Tarih: 28.09.2024 09:49

Medicana'da iş yeri hekimlerine işitme eğitimi verildi

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR, (DHA)-MEDİCANA International İzmir Hastanesi'nde İş Yeri Hekimleri Eğitim Toplantısı'nda, 'işitmenin korunması' konusu masaya yatırıldı. Toplantının açılışında konuşan Medicana International İzmir Hastanesi Başhekimi Dr. Dilek Aslanca, var olanı korumanın bozulanı düzeltmekten daha kolay olduğunu söyleyerek önleyici hekimliğin önemine dikkat çekti.

Medicana International İzmir Hastanesi'nde ilki gerçekleştirilen İş Yeri Hekimleri Eğitim Toplantıları'nda işitmenin korunması konuşuldu. Ege Bölgesi'nde bulunan iş yeri hekimlerinin katıldığı toplantının moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Ergör yaparken, toplantıya 'Mesleki İşitme Kayıpları' sunumuyla Medicana International İzmir Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Serap Köybaşı Şanal ve 'İş Yeri Hekimliğinde Birinci Basamakta Gürültü ve Risklerinin Yönetimi' sunumuyla İş Yeri Hekimi Dr. İstemi Oral konuşmacı olarak katıldı.

'VAR OLANI KORUMANIN BOZULANI DÜZELTMEKTEN DAHA KOLAY'

Toplantının açılışında konuşan Medicana International İzmir Hastanesi Başhekimi Dr. Dilek Aslanca, var olanı korumanın bozulanı düzeltmekten daha kolay olduğunu söyleyerek önleyici hekimliğin önemine vurgu yaptı. İşyeri hekimliğinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, iş yeri kazaları başta olmak üzere çalışma ortamının sağlıklı sürebilmesi için büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, Medicana International İzmir Hastanesi olarak her zaman iş yeri hekimlerinin yanında olduklarını söyledi.

Toplantının moderatörü Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Ergör ise işyeri hekimliğinin halk sağlığı ve önleyici hekimlikte üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti.

UZUN SÜRELİ GÜRÜLTÜLÜ İŞ ORTAMINDA ÇALIŞMAK İŞİTME KAYBINA NEDEN OLUYOR

Medicana International İzmir Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Serap Köybaşı Şanal, sesin yapısı, kulağın çalışma prensiplerini ve duyma eyleminin kademelerini işyeri hekimleri ile paylaştı. İşitmenin önemine vurgu yapan Şanal, iş ortamında yıllar süren, sabit bir sese kronik olarak maruz kalma sonucu işitme kayıplarının oluştuğunu söyledi.

Mesleki risklerin sağlığa etkisi sıralamasında işitme kaybı ikinci sırada

İş yeri hekimi Dr. İstemi Oral "2023 SGK istatistiklerine göre, mesleki risklerin işitme kaybına etkisi yüzde 16. Ortam, çalışanların maruz kaldığı gürültünün düzeyi, niteliği, ses basınç düzeyi, frekans dağılımı, maruziyet süresi ve maruziyet sınır ve eylem değerlerinin aşılıp aşılmadığına bakılması gerekiyor" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —