Tarih: 19.10.2024 11:12

Manavgat'ta orman yangını

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Sorgun Ormanı'nda çıkan yangın ekipler ve vatandaşların çabasıyla büyümeden söndürüldü.

Manavgat'ta dün saat 20.00 sıralarında 3 bin 120 dekarlık Sorgun Ormanı'nda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Manavgat Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Sorgun Ormanı'nda yangın çıktığını gören vatandaşlar da ellerinde kazma, kürek ve yangın söndürme tüpleriyle çalışmalara destek vermeye geldi.

Yangın ekiplerin ve vatandaşların çabalarıyla kısa sürede söndürülürken, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş ve diğer yetkililer çalışmaları takip etti. Yangında 3 dönüm kızılçam ormanının zarar gördüğü belirtildi. Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, yangının ekiplerin ve vatandaşların çabalarıyla söndürüldüğünü ve soğutma çalışmasının başladığını söyledi.

Yangın sırasında itfaiye görevlileri yanan alandan çıkardığı bir kaplumbağayı suyla yıkayıp, doğal alana bıraktı. Yangının başladığı bölgede yapılan incelemede, olay sırasında kullanılıp kullanılmadığı bilinmeyen tencere ve tavalar bulundu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —