Tarih: 27.09.2024 17:22

Maskar ; Engelli Bireylerin Hayatlarını Kolaylaştırmak Görevimizdir

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Malatya’da Kernek Külliye’sinde organize edilen proğrama ,engelli bireyler, Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın, Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer’in yanı sıra siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve  vatandaşlar katıldı.

Etkinlik münasebetiyle engelli bireylere çeşitli hediyelerin verildiği proğramda,engelli bireyler yaşadıkları sorunları anlatırken,sosyal hayata adaptasyonda aldıkları psikolojik desteğin kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatarak,bazı duyarsız vatandaşların davranışlarının da kendilerini incittiklerini söylediler.

Düzenlenen proğramın son derece önemli olduğunu söyleyen Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın “ Öncelikle  böyle anlamlı bir proğramı organize edip bizleri de davet ederek böyle müstesna insanlarla bir araya gelme imkanı veren Sayın Murat Maskar ve Şenol Sarıcı beyefendilere teşekkür ediyorum. Her bir engelli bireyimiz bizim için müstesna yere sahiptir ve her konuda üzerimize düşeni yapmaktan her zaman şeref duyarız “ dedi.

 

 

 

Ayyıldız Engelli Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Sarıcı ,yaptığı konuşmada;”Malatya’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarıyla zaman zaman bir araya gelerek ortak proğramlar düzenleyip engelli bireylerimizin daha sosyal olmaları için çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün Akçadağ-Der Genelbaşkanı Sayın Murat Maskar ile birlikte organize ettiğimiz bu proğramın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Engelli bireylerimize karşı duyarlı olan her kese teşekkür ediyorum “ dedi.

 

 

 

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer ise yaptığı konuşmada; “ Ülkede yaşayan her ferdin eşit oranda yaşam hakkına sahip olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında engelli bireylerin ayrıcalıklı konumda olması gerekiyor,bu bağlamda dernek başkanlarının ve yerel yönetimlerin yaptıkları başarılı çalışmalar var. Bizler de bu çalışmalara her zaman destek olduk,olmaya da devam edeceğiz. Eksik hizmetler mutlaka vardır, yapılan yanlışlar da vardır, ancak bunların da kısa sürede aşılacağına şüphemiz yoktur. Sayın Murat Maskar ve Şenol Sarıcı başkanlara, Engelli Yaşam Merkezi müdürümüz Sayın Seyit Soner Yılmaz ve  yönetimlerine teşekkür ediyorum “ dedi.

Akçadağ-Der Genelbaşkanı Murat Maskar ,katılımcılara teşekkür ederek ;

 

Bu hafta,Dolayısıyla Akçadağ Dayanışma Derneği ve Ayyıldız engelli dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlemiş olduğumuz programa katılım sağlayan kıymetli özel bireylerimize teşekkür ediyoruz..

Bu hafta işitme engelli bireylerin ve diğer işaret dili kullanıcılarının dil kimliklerini ve kültürel çeşitliliğini desteklemek ve korumak için farkındalık haftasıdır. 

Engelliliğin, farklı nedenlere bağlı olarak zihinsel, görme, işitme ve konuşma, ortopedik engelli olmak üzere farklı  engel grupları vardır.Duyma engelli bireyler, işitme yeteneğini kaybetmeleri nedeniyle günlük yaşamlarında çeşitli zorluklarla karşılaşırlar. Bu zorluklar, iletişim, eğitim, iş ve sosyal katılım gibi alanlarda ortaya çıkabilir.

 

 

İletişimde duyma engellilere destek olmak için işaret dili eğitimi yaygınlaştırılmalı, yazılı iletişim ve görsel materyaller daha sık kullanılmalıdır. 

 İşitme Engelliler açısından Erişilebilirliğin çok daha farklı bir anlama karşılık geldiğinin farkında dahi değiliz. ‘’Normal’’ insanın sözlü iletişiminin değerli kılındığı ve yüceltildiği toplumumuzda, tüm sosyal ve kamusal organizasyonlar, bu kabulden hareketle düzenlenmektedir. Milyonlarca  işitme engellileri görmezden gelen ve dışarıda bırakan bu ayrımcı yaklaşım, aynı zamanda eğitim, sağlık, istihdam, adalet, sosyal ve kültürel yaşama katılım noktasındaki tüm eşit yurttaşlık haklarının ihlalini de beraberinde getirmektedir. Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve hayatlarına kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak hükümetlerin ve mahalli idarelerin görevleridir. 

İşitme Engelliler Haftası”nı kutluyor, sorunların çözümünde farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —