Tarih: 22.09.2024 17:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde kadın gücü her alanda artıyor

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamını önceleyen politikalar sonucunda kadınlar belediyenin her alanında daha çok iş imkanı buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kadınlar, belediyede adından daha çok söz ettirir oldu. Başkan Seçer’in kadın istihdamını önceleyen politikaları sonucunda belediyenin her alanında daha çok iş imkanı bulan kadınlar, azimleri ve iş disiplinleriyle kendi alanlarında birbirinden başarılı işlere imza attı. Daire başkanından temizlik personeline, muhabirinden zabıta memuruna, mühendisinden itfaiye personeline kadar kadınlar Büyükşehir’de varlığını hissettiriyor ve cinsiyetleriyle değil, işleriyle öne çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi ise, bünyesinde çalışan binlerce kadın ile Mersin’e hizmet etmeye devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, 4,5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde büyük bir keyif ve mutluluk içerisinde çalıştığını söyledi. Bu mutlulukta, cinsiyet eşitliği gözeten Başkan Seçer’le çalışmanın payının büyük olduğunu vurgulayan Özdülger, “Kadına öncelik tanınması, kadının gücünün fark edilip kadınla beraber yol yürüme isteği ve gayreti takdire şayan. Biz Büyükşehir’de kadın, erkek tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber, güzel başarılara imza atma gayreti içerisindeyiz ve bunun sonucunu almanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Mersin; kadınlarla, kadının üretkenliğiyle ve çalışkanlığıyla güzel” dedi.

BELEDİYENİN TEK KADIN KAPTANI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü’nde kaptan olarak çalışan Pelin Teymur, Büyükşehir’de her birimde kadın istihdamını gördüklerini söyleyerek, “Ben Belediyemizin tek kadın kaptanıyım. Toplumda cinsiyetle alakalı ciddi baskılar var. Ama ben Büyükşehir’de cinsiyetimle, ismimle ya da kıyafetimle değil; kimliğimle, mesleğimle, unvanımla ve işgücümle değer görüyorum ve hiçbir şekilde cinsiyet ayrımını hissetmiyorum” dedi. Kadın iş gücünün artmasının, toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında da çok değerli bir sonuç olduğunu vurgulayan Teymur, “Çalışma ortamımız kadına ve erkeğe eşit şekilde düzenlenmiş, eşit şekilde iyileştirilmiş bir ortam. Büyükşehir’de çalışmak gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda muhabir olarak görev yapan Seda Özdemir, “Mersin’de hizmet verdiğimiz her alanda olduğu gibi, daire başkanlığımızda da kadınlar olarak söz sahibiyiz. Büyükşehir çatısı altında, yönetim kadrosundan en alt kademeye kadar kadınlar olarak biz varız ve bu bizim açımızdan çok büyük bir gurur kaynağı. Bizlere bu olanağı sağlayan Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana, kadınlara istihdam alanında sağladığı faydalar ve olanaklar çok fazla. Kadınlar olarak Büyükşehir çatısı altında görev yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda otobüs şoförü olarak görev yapan Sultan Yüksel, Başkan Seçer’in istihdam konusunda kadınlara her zaman öncelik verdiğini belirterek, “Başkanımıza hem kadınlara öncelik verdiği için, hem de kadınların ekonomik anlamda özgürleşmesinin yolunu açtığı için teşekkür etmek istiyorum. Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ben de buna inandım ve yapabileceğimden emindim, kendime güvenim yüksekti. 2019 yılında başvuru yaptım ve Başkanımız da kadınlara öncelik verdiği için işe alındım” dedi.

'AZMİMİZİ VE ÇABAMIZI GÖSTERİYORUZ'

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda süpürge aracı kullanan Gülsüm Buko Türben, işini severek ve gururla yaptığını belirtti. Kendisine böyle bir imkanı tanıdığı için Başkan Seçer’e teşekkür eden Türben ise “'Kadın bunu yapamaz’ diyen herkese, azmimizi ve çabamızı gösteriyoruz. 1,5 yıl süpürgecilik yaptım. Yaparken de yanımdan bu kamyon geçiyordu. Dedim ki, ‘Ben de bu arabayı sürebilirim.’ Gittim söyledim ve başkanımızla konuştuk. Önceden traktör, pikap kullanıyordum ama bu aracı hiç kullanmamıştım. Kendime özgüvenim vardı, yapabileceğimi düşünüyordum. Onlar da talebimi geri çevirmediler. Sonuçta 3,5 yıldır bu kamyonu kullanıyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Songül Çetin de mesleğini gönül vererek sürdürdüğünü ifade etti. Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışmaktan dolayı oldukça mutlu ve memnun olduğunu kaydeden Çetin, “Başkanımız Vahap Seçer’in kadınlara verdiği değer tartışılmaz. Mesleğim dolayısı ile devamlı dolaştığım için, her yerde kadın çalışan olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Başkanımızla çalışmak onur ve gurur verici. Hep sahadayız ve erkeklerle aynı şartlar altında çalışıyoruz. İş arkadaşlarımdan, zabıta teşkilatımızdan ve Başkanımızdan çok memnunuz. Memnuniyetle de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN İTFAİYECİ ÖVGÜLER ALIYOR

Elif Beyza Ehliz ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda kadın itfaiye personeli olarak görev yapıyor. Kadın itfaiyeci olarak çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Ehliz, “Kadın itfaiyeci olmak çok güzel bir duygu. Alışılagelmiş bir şey olmadığı için, dışarıda çok güzel tepkiler alıyoruz. Tarif edilmez bir duygu. Hayvanlara, insanlara, bütün canlara yardımcı olmak çok güzel bir şey. Kadın erkek fark etmeksizin, yanlarında olduğumuzu bilmeleri benim adıma çok kıymetli” dedi.

İnşaat Mühendisi Damla Aygül de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti, “Çünkü insanların, bütün canlıların hayatına dokunuyoruz. Şu an mesela bir çocuk gelişim merkezi şantiyesindeyiz. Ben inşaat mühendisi olmanın yanı sıra bir anneyim. Annelerin en büyük kaygısı çocuklarını gün içerisinde güvenilir ellere teslim ederek mesleklerini yapabilmeleri. Bu tarz projelerin içerisinde yer aldığım için çok memnunum” cümleleriyle dile getirdi. Büyükşehir’de kadın çalışanların sayısının fazla olmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Aygül, “Bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Vahap Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Kadın her yerde, kadının gücü her yerde” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —