Tarih: 01.10.2024 17:08

Macaristan, Muğla'da fahri konsolosluk ofisi açtı

Facebook Twitter Linked-in

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-TÜRKİYE ile Macaristan arasındaki köklü diplomatik ve kültürel ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılında, Macaristan'ın Muğla ve Denizli illerini kapsayan Fahri Konsolosluk ofisi açıldı. Konsolosluk görevini iş insanı Hamdi Akın yürütecek.

Muğla'da gerçekleştirilen Muğla ve Denizli Fahri Konsolosluk ofisi açılış törenine Muğla Valisi İdris Akbıyık, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanı sıra iş dünyasından ve diplomatik çevrelerden çok sayıda önemli isim katıldı. Macaristan'ın Muğla ve Denizli Fahri Konsolosu Hamdi Akın, törenin açılış konuşmasında, iki ülke arasında yüz yılı aşkın süredir devam eden dostane ilişkilerin, fahri konsoloslukla daha da güçleneceğini vurguladı. Muğla ve Denizli'nin kültürel ve ekonomik açıdan zengin bir yapıya sahip olduğunu ve bu illerin, Macaristan ile olan ilişkilerde önemli bir rol oynayacağına dikkat çeken Akın, yeni fahri konsolosluğun ticari ve kültürel iş birliklerinin artırılmasında önemli bir köprü görevi göreceğine işaret etti.

'BÜYÜK BİR İSTEKLE ÇALIŞACAĞIM'

Akın, "Diplomatik ilişkilerin kurulması olarak bir asra varan ancak geniş perspektifte çok daha uzun yılları kapsayan dostluk ve iş birliğini temsil eden bu önemli yılda, böylesine önemli bir göreve layık görüldüğüm için çok gururluyum. Bu görevi üstlenmek, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Ben de bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için büyük bir istekle çalışacağımı belirtmek istiyorum. Bu önemli görevde bana duydukları güven için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Sayın Tamas Sulyok ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Sayın Viktor Matsis'e şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, törenin açılış konuşmasında, iki ülke arasında yüz yılı aşkın süredir devam eden dostane ilişkilerin, fahri konsoloslukla daha da güçleneceğini vurguladı.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —