiyle, Yaşar Kemal Parkında bir gezi programı ve Kadirli’nin meşhur sucuk ekmek ikramımız olacak. Emeklilerimizle beraber Anıtkabir ziyaretimizi de gerçekleştireceğiz. Daha sonra Osmaniye’nin başka bir saklı cenneti olan Aslantaş Müzesi gezisi ve en son en büyük paydaşlarımızdan olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörümüzle birlikte planladığımız, Üniversitemiz Lezzet Vadisinde bütün emeklilerimize ikram, protokol imzaladığımız kurumlarımıza plaket takdimleriyle beraber yılımızı bu şekilde sonlandıracağız” dedi.

Programda konuşan Vali Erdinç Yılmaz ise emeklilerin her zaman yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmesi nedeniyle bizler de Osmaniye’mizde emeklilerimizle ilgili çok önemli çalışmalara başladık. 41 kurumumuzda 41 proje ile 41 kere maşallah ismini verdiğimiz bu projelerimizde, emeklilerimizin yanında olmaya, emeklilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Hem sosyal olarak hem ekonomik olarak birçok açıdan faydalı olabileceğini düşündüğümüz, emeklilerimize bir nebze olsa da katkı sağlayabileceğimiz bu projelerimizi sürdürüyoruz. Bu projeler kapsamında da bugün Toprakkale ilçemizde bir kez daha emeklilerimizle bir araya geldik. Emeklilerimize ne kadar destek verirsek, ne kadar yanlarında olursak o kadar mutlu oluyoruz. ” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —