Tarih: 21.10.2024 16:33

Malatya'da emniyet ve jandarmaya 80 yeni araç

Facebook Twitter Linked-in

 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına 80 yeni hizmet aracı tahsis edildi.

20 Eylül'de İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle kolluk kuvvetlerine teslim edilen 7 bin 204 yeni araçtan 80'i Malatya'da hizmete başladı. Yeni araçların hizmete alınması ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene; Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2'inci Ordu Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, İl Jandarma Komutanı ş Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, kurum müdürleri, hayırsever iş insanları ile davetliler katıldı. 

 

 

 

Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik görevlilerinin gece gündüz gayetle çalıştıklarını ifade ederek, "Malatya'daki her bir kardeşimizin huzur ve güvenle yaşayabileceği bir Malatya'yı tesis etmek için benim koordinasyonumda emniyet ve jandarma birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Her gün planlı ve şok uygulamalarla özellikle geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımıza uzanan kirli elleri engellemek için mücadele ediyoruz. Kazasız, belasız, bu araçların kullanılmasını ve halkımızın her geçen gün hissedilir şekilde huzur ve güvenliğine hizmet etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ise 6 Şubat depremlerinde 10 araçlarının enkaz altında kaldığını ve 23 araçlarının da ömrünü doldurduğunu ifade ederek, "Emniyet teşkilatımız milletimizin huzur ve güvenliğini sağlama noktasında büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Görevini etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için ihtiyaç duyduğu teknolojik donanımların araç yenilenmesi ve modernize edilmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunacağımız bu yeni araçlar, teşkilatımızın operasyonel kabiliyetlerini güçlendirecek, hızlı ve etkin müdahaleler yapabilmesine imkan sağlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile birlikte hizmete alınan 80 yeni araç kent turu yaptı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —