Tarih: 02.10.2024 12:20

Mersin Şehir Tiyatrosu Ekim ayında ‘perde’ diyecek

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunda birbirinden güzel temsillerle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şehir Tiyatrosu ekibi, ‘Kuş Öpücüğü’ oyunuyla Ekim ayında ‘perde’ diyecek. Şehir Tiyatrosu; geçen sezon sahnelediği 180 çocuk ve yetişkin oyununu, yaklaşık 42 bin tiyatro severlerle buluşturmuştu. 8 ulusal festivalde de yer alan Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda da her yaştan binlerce seyirciye ulaşmayı hedefliyor.

Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezon repertuvarında; ‘Kuş Öpücüğü’, ‘Misafir’, ‘Şahane Düğün’, ‘Tartuffe’ ve çocuk oyunu ‘İki Bavul Dolusu’ oyunları yer alıyor. Sezonun ikinci yarısında prömiyerleri gerçekleşecek olan bir kadın oyunu ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu temsil eden bir başka oyunun çalışmaları ise yakın tarihte başlayacak. Geçmiş sezonlarda sahneye taşınan ve Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgiyle karşıladığı ‘Buzlar Çözülmeden’, ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’, ‘Ben Mimar Sinan’ ile ‘Gökkuşağının Altında’ ve ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı çocuk oyunları tekrar seyirci karşısına çıkacak.

Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Sanatçısı Ozan Erdönmez, Şehir Tiyatrosu ailesi olarak 24. yıl sanat sezonunu Ekim ayında açacaklarını, geçen sezon toplam 180 temsil ve 42 bine yakın seyirciyle büyük bir başarıya ulaştıklarını belirterek, “Şehir Tiyatrosu olarak unutulmaz bir deneyim yaşatmak için, 24. yıl sanat sezonumuz için var gücümüzle hazırlanıyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi tiyatroyla hayata ışık tutmak. Şehir Tiyatromuzun 24. yıl sanat sezonunu belirlerken bir ana tema üzerinde karar verdik ve bu ana temayı “Eleştiri Kültürü” olarak belirledik. Bu ana tema üzerinde, çağdaş eserlerden klasik eserlere kadar geniş bir yelpazede repertuvar hazırladık” dedi.

Yeni sezon oyunlarından bahseden ve Şehir Tiyatrosu’nun perdeleri ‘Kuş Öpücüğü’ oyunuyla açacağını söyleyen Erdönmez, “Oyunumuz, çağımız yazarlarından Berkay Ateş’in kaleminden çıktı ve kurumumuz sanatçılarından Necati Kutlu’nun imzasını taşıyan bir yorumla sahnelenecek. Bir anne oğul hikayesiyle karşı karşıyayız. Provaları devam eden ‘Misafir’ isimli oyunumuz ise, Bilgesu Erenus’un kaleminden çıktı. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Alpay Aksum’un yorumuyla sahnelenecek olan bu oyun, Kasım ayında Mersinli sanatseverlerle buluşacak. Yarenlik kültürünü, 1960’lı yıllarda Türkiye’den Almanya’ya giden işçilerin durumunu ve yurtsuz kalmanın hikayesini konu alan bu oyunla, Mersinli tüm sanatseverleri Şehir Tiyatrosu’na ‘Misafir’ etmek istiyoruz” diye konuştu.

Aralık ayında prömiyer yapacak Robert Hawdon’ın ‘Şahane Düğün’ isimli komedi oyunuyla sezona devam edeceklerini kaydeden Erdönmez, “Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş’ın yorumuyla, Mersin halkının izlerken kahkahalara boğulacağı, adı gibi şahane bir oyun için hazırlıklarımız sürüyor. Sezonumuzun ikinci yarısında provalara başlayacak ve Mart ayında prömiyer yapacak klasik bir eserle, büyük tiyatro ustası ve komedi oyun yazarı Moliere’in ‘Tartuffe’ oyunuyla devam edeceğiz. Bu oyun da bendenizin yorumuyla sahnelere taşınacak” dedi.

Erdönmez, 7’den 70’e herkese hitap eden Şehir Tiyatrosu’nun, küçük seyirciler için de oyunlar hazırladığını vurgulayarak, “Küçük hanımları ve küçük beyleri de unutmadık. Ekim ayında Nedim Buğral’ın kaleminden çıkan ‘İki Bavul Dolusu’ isimli çocuk oyunumuzu, Özgür Ahmet Gönenler’in yorumuyla sahnelere taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

Dijital platformlarda da yer almak için çalışmalarını sürdürdüklerini ve Şehir Tiyatrosu’nun yakın zamanda kurs açacağını sözlerine ekleyen Erdönmez, “Bizler Şehrin Tiyatrosuyuz. Mersin halkının bizlere vermiş olduğu sorumluluğun bilincinde olarak; Şehrin Tiyatrosu’nu Mersin ve ilçeleri başta olmak üzere, hem ulusal hem de uluslararası tüm platformlarda temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Yeni sezonumuzda bir an önce ‘perde’ diyebilmek için sabırsızlanıyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —