Tarih: 04.02.2025 12:37

Netekstre: Kullanıcılarımız 2024'te 1 milyon saatten fazla kaynak tasarrufu sağladı

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL,(DHA) - FİNROTA'nın açık bankacılık ürünü Netekstre'nin 2024 yılı verileri açıklandı. Buna göre kullanıcılar 2024 yılında finansal takip ve muhasebe operasyonlarında 1 milyon 500 bin saatlik kaynak tasarrufu sağladı. İş süreçlerini dijitalleştirerek hızlandırmak ve manuel iş yükünü azaltmak hedefiyle hizmet veren şirket, iş gücü verimliliğini artırmaya devam edeceğini belirtti.

Tek ekranda farklı banka hareketlerini yönetme imkanı sunan Netekstre, 2024 yılında bir önceki yıla göre işlenerek raporlanan hesap hareketi sayısını artırdığını açıkladı. İşlenerek raporlanan hesap hareketi sayısının 2023 yılına göre yüzde 12 artış göstererek 30 milyonu aştığı bildirildi.

POSRAPOR'DA İŞLENEREK RAPORLANAN KART HAREKETİ 64 MİLYONU AŞTI

Raporlama sistemi Posrapor'da işlenerek raporlanan kart hareketi 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 414 artış göstererek 64 milyonu aştı. Detaylı rapor fırsatı sunan ve farklı banka ve ödeme kuruluşlarının POS'larına ait işlemleri ortak veri tabanında kolaylıkla gösteren Posrapor, aynı zamanda komisyon değişimi, vade tarihi, kart programı, taksit sayısı gibi pek çok bilgiyi içeren detaylı raporlar sunuyor. Bunlara ek olarak; POS’larda vade bekleyen blokeli tutarları ve hesaba geçiş tarihlerini takip etmeye, böylece nakit akışını yönetmeye de destek oluyor.

E-DBS ÜRÜNÜ İLE TAHSİLE GÖNDERİLEN FATURA TUTARI YÜZDE 120 KAT ARTI

Nakit yönetim sistemi Elektronik Doğrudan Borçlandırma Sistemi (E-DBS) 2024 yılında ürünüyle tahsile gönderilen fatura tutarı, 2023 yılına göre yüzde 120 artarak 17 milyar TL oldu. Geniş müşteri ağı ya da bayisi bulunan firmalar E-DBS sistemiyle yapılan mal ve hizmet satışlarında fatura tahsilatlarını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Doğrudan borçlandırma sistemi ile farklı bankalardaki işlemleri tek panel üzerinden yönetebilme fırsatı sunan E-DBS'den faydalanan firmalar, faturalarının tahsilatı için talimatlar oluşturabiliyor ve limitlerini takip edebiliyor.

TÖS'ÜN TRANSFER HACMİ 2024 YILINDA 10 KAT BÜYÜDÜ

Finrota'nın hızlı büyüyen ürünlerinden biri olan Toplu Ödeme Sistemi (TÖS) transfer hacmi 2024 yılında 10 kat büyüdü. Transfer süreçlerinde çalışma olanağı sunan TÖS; toplu para transferi işlemleri, EFT, havale, SWIFT, ithalat ödemesi gibi birçok işlemi kolaylıkla yapabiliyor, ERP programlarıyla entegre olarak borçların muhasebe programından otomatik çekilerek ödeme girilmesini ve ödenen kayıtların işlenmesini sağlıyor. Bankalarla da entegre çalışan TÖS, finans ve muhasebe çalışanları ile yöneticilerin farklı araçlara yönelmelerine gerek kalmadan, tüm işlemleri tek portal üzerinden yönetme imkânı sağlıyor. Fintek sektörüne değer katan TÖS, yenilikçi özellikleriyle firmaların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

'İSTİKRARLI BÜYÜMEYİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZÜ BELİRTMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM'

Finrota Genel Müdürü İlknur Uzunoğlu, 2024 yılı verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

"2023 yılını açık bankacılık çözümlerimizle istikrarlı bir büyüme kaydederek tamamlamıştık. 2024 yılında da bu istikrarlı büyümeyi sürdürdüğümüzü belirtmekten mutluluk duyuyorum. Açık bankacılık alanındaki ürünlerimizle, müşterilerimizin finansal süreçlerini kolaylaştırmaya ve onlara değer katmaya devam ediyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımımız ve teknolojik yenilikleri yakından takip eden anlayışımızla, açık bankacılık ürünlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Netekstre ürünümüz, firmaların finansal verimliliğini önemli ölçüde artırarak onlara hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlıyor. 2024 yılında kullanıcılarımız, Netekstre ile finansal takip ve muhasebe işlemlerinde önemli ölçüde bir zaman tasarrufu elde etti. Tüm banka hesap hareketlerini tek bir platformda bir araya getirerek, konsolide bir görünüm sunan Netekstre, aynı zamanda bu verileri ERP/muhasebe sistemlerine otomatik olarak aktararak manuel işlem yükünü ortadan kaldırıyor. Böylece iş ortaklarımız, banka hesap hareketlerini anlık olarak tek ekrandan takip edebiliyor. Posrapor ile raporlanan kart hareketlerinde de artış kaydettik. E-DBS ürünümüz ile tahsile gönderilen fatura tutarlarında da yine 2024 yılında yükselen bir ivme gözlemledik. TÖS ise transfer hacmini artırarak, şirketlerin ödeme süreçlerini daha da verimli hale getirmelerine katkı sağladı. Açık bankacılık çözümlerimizle, daha fazla kullanıcıya ulaşmayı ve onların dijital dönüşüm yolculuklarında güvenilir bir iş ortağı olmayı sürdüreceğiz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —