Tarih: 25.09.2024 11:15

Osmaniye Belediyesi’nden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla, Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Aşk-ı Nebi programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, ilahi ve ezgilerin seslendirildi etkinlikte, sema gösterisi yapıldı, ardından öğrencilere helva ikramında bulunuldu.

Programa, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, Merkez İlçe Başkanı Alpaslan Karaca, Önder İmam Hatipliler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Serhat Bulut, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programında başında, kısa bir süre önce vefat eden ve okulda uzun yıllar müdür olarak yöneticilik yapan Çukurova Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Panavur da rahmetle anıldı. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah El Şibliği’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliklerin devamında, Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Havva Polat, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise konuşmasında, öğrencilerin ve tüm katılımcıların Mevlid-i Nebi haftasını kutladı. Başkan Çenet, “Biz hep çocukluktan mayalandık. Bizler de daha küçük yaşlardayken odaya babaannemiz, anneannemiz geldiğinde bir hacı anne derdik, ilk yaptığımız iş onların yanına giderdik. Onlar bize ellerini uzatırlar ve peygamber efendimize salat ederlerdi. Yani onun selamını söylerlerdi. Böyle bu güzel sevgi pınarını bize daha o küçük yaşlarda aşılarlardı. Tabii gerçekten öyle bir yüzyılda öyle bir çağda yaşıyoruz ki işte görüyorsunuz maalesef yaşadığımız bölgemizdeki acıları, sıkıntıları, yüreğimiz sızlıyor. Onun için bizler Peygamber Efendimizin bize miras bırakmış olduğu iki önemli bir Kur'an-ı Kerim'i ve bir de onun hadisini yaşattığımız müddetçe ve bu yol üzerinde yürüdüğümüz müddetçe biz hiçbir sorun kalmayacağına inanıyoruz”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Havva Polat, günün anısına Başkan İbrahim Çenet’e çeşitli hediyeler takdim etti. Programın devamına Osmaniye’nin yetiştirdiği sanatçı Yusuf Karaburç ezgiler seslendirdi. Daha sonra ise yine Osmaniyeli ses sanatçısı Muharrem Şanaral, sema gösterisi eşliğinde eserlerini okudu. Etkinliği son bölümünde ise okul bahçesinde açılan stantta, öğrencilere Başkan İbrahim Çenet ve diğer protokol üyeleri tarafından helva ikramında bulunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —