Tarih: 04.10.2024 19:35

Malatya'da son 1 yılda 21 göçmen organizatörü tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)


4 Aralık 2023 tarihinden itibaren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatları ile hayata geçirilen mobil göç noktası uygulamalarında düzensiz göçmen sorgulamaları devam ediyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz,  Kernek Meydanı'nda bulunan Mobil Göç Noktası önünde açıklamalarda bulunarak kentteki düzensiz göçmenlerin tespitine yönelik açıklamalarda bulundu. 

 

Valilik olarak düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili etkin bir mücadele yürüttüklerini ifade eden Malatya Valisi Seddar Yavuz, " Son 1 yıl içerisinde 52 operasyon düzenlenerek 89 organizatör yakalanmış bunlarda 21 'i tutuklanmış 36 'sı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Bu operasyonlarda 705 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatları ile 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren mobil göç noktası uygulamamız göreve başlamıştır. 

 

 

 

 

Mobil göç noktası uygulamasının amacı düzensiz göçmenleri tespit etmek ve bu göçmenleri de GÖKSEM ile Geri Gönderme Merkezleri'ne teslim etmektir. Ülkemiz aynı zamanda çok turist alan bir ülke olması vesilesi ile her gördüğümüz yabancının düzensiz göç olmadığını da hatırlatmak istiyorum. İlimizde mobil göç noktası araçları ile 24 bin 196 yabancı kontrol edilmiş bunlardan 516'sının düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. İlimizde geçici koruma altında olanların dışında kayıtsız hiçbir düzensiz göçmenin kalmaması için güvenlik birimlerimiz yoğun bir çalışma içerisinde." dedi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —