MAKTEK Avrasya Fuarı'nın açılış töreni gerçekleşti

MAKTEK  Avrasya Fuarı

MAKTEK Avrasya Fuarı'nın açılış töreni gerçekleşti

Hilal BEKYÜREK-Emir Efe BENLİOĞLU/İSTANBUL,(DHA)- TALAŞLI imalat, metal işleme ve otomasyon sistemleri gibi sektörler için düzenlenen MAKTEK Avrasya Fuarı açılış töreni İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl ‘Dijital Dönüşüm’ temasıyla 8’inci kez kapılarını açan fuar, 5 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle gerçekleşen fuarda, CAD / CAM / CAE & PLM Yazılımları, CNC Kontrol Sistemleri, CNC ve Universal Talaşlı İmalat Makineleri, Endüstri 4.0 ve IIoT Sistemleri ve Robotik benzeri birçok alanda ürün sergileniyor. Ziyaretçilere son teknoloji ürünleri, sektör trendleri ve iş birliği fırsatları sunmayı hedefleyen fuar, 120 bin metrekarelik alan ve 14 salonda binin üzerinde firma ve firma temsilcisine ev sahipliği yapıyor. Fuara Mısır, Cezayir ve Suudi Arabistan gibi ülkeler başta olmak üzere Kuzey Afrika, Rusya, Almanya, İtalya, Polonya, Kanada, Fransa, Macaristan ve Hollanda gibi yaklaşık 90 ülkeden 85 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Açılış töreni gerçekleşen fuara Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Oleg Korobchenko, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan, TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, MİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

AKYÜZ: VERİMLİLİK TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ

Fuarda binin üzerinde makine sergileneceğini belirten TİAD 23’üncü Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, “Bu fuar, makine yapan makinelerin fuarıdır. Bir şey üretmek istiyorsanız önce bu fuara gelip gezmeniz gerekiyor. Makine, otomobil, uçak ya da medikal malzeme yapacaksanız fuarımıza gelmelisiniz. Çünkü bu fuar çok yüksek bir teknoloji sunuyor. Avrupa’da veya Amerika’da gidip görebileceğiniz, fuarlarda gördüğünüzde etkilenebileceğiniz bütün teknoloji burada. Hepsini ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Meslek yüksekokulundaki arkadaşlar, bu işe gönül vermiş mühendisler ya da ben bu işi yapmak istiyorum diyen arkadaşların buraya gelip bu teknolojiyi görmelerini tavsiye ediyorum. Burada yüksek teknoloji, yapay zeka, dijitalleşme ve robot otomasyonu görecekler. Fuarın hedeflediği en önemli etken verimlilik. Bizce verimlilik Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri. Dünya’nın en çok çalışan 3’üncü milletiyiz ama verimlilik konusunda sıkıntılarımız var. Bu verimliliği artırabilirsek eğer hem daha çok para kazanmamız artacak hem de bizim önümüzü açacak etkenlerden birisi olacak. Bu fuarda binin üzerinde makine sergilenecek. Sadece buradaki bin makine satıldığında bir vardiya da bizim bin tane daha yeni istihdama ve çalışana ihtiyacımız olacak. İki vardiyada iki bin, üç vardiyada üç bin şeklinde ilerleyecek” dedi.

ERSÖZLÜ: BU FUARDAN YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLARLIK TİCARİ HACİM BEKLİYORUZ

Geleceğe ve yatırımlara yön verecek bir fuar olduğuna değinen Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Teknolojilerin geldiği noktayı, üretimde dijitalleşmenin, sanayide verimli tekniklerle üretim yapmanın, inovatif fikirlerin, yapay zekanın ve robotik sistemlerin görücüye çıktığı bir fuar olacak. 120 civarında robot içeride sergileniyor. Gelen ziyaretçiler deneyim alanımızda kullanılan teknolojik, robotik ürünler ve yapay zeka ürünlerini inceleme fırsatı bulacak. Aynı zamanda Teknozone olarak oluşturduğumuz bölümde start-up firmaları teknolojik, inovatif ürünlerini ve robotik sistemlerini tanıtacaklar. 2 yılda bir hazırlanan bu fuar çok stratejik ve önemli. Avrasya coğrafyasına hitap eden ve kendi alanında bölgesinin en önemli platformu olan fuarımıza 32 ülkeden bin civarında firma katılıyor. Bunların 110 tanesi direkt milli olarak katılan İtalya, İsviçre, İspanya, Almanya, Çin, Güney Kore ve Tayvan’dan gibi ülkeler. Artık dünyada aranılan bir marka olarak MAKTEK Avrasya var. Bu fuarı da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şu anda yapılan çalışmalar ve aktiviteler, 90 civarı ülkeden 85 bin ziyaretçinin geleceğini gösteriyor. Daha ilk saatlerden itibaren önemli girişler oldu. İnşallah hep beraber emeğimizin karşılığını alırız” diye konuştu.

“Kaliteli ürünlerin üretilmesi önceliğimiz” diyen Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü Ersözlü sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hedefimiz teknolojiyi yakından takip ettirebilmek. Üretimin her dalında dijitalleşmeyle beraber verimli tekniklerle üretimi artırmak ve bu tekniklerle birlikte maliyetlerin düşürülmesiyle birlikte Türk makine ihracatına da katkı sağlamak. Bu fuardan yaklaşık 2 milyar dolarlık ticari hacim bekleniyor. Türkiye’deki makine ihracatına da bu fuarın yüzde 20 – 25 civarında artış sağlayacağını düşünüyoruz.”

‘OPEN DESİGN İSTANBUL’ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

MAKTEK Avrasya Fuarı’nın ilk günü, TİAD tarafından düzenlenen ‘Open Design İstanbul Tasarım Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşti. ‘Sürdürülebilir Sanayi için Tasarım’ teması altında, endüstriyel tasarımcılarla sanayicileri daha fazla iş birliğine teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma, ‘CNC Takım Tezgahı için Robotik Yükleme/Besleme Sistemi Tasarımı’ konseptiyle gerçekleşti. Ayrıca Tüyap Fuarcılık Grubu yurt dışı ofisleri aracılığıyla odak ülkelere özel davetlerle ‘Elit Plus’ ziyaretçi programı düzenlendi.

SEKTÖRDEKİ İNOVASYONLAR DİJİTAL DÖNÜŞÜM DENEYİM ALANI’NDA

Fuarda bulunan Dijital Dönüşüm Deneyim Alanı; CNC üretim süreçlerini sanal ortamda izleyip yönetme imkanı sunan ve üretim süresini kısaltan ‘Dijital İkiz’ projesi, fabrika yönetimine uzaktan müdahale olanağı sağlayan ‘MES Yazılımı’, Manus’un üretim kodlarını optimize eden ‘CNC Simülasyonu’ ve Tekyaz’ın SolidCAM Shop projeleri bulunduruyor. Sosyal robotlar olan Mini ADA ve ADA 7 ziyaretçilerle buluşurken bu yıl ilk kez oluşturulan Technology Zone; akıllı üretim teknolojileri, otomasyon sistemleri, robotik çözümler ve dijital dönüşüm gibi geleceğin sanayi trendlerini konu alıyor.

FUAR KAPSAMINDA MÜHENDİS ÖĞRENCİLER İÇİN BURS FONU

MAKTEK Avrasya, TİAD yönetimi liderliğinde alınan kararla mühendis öğrenciler için bir burs fonu oluşturulacak. TEV iş birliğiyle hayata geçen bu sosyal sorumluluk projesi gelecek yeni nesillere dokunmayı hedefliyor. Bu yıl bir ilk olan bu proje, 2025 MAKTEK Konya Fuarı’na kadar sürecek ve sonraki yıllarda da devam edecek.

SEMİNER TAKVİMİ

Sektör oyuncularını bir araya getirmenin yanı sıra bilgi ve deneyim paylaşımını da amaçlayan fuarda, ilk gün 12A Salonu’nda İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanı Rana Karakoç, 'KOBİ’lerde Dijitalleşme ve Verilen Destekler' başlıklı bir seminer verdi.

Ardından, bugün saat 11.00-12.30 arasında MİB YK ve AAG Makina YK Üyesi İlknur Cantürk’ü ‘Sanayide Kadın İstihdamı’ sunumuyla başladı. Sonrasında saat 13.00-14.00 arasında Sınai Mülkiyet Uzmanı Semiha Nur Tosun’un 'Dijital Dönüşümün IP Ofisleri Üzerindeki Etkisi' semineri ve saat 14.30-15.30 arasında Prof. Dr. Yusuf Kaynak’ın 'İleri İmalat Teknolojileri' sunumu gerçekleştirildi.

2 Ekim Çarşamba günü ise saat 11.00-12.30 arasındaki İlknur Cantürk’ün ‘Mesleki Eğitimde Kadın’ semineri ve saat 14.30-15.30 arasında Tekyaz CEO’su İlker Uludağ’ın ‘Teknolojik Yazılımlar’ konulu sunumu yer alacak.

BİLETLER İNTERNET ÜZERİNDEN ALINABİLİR

MAKTEK Avrasya Fuarı’nı ziyaret etmek isteyenler biletlerini online olarak da alabilirler. Ziyaretçiler, web sitesinden fuar katılımcılarına göz atarak, görüşmek istedikleri firmaları önceden planlayabilirler.

5 Ekim'e kadar saat 10.00’da kapılarını açan fuar, ilk dört gün 19.00’a, son gün ise 18.00’e kadar ziyaret edilebilir.


Haber Kaynak : DHA

Başkan Geçit ; Yeşilyurt,planlı ve güçlü yatırımlarla inşa ediliyor

YMP Malatya İl Başkanı Yalçın’dan Depremzede Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Battalgazi’de ilk 6 Ayda Dönüşüm ve Yenilik Rüzgârı

Tenis Tutkunları, Yeşilyurt Belediyesi Tenis Turnuvası’nda Hünerlerini Sergiledi

Malatya BB Başkanı Er, Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bayram Taşkın: "Hiç Bir Mahallelerimizi İhmal Etmeyeceğiz"

Başkan Geçit, “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Başımızın Tâcı”

Malatya’da öğrenci servislerine sıkı denetim

Başkan Geçit ; Kırsal bölgelerdeki sorunların çözüme kavuşmasında kimsenin şüphesi olmasın

Abdurrahman Uzun, Battalgazi’de Gençlerle Buluştu

Fenerbahçe, Twente maçının hazırlıklarını sürdürdü

Salomon Cappadocia Ultra Trail, 19-20 Ekim tarihlerinde koşulacak

Başkan Çamlı'dan teknik direktör Burak Yılmaz'a veda mesajı

‘Türkiye’nin doğal güzellikleri ve coğrafi yapısı, serbest paraşüte mükemmel bir zemin sunuyor’

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türk Hava Yolları arasında sponsorluk anlaşması

Bornova 1877'nin gözü Karşıyaka'da

Karşıyaka rekoru egale edecek

Altay'da Murat Uluç 3'üncü dalyaya hazır

Göztepe'de Tijanic sahne alacak

Altınordu'da gurbetçiler takımı sırtladı

Köprüden düşen kamyonun şoförü ağır yaralandı

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörlüğüne Ali Özgür Pehlivan atandı

Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye 24 taksitle adli para cezası

Üniversite öğrencisi evinde ölü bulundu

Mut'ta vatandaşların kavşak talebi

Üniversitelilere 'hoş geldin' konseri

Altınözü’nde anız yangını

Bağlıkaya: Artan küresel rekabete cevap vermek için doğru strateji ile hareket edilmeli

Mardin’de kontrolden çıkarak yan yatan otomobildeki 3 kişi yaralandı

İzmir açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

Evine alıp yemek yedirdiği akrabası tarafından çekiçle dövülüp gasbedildi

Genç sürücü,kazanın ardından alev alan otomobilde yanarak feci şekilde öldü

Polis, kayıp Esranur’u bulmak için iş yerine itfaiye merdiveniyle girdi

Çekiciye çarpan hafif ticari araç takla attı 2 ölü, 3 yaralı

Direksiyon başında kalp krizi geçirip kaza yapan sürücü kurtarılamadı

İnşaat işçilerinin kürek ve sopalı kavgası kamerada

Elazığ’da köy muhtarından ormana güvenlik kameralı koruma

‘Yerli teknoloji girişimi şirketlerin satış sorununu bağımsız satışçılarla çözüyor’

Avukat Özdilek: Kişisel verilerinizi koruma hakkınızı kullanın

Kuşadası'nda Yunan unsurlarınca geri itilen 21 kaçak göçmen kurtarıldı

Suat Kılıç: Türkiye sınırlarını kapalı tutmalıdır

Bakan Ersoy: Finlandiya ile ilişkileri üst seviyelere taşımakta kararlıyız

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni bir küresel siyasal sistemin inşa edilmesi zorunludur

İYİ Parti, yabancılara verilen vatandaşlık için Danıştay'a başvurdu

Cevdet Yılmaz: İş gücü piyasasıyla eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamalıyız

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Bakan Göktaş: Çocuklarımızı dijital tehlikelerden korumak hayati önem arz ediyor

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Yaşlılar Günü' paylaşımı

Bahçeli: Pensilvanya operasyonu çekenlere MHP'yi çiğnetmem

Bakan Işıkhan: Çalışma saatlerinin kısalması ile ilgili çalışmamız yok

Köprüden düşen kamyonun şoförü ağır yaralandı

Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı yağdı

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörlüğüne Ali Özgür Pehlivan atandı

İtalya Başbakanı Meloni, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

Şambrelle kayarken yüksekten düşen kadının ölümünde işletmeciye 24 taksitle adli para cezası

Üniversite öğrencisi evinde ölü bulundu

Mut'ta vatandaşların kavşak talebi

Üniversitelilere 'hoş geldin' konseri

Altınözü’nde anız yangını

Derslerde 'sonuç' yerine 'süreç odaklı ölçme' dönemi

Fenerbahçe, Twente maçının hazırlıklarını sürdürdü

Suat Kılıç: Türkiye sınırlarını kapalı tutmalıdır

Bağlıkaya: Artan küresel rekabete cevap vermek için doğru strateji ile hareket edilmeli

Mardin’de kontrolden çıkarak yan yatan otomobildeki 3 kişi yaralandı

İzmir açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

Mezun olduğu fakülteye dekan oldu

Kırıkkale'de hizmet araçlarından mazot çalan 2 belediye çalışanı gözaltına alındı

Putin, Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

Hepsiburada, Dünya Kahve Günü'nde en çok tercih edilen kahve çeşitlerini açıkladı

Kayseri'de 'Gastronomi Günleri' başlıyor

Lise arkadaşları 55 yıl sonra buluştu

Sinan Ateş cinayeti davasında yargılama devam etti

İstanbul- Kağıthane Çağlayan Tüneli'nde kamyon devrildi

Türk Kanser Derneği’nden meme kanserine farkındalık çağrısı

Bakan Ersoy: Finlandiya ile ilişkileri üst seviyelere taşımakta kararlıyız

FETÖ üyeliğinden 7,5 yıl hapisle aranan eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı yakalandı

Salomon Cappadocia Ultra Trail, 19-20 Ekim tarihlerinde koşulacak

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni bir küresel siyasal sistemin inşa edilmesi zorunludur

MASKİ personellerine 'İletişim Yönetimi Eğitimi' başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri, Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı

Yükleniyor