• BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,10% 0,23
  • EURO

    37,95% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2821,83% -0,10
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,38

Narin, tabutuna sarılı duvak ve beyaz elbisesiyle son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan Narin Güran, toprağa verildi. Narin’in tabutunun üstüne beyaz duvak sarıldı, beyaz elbisesi bırakıldı.

Genel 9.09.2024 14:29:00 328
Narin, tabutuna sarılı duvak ve beyaz elbisesiyle son yolculuğuna uğurlandı

 

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

 

 

 

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

 

 

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

 

Öte yandan, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

 

 

AMCASI TUTUKLANDI

 

Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

 

Çalışmalar kapsamında ayrıca mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

 

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

 

Ekiplerin 19’uncu günde yürüttüğü arama çalışmalarında, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle dere kenarında çuval içinde, üzeri taşla gizlenmiş halde dün saat 08.45 sıralarında ölü olarak bulundu. Narin’in cenazesi, otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

 

 

 

24 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

 

Narin’in cenazesinin bulunmasının ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

 

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI, GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ

 

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirilen Narin Güran’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek, Tavşantepe Mahallesi’nin yanındaki Batıkarakoç Mahallesi'ne getirildi. Narin için Batıkarakoç Mahalle Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve kurum amirleri ile bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları katıldı. Anne ve babası ise gözaltında oldukları için cenazede yer almadı.

 

Cenaze namazının ardından Narin, tabutuna sarılı beyaz duvakla Tavşantepe Mahallesi’ne götürüldü. Narin Güran'ın tabutumun üstündeki duvak ve beyaz elbisesini, toprağa verildikten sonra ağabeyi Baran Güran aldı. Narin, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

 

 

 

BAKAN YARDIMCISI YENİGÜN: NE YAZIK Kİ BEKLEDİĞİMİZ HABERİ ALAMADIK

 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın cenazesine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır Valiliği'ne geçip, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Yenigün, "Sözlerime biraz önce ebediyete dualarla uğurladığımız Narin kızımıza tekrar Allah'tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun Narin'in acısı hepimizi derinden yaraladı, yaşadığımız acının tarifi yok. Narin kızımızın kaybolduğu haberi alınır alınmaz kızımızı bulmak için devletimizin tüm kurumları seferber oldu. Güvenlik güçlerimiz Narin yavrumuza sağ salim ulaşmak için çok yoğun bir arama ve inceleme çalışması yürüttüler. Günlerdir süren bu çalışmalar neticesinde ne yazık ki beklediğimiz haberi alamadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takipçisi olduğu ve hepimizi sarsan bu elim olayda Narin evladımızın acı haberiyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş da süreci en başından itibaren büyük bir hassasiyetle takip ediyor" dedi.

 

'HUKUKİ SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDECEĞİZ'

 

Bakan Yardımcısı Yenigün, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak il müdürlüğümüz kanalıyla olaydan etkilenen çocuklarımız için sürecin en başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağlıyoruz. Evlatlarımızın fiziksel ve psikolojik iyilik hallerini sağlamak, onların güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur. Onları güvenli yarınlara taşıma, sevgi ve şefkatle büyümeleri için ne gerekiyorsa yapma sorumluluğu toplum olarak hepimizin temel insanlık görevidir. Bu anlamda göz bebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her türlü kötülüğün, her zaman karşısındayız. Bir çocuğa zarar vermek, yalnızca hukuki değil; aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suçtur. Toplumun vicdanında derin yaralar açar ve asla kabul edilemez. Bu süreçte olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarına devam edeceğimizi de ayrıca belirtmek isterim. Konuyla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Bakanlık olarak davaya müdahil olup, hukuki süreci biz de titizlikle takip edeceğiz. Narin kızımızı hayattan koparan kişi veya kişiler en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Tekrar hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.


Taş ocağı için patlatma yaparak, şelaleye zarar veren firmanın faaliyeti durduruldu

Ukrayna'nın bağımsızlığının 33'üncü yıl dönümü resepsiyon ile kutlandı

KÜTAHYA - Madenciler afetlere, yarışmalarla hazırlanıyor (VİDEO EKLENDİ)

Özgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek (4)

Galatasaray - Gaziantep FK / ek fotoğraflar

HEP-SEN Başkanı Şimşek: Sağlık çalışanları radyasyon tehlikesi altında

Kayseri'de 19 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı

Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray - Gaziantep FK / ek fotoğraflar

Traktör devrildi, çocuk sürücü yaralandı

Ankaragücü, Kenan Koçak’a emanet

Sulama kanalında kıyafetleri üzerinde erkek cesedi bulundu

Motosikletle denetimden kaçmaya çalışırken, trafik polisine çarptı

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi

Sivas'ta 'Narin'in adı çocuk parkına verildi

KOAH hastaları, Çankırı’daki tuz mağarasında şifa bulacak

Narin Güran cinayetinde, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın evinde inceleme

ABD ile yapılan görüşmede Suriye’deki gelişmeler ele alındı

Melike'nin bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu

Melike'nin bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu / Ek fotoğraf

Anadolu Efes'te EuroLeague Medya Günü düzenlendi

İstanbul-Sarıyer'deki kilise saldırısıyla ilgili yakalanan DEAŞ üyesi tutuklandı

Orman ürünleri fabrikasında çıkan yangın kamerada

Galatasaray sponsorluk anlaşmasını askıya aldı

Lübnan’da çağrı cihazlarında patlama: Can kaybı ve yaralılar var

Yeşilyurt’ta ki Okullarda Gıda Denetimleri Artırıldı

Vali Seddar Yavuz, Yıkım Süreci Devam Eden Binaların Olduğu Alanlarda İncelemelerde Bulundu.

Batman’da okul çevrelerinde polis denetimi

Bakan Bayraktar, ABD'de Libyalı mevkidaşı Abdulsadek görüştü

Kayseri'de uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonda 28 gözaltı

Yükleniyor

Yeşilyurt’ta ki Okullarda Gıda Denetimleri Artırıldı

Vali Seddar Yavuz, Yıkım Süreci Devam Eden Binaların Olduğu Alanlarda İncelemelerde Bulundu.

Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşüm desteği 2,5 milyon TL olmalı”

ESENLİK, 4 müşterisini Umre’ye götürecek

Başkan Taşkın: "Mevlid Kandili, Manevi Bir Yenilenme Fırsatıdır"

Malatya'da 1 kişinin öldüğü kaza güvenlik kamerasında

Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalı”

Battalgazi Belediyesi,ilçe genelinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor

MOTAŞ,noter huzurunda kura ile personel alımı yaptı

Sadıkoğlu ; Biriken sorunlar psikolojimizi bu kadar yıpratmışken nasıl susalım

Galatasaray - Gaziantep FK / ek fotoğraflar

Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray - Gaziantep FK / ek fotoğraflar

Ankaragücü, Kenan Koçak’a emanet

Anadolu Efes'te EuroLeague Medya Günü düzenlendi

Galatasaray sponsorluk anlaşmasını askıya aldı

Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe yönetimini kabul etti

TBF Başkanı Türkoğlu'ndan Darüşşafaka’ya ziyaret

Başakşehir FK, şampiyon kulüplerin Divan Kurullarını ağırladı

İstanbul-Sarıyer'deki kilise saldırısıyla ilgili yakalanan DEAŞ üyesi tutuklandı

İstanbul - THY'nin Bodrum-İstanbul uçağında kedi kavgası / Kavga anına ilişkin görüntülerle

İstanbul- Adnan Menderes mezarı başında anıldı

İstanbul- 453 yıllık türbenin kurşun kaplamaları döküldü, çeşmesi musluksuz kaldı

1 kişinin öldüğü silahlı 'yol verme' kavgasında, 2 kardeş adliyede

İstanbul - Kağıthane’de dolabı yaktılar; dükkan ve 4 araç zarar gördü

İstanbul- Bakan Kacır: Türkiye, dünyanın 7 kıtasıyla çok etkin etkileşimi olan bir ülke

İstanbul - Bağcılar TEM'deki zincirleme kazada hayatını kaybeden Abdullah Ant son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul - Eyüpsultan'da düğün salonuna patlayıcı maddeyle saldırının güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı

İstanbul- Sultangazi’de şüpheli kutu paniği; kahve kutusu içinde pamuk ve kablolar bulundu

Taş ocağı için patlatma yaparak, şelaleye zarar veren firmanın faaliyeti durduruldu

KÜTAHYA - Madenciler afetlere, yarışmalarla hazırlanıyor (VİDEO EKLENDİ)

Kayseri'de 19 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı

Traktör devrildi, çocuk sürücü yaralandı

Sulama kanalında kıyafetleri üzerinde erkek cesedi bulundu

Motosikletle denetimden kaçmaya çalışırken, trafik polisine çarptı

Narin Güran cinayetinde, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın evinde inceleme

Orman ürünleri fabrikasında çıkan yangın kamerada

Batman’da okul çevrelerinde polis denetimi

Kayseri'de uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonda 28 gözaltı

Özgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek (4)

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi

ABD ile yapılan görüşmede Suriye’deki gelişmeler ele alındı

Bakan Bayraktar, ABD'de Libyalı mevkidaşı Abdulsadek görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Malkoç'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe yönetimini kabul etti

Cevdet Yılmaz: Milletin değerleri bizim değerlerimizdir (2)

Özgür Özel: CHP iktidara gelince Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek (2)

Ali Babacan: Birleşme sürecine olumlu bakıyoruz

CHP'li Günaydın: Savcıların resen soruşturma yürütmesi lazım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1