Tarih: 26.10.2023 19:44

Malatya’da Tas Kayıp : Olmayan Kuruma Müdür Atandı,Personel İşten Çıkartıldı

Facebook Twitter Linked-in

Depremlerden sonra yıkılan Malatya öğretmenevinin personelleri de işsiz kaldı. Bu süreçte iddialara göre, öğretmenevine yeni müdür atandı ve kurum personelleri de işten çıkartıldı. Mağdur personeller ise yetkililere seslenerek, “Madem işten çıkartıyorsunuz niye olmayan öğretmenevine müdür atıyorsunuz” şeklinde sitem ettiler.

 

 

Malatya’da her geçen gün mağduriyetler çoğalıyor. Bu seferki adres, yıkılan öğretmenevinin personelleri oldu. Depremlerden 2 ay sonra yıkılan öğretmenevine Şükrü Doğan adında bir müdür atanıyor. İddialara göre, öğretmenevinde sözleşmeli personel olarak çalışan, 21 kişi ile toplantı yapan yeni müdür bu personellerin iş çıkışını veriyor. Bunun üzerine mağdur olan vatandaşlar Busabah Medya’ya özel röportaj vererek tekrar işlerine geri dönmek istediklerini belirttiler.

 

 

“ÖĞRETMENEVİ PERSONELLERİ SAHİPSİZ KALDI”

Genç Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın, işten çıkarılan personellerin sahipsiz kaldığını dile getirerek,

 

“Malatya’nın bir yarası da öğretmenevi personellerinin sahipsiz kalmasıdır. Öğretmenevimiz depremlerden ağır hasar alarak yıkıldı. Oraya yıllarını veren personeller var. Yıkılan yerde personellerin çıkışı veriliyor. Depremlerden iki ay sonra olmayan öğretmenevine Şükrü Doğan adında bir müdür atanıyor. Öğretmenevine müdür atanıyorsa, neden personellerin çıkışı veriliyor. İş çıkışı verilen personeller, AK Parti eski milletvekili Öznur Çalık’ın kapısını çalıyorlar. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanımızla görüşülüyor. Ancak bundan da bir sonuç çıkmıyor” dedi.

 

Kaynak : Busabah Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —