Tarih: 03.10.2024 15:24

‘Normal doğum anne ve bebek için en ideal ve sağlıklı yöntemdir’

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Canberk Usta, çok daha sağlıklı bir doğum şekli olduğu için anne adaylarının ilk olarak normal doğumu tercih etmelerini istedi. Usta, “Sevgili anne adayları, bebeğinizi kucağınıza almanın en doğal yolu olan normal doğum, hem anne hem de bebek için en ideal ve sağlıklı yöntemdir” dedi.

Op. Dr. Canberk Usta, 1-7 Ekim Normal Doğum Haftasında dolayısıyla, normal doğum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Anne adaylarının, bebeklerini kucaklarına almalarının en doğal yolu olan normal doğumun, hem anne hem de bebek için en ideal ve sağlıklı yöntem olduğunu ifade eden Canberk Usta, “Bebeğiniz, sizin vücudunuzun doğal ritmine uyum sağlayarak dünyaya gelirken, siz de buna aktif olarak katılma şansı buluyorsunuz. Şunu irdelemekte fayda var; normal doğum, sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da size ve bebeğinize pek çok fayda sağlar. Annenin iyileşme süresi hızlanır, bebeğinizle hemen temas kurabilir ve ilk anlarınızı paylaşabilirsiniz. Hastanede daha kısa süre kalır, bebeğinizle birlikte geçireceğiniz değerli zamana daha erken kavuşursunuz. Unutmayın ki, doğumun ardından kurulan bağ, bir ömür boyu sürecek sevgi dolu bir ilişkinin ilk adımıdır. Her annenin doğum hikâyesi farklıdır ve her biri özeldir. Ancak, sağlıklı bir hamilelik süreci yaşıyorsanız, bebeğinizi bu doğal ve sağlıklı yolculukla karşılamanızı öneriyorum. Bu sadece sizin değil, bebeğinizin de yolculuğu" dedi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Canberk Usta, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde 6 yataklı doğum salonunun bulunduğunu belirterek, “Anne adaylarımızın sağlıklı ve konforlu bir şekilde normal doğum yapmaları için hazırlanan özel doğum odalarında siz değerli anne adaylarımıza hizmet verilmektedir. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu doğumlar diliyorum” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —