Tarih: 25.09.2024 11:23

Osmaniye’de Ahilik Haftası, kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)- OSMANİYE'de Ahilik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın, OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy, Belediye Başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Vali Erdinç Yılmaz, Ahilik Haftası'nın hayırlı olmasını dileyerek, “Ahilik teşkilatına baktığımızda, bütün üstün meziyetlerin, ulvi değerlerin var olduğunu görüyoruz. Dürüstlük, üretmek, paylaşmak, yüksek ahlak, kardeşlik, eli açıklık, liyakat, ehliyet gibi arayabildiğimiz bütün özelliklerin var olduğunu, değerlerin yaşatıldığını görüyoruz. Bu değerlerin yaşatılmasının, toplumun huzurunda zenginleşmesinde, sosyal olarak, ekonomik olarak, güçlü olmasında ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. O zaman bize düşen ecdadımızdan aldığımız bu değerleri hep birlikte yaşatmak daha yükseklere taşımaktır. Yükseklere taşımak için de hepimizin samimiyetle bu ilkeleri anlamak, yorumlamak ve bu ilkeler doğrultusunda hareket edebilmektir" dedi.

'AHİLİK BİR YAŞAM FELSEFESİDİR'

Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise konuşmasında, “Tarihe dönüp baktığımız zaman ahiliğin Anadolu irfanının, kültürünün temellerinin nasıl yoğrularak günümüze gediğini, gerek ticaret ahlakında, gerek komşuluk hukukunda, gerek büyüklere saygı küçüklere sevgi temelinde aslında bir yaşam felsefesini beraberinde getirdiğini görüyoruz. Ahilik haftamız kutlu olsun” diye konuştu.

Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın ise Ahilik kültürünün tanıtılması için düzenlenen programda emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

YILIN AHİSİ, ÇIRAĞI VE KALVASINA ÖDÜL

Program, kentte ahilik kültürünün gelişmesinde emeği geçen kişilere plaket ve ödüllerin verilmesi ile devam etti. Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesi tarafından 2024 yılı il ahisi olarak seçilen ve 40 yıldır annesinden öğrendiği şalgamcılık mesleğini Osmaniye’de yaşatan Sami Kalı’ya Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın tarafından kaftan giydirildi. Vali Erdinç Yılmaz tarafından ise plaket ve ödülü takdim etti. “Yılın Kalfası” ödülüne layık görülen Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi 12. Sınıf Öğrencisi olan ve Moda Tasarımı ve Teknolojileri alanında çalışan Eda Nur Bülbül, ödülünü Belediye Başkanı İbrahim Çenet’ten aldı. “Yılın Çırağı” ödülüne layık görülen Osmaniye Merkez Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi’nde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim alan ve erkek kuaförü olarak çalışan Mahmut Akbulut’a ise ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy verdi.

Programın devamında Osmaniye Belediyesi Mehteran takımı konser verdi. Ardından, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve diğer protokol mensuplarının “Ahilik” temalı fotoğraf sergisini gezmesi, geleneksel ahilik pilavının konuklara ikram edilmesi ile program son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —