Tarih: 25.09.2024 11:23

Mercan Dede sevenleriyle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYACA ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) sevenleriyle buluştu. Semazen eşliğindeki konserde merhum ATSO başkanı Ali Bahar 'Fani' ve 'Garip' adlı eserler çalınarak anıldı.

Farklı disiplinlerdeki sıra dışı sanatsal üretimleri ile Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada tanınan ve yoğun ilgi gören ünlü neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Antalya Kültür Sanat'ta (AKS) gerçekleşen 'Sen Potansiyellerle Doğdun' adlı sergisi kapsamında, ATSO tarafından düzenlenen 'Secret Tribe' konserinde sevenleriyle bir araya geldi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'ndaki 'Secret Tribe' konserinde Arkın Ilıcalı (Mercan Dede), Tanju Yıldız (bağlama), Arda Söğütoğlu (klarnet), Mert Elmas (perküsyon), Burak Malçok (ney), Seyit Sercan Çelik (semazen) sahne aldı. Mercan Dede, semazen gösterisi eşliğindeki konserinde Mevlana'nın eserlerine, sözlerine yer verirken, merhum ATSO başkanı Ali Bahar'ı da anarak 'Fani' ve 'Garip' adlı eserlerini çaldı.

GÖZLERİ YAŞARTAN KONSER

Sufi müziğinin ilahi geleneği çağdaş müziğin tınılarıyla harmanlandığı konserde duygulu anlar yaşandı. Bahar'ın eşi Şebnem Bahar ile oğlu Tibet Bahar konseri gözleri yaşararak izledi. Salonu dolduran izleyiciye semazen eşliğinde keyifli bir akşam yaşatıldı.

DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Gecede, Ali Bahar'ın anısına konuşan sanatçı Mercan Dede, “Son çaldığımız eserin ismi 'Fani'ydi. Aslında hepimiz birer faniyiz. Mesele fani olmak değil, bir şekilde buradan giderken arkada bir seda bırakabilmek. Bu akşam dostlar meclisinde çok değerli bir dostumuzun hayali, emeği, vizyonu, sevgisi ve kalbi var. Çok güzel bir söz var, 'Bu dünyadan göçenler hep yanımızda'. Aslında bizim üzerimizden, gökyüzünden, yeryüzünde değil, sizlerin gözlerinden, kulağından bizi dinliyor ve seyrediyorlar. Böyle güzel bir meclisi kurduğu ve bir araya getirdiği için ve bu şarkıda aslında bizi hissettiği için 'Garip' adlı parçamızı Ali Bahar canımıza atfediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —