Tarih: 19.09.2024 10:12

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi hastalara şifa oluyor

Facebook Twitter Linked-in

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de damarlarındaki tıkanık nedeniyle felç geçiren ve ölümle burun buruna gelen hastalar, Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Merkezi’nde zamanında müdahale ile hayata tutunuyor.

Eğitim Araştırma Hastanesi İnme Merkezi, acil müdahale edilmesi gereken inme hastalığı tedavisinde hastalara şifa oluyor. Son olarak doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacakta felç yakınmasıyla Nevşehir’de özel bir hastaneye başvuran Ebru T. İsimli hasta yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı saptandı. Nevşehir 112 aracılığıyla Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi inme merkeziyle iletişime geçilmesi üzerine anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi için hastaneye kabul edildi. Başarılı bir anjiyo sonrası damarı açılan hasta, normale döndü. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan, "Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan ve Sağlık Bakanlığımızca tescil edilen 6 yataklı tam donanımlı merkezimizde, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay koordinesinde ilimizin yanı sıra çevre illerden de gelen vakalara müdahale ediliyor. Merkezde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ekibimiz beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirmesi sonucu ölüm riski bulunan hastaları zamanla yarışarak hayatta tutmaya çalışıyor. Merkezimizde büyük damar tıkanmalarında uygulanan endovasküler tedavi (anjiyografi yöntem) ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 7 ayda 40’ı ilimiz 7 il dışı olmak üzere toplam 47 hastamızı hayata bağlayıp engelli kalmaktan kurtardık. Merkezimizde çalışan başta hekimimiz olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ederim’’ dedi.

İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise, "İnme hastalığı acil müdahale edilmesi gereken durum. Gece ya da gündüz fark etmiyor, mesai saatleri dışında da tam ekip olarak inme merkezinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun haricinde akut dönemde başvuran inme hastalarımıza dünya standartlarında yapılabilecek bütün tedavileri uyguluyor, hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Özelikle ilk 6 saatte başvuran ve beyinde damar tıkanıklığı olan hastalara ‘endovasküler tedavi’ dediğimiz anjiyografik yöntemlerle tedaviye alıyor, tıkalı damarlar açılıp sağlığına kavuşturuyoruz. Günümüzde artık inme kader değil, tedavisi olan bir hastalıktır. Burada önemli olan inme semptomları bulunanlar kişilerin çok hızlı şekilde hastanemize başvurmaları gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale, o kadar tedavi başarısı demektir” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —