Tarih: 21.09.2024 10:31

Mersin’in güzellikleri çocukların resimlerinde hayat buldu

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de bugünün küçüğü yarının büyüğü çocukların kültür, sanat ve sporla büyümesi için birbirinden zengin etkinlik ve atölyeler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Çocukların çok yönlü gelişimlerine destek olmak ve yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla Büyükşehir Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, ‘Çocukların Gözünden Mersin’ resim atölyesi etkinliği düzenlendi.

Çocuklar deniz manzarası eşliğinde kendi zihin haritalarında kent ile özdeşleşmiş tarihi, turistik, yemek ve içecek gibi sembollerle Mersin’i resmettiler. Yaratıcılıklarını ortaya koymayı amaçlayan etkinlik bitiminde çocuklar, yapmış oldukları resimleri büyük bir tuvalde birleştirip sergilediler.

Kadın ve çocuklara yapılan desteklerin bir toplumun geleceğini şekillendirdiğini ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ederek dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdür Vekili Nazlı Cemre Dursun, “Çocuklar, bilim ve sanat alanında ufuklarını ne kadar çok açarsa bizim geleceğimiz de o kadar çok olumlu etkilenecek. Bizim için kadın ve çocuk konusu oldukça önemli. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ve kadınlara ulaşmak istiyoruz. Çünkü onlara yaptığımız ekonomik ve sosyal katkılar, psiko-sosyal ve psiko- motor gelişimleri için çok önemli” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar için etkinlik ve atölye yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Dursun, “Vizyonumuz ve misyonumuz, çocuklarımızın gelişimine destek olmak. Çünkü biz onlar için varız” diye konuştu.

(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —