Tarih: 02.10.2024 18:26

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Dünya Yaşlılar Günü etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA, (DHA)-MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yapılan etkinlik kapsamında yaşlılar, Atatürk Kent Park Yuvamız Manisa Çocuk Eğitim Merkezi'ndeki çocuklara masallar ve hikayeler anlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında kentte yaşayan koca çınarların katıldığı çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Bu kapsamda Atatürk Kent Park Yuvamız Manisa Çocuk Eğitim Merkezi'ne gelen yaşlılar, miniklere masallar ve hikayeler anlattı. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ve beraberindeki Büyükşehir görevlileri, İsmail-Muammer Cider Huzurevi ve Dinlenme Yurdu ile Manisa Huzurevi Vakfı Özel Huzurevi'ni ziyaret ederek, huzurevinde yaşayan yurttaşlara hediyeler verdi.

KOCA ÇINARLAR SINIFLARA MİSAFİR OLDU

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle babaanneler ve anneanneler, torunlarının eğitim aldığı Atatürk Kent Park Yuvamız Manisa Çocuk Eğitim Merkezi'ne geldi. Koca çınarlar Eğitim Merkezi'ndeki sınıfların derslerine misafir oldu. Derslerde minikler, büyüklerinden masallar ve hikayeler dinledi. Günün anlamını yansıtan resimlerin çizildiği boyama etkinliğiyle miniklerin günü renklendi.

HUZUREVLERİ ZİYARET EDİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ve beraberindeki Büyükşehir görevlileri, İsmail-Muammer Cider Huzurevi ve Dinlenme Yurdu ile Manisa Huzurevi Vakfı Özel Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Huzurevi sakinleri, Daire Başkanı Kılınçlar'ı sıcak bir şekilde karşıladı. Huzurevi'nde yaşayan yurttaşlarla yakından ilgilenen Kılınçlar, yaptığı ziyaretlerde kitap ve çiçek hediye etti.

Atatürk Kent Park Yuvamız Manisa Çocuk Eğitim Merkezi'nde yapılan etkinliklere katılan yurttaşlar, etkinliklerle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi.

Edibe Doğrar, çocuklara masal anlatırken çok mutlu olduğunu ve böyle bir deneyimi ilk kez yaşadığını söyledi. Doğrar, "Masallar anlattık, hikaye kitabı okuduk. Benim de çocukluk anılarım vardı. Onları anlattım. Oynadığımız oyunları gösterdik. Çok güzel geçti. Torunum da burada olduğu için daha da mutlu oldum. Benim için çok güzel bir deneyimdi. İlk kez böyle bir şey yaşadım" dedi.

Nursel Sarı, Atatürk Kent Park'taki Merkez'de yapılan etkinliklerde eski ile yeniyi buluşturmaya çalıştığını ifade etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —