Tarih: 14.10.2024 18:04

Malatya Yeni Sanayi Sitesi'nde 714 işyerinin yılsonunda tamamlanması hedefleniyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hasar gördüğü için başlatılan proje ile Yeni Sanayi Sitesi'nde yapımı süren 714 işyerinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

 

Yeni Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz, projenin deprem sonrası bölge ekonomisinin yeniden canlanmasında önemli rol oynayacağını belirtti. Yeni Sanayi Sitesi'nin sadece esnaflar için değil, Malatya'nın sanayi ve ticaret sektörüne de önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Vali Yavuz, "Deprem sonrası başlatılan bu projede 714 işyerinin inşası devam ediyor. Yeni sanayi sitesi tamamlandığında, esnafımız modern ve güvenli koşullarda iş yapma imkanına sahip olacağı gibi, aynı zamanda istihdam açısından da bölgeye yeni fırsatlar sunacaktır" dedi. 

Projedeki ilerlemenin yüzde 84 seviyesinde olduğunu ve yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Vali Yavuz, ayrıca Dünya Bankası desteğiyle ikinci etapta 800 işyerinin daha yapılmasının planlandığını bu kapsamda, 192 işyerinin projelendirme sürecinde olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —