Tarih: 23.09.2024 12:09

Kadir Aydar’dan siyasi yasağa tepki: Ceyhan halkının iradesine el konuldu

Facebook Twitter Linked-in

Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Kadir Aydar'a getirilen siyasi yasak kararı, Ceyhan’da büyük bir tepkiyle karşılandı. Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasında Başkan Aydar, siyasi yasak kararının Ceyhan halkının iradesine saygısızlık olduğunu söyledi. Siyasi yasak ile sonuçlanan dosyada iddianameye göre tehdit edilen Aylin Atılgan da basın açıklamasına gelerek Başkan Kadir Aydar'a destek verdi.. Atılgan, "Hiç öyle bir şey yok emin olun ve sonuna kadarda Kadir Aydar'ın arkasındayız. Öyle bir şey de olmadı." dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kendisine getirilen siyasi yasak kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, adaletsiz bir yargı sürecine maruz kaldığını belirtti. Konuşmasında dosyadaki eksikliklere ve muhalif üyenin karara koyduğu şerhe dikkat çeken Aydar, sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

BAŞKAN AYDAR’A BÜYÜK DESTEK

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir, Tufanbeyli Belediye Başkanı Kemal Özdemir, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve yüzlerce Ceyhanlı katıldı. Toplantıda Kadir Aydar’a destek mesajları verilirken, iddianamede mağdur edilen Aylin Atılgan da bir konuşma yaparak Başkan Aydar'a destek verdi.

‘‘KARŞIMIZDAKİ HAKSIZLIĞI TÜM CEYHANLILAR GÖRSÜN’’

Başkan Kadir Aydar, konuşmasına karşılaştığı haksızlığı ifade ederek başladı. “Bugün burada bana ve sizlere yapılan büyük bir haksızlık ile karşınızdayım” diyen Aydar, adil bir yargı süreci yürütülmediğini belirterek, duruşmaların açılmasını ve beraat edilmesi gerektiğini muhalif üyenin bile söylediğini dile getirdi. “Bunu ben söylemiyorum. Bu kararı alanlardan bir muhalif üye söylüyor” ifadeleriyle karardaki çelişkilere dikkat çekti.

‘‘DELİLLER İNCELENMEDEN KARAR VERİLDİ’’

Başkan Aydar, hakkında açılan dosyada delillerin yetersiz olduğunu vurguladı ve tanıkların olmadığı bir dosyada kendisine siyasi yasak getirildiğini söyledi. "On üç ay sonra dosyaya benim adım girdi. Beş ayrı ifade var, ama tanık ve delil yok. Duruşma açılması ve beraat edilmesi gerektiğini söylüyorlar" diyerek yargılama sürecindeki eksikliklere işaret etti.

‘‘TÜRKİYE’NİN EN HIZLI DAVASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’’

Aydar, sürecin hızla ilerlediğini ve adli tatilin hemen ardından, 16 gün içinde sonuçlandığını belirtti. "Türkiye’nin en hızlı davası" olarak nitelendirdiği bu sürecin sonunda siyasi yasak getirildiğini söyledi. Aydar, verilen 25 ay cezanın 24 ay olması durumunda siyasi yasak getirilmeyeceğini belirterek, "1 ay farkla siyasi yasak getirildi" dedi.

‘‘BU KARARIN HUKUKİ OLMADIĞINI BİLİYORUM’’

Aydar, kararı veren hakimlere ve sürece tepki gösterdi. "Bu kararı siz hukuki olarak vermediniz" diyen Aydar, hukuktan ve adaletten asla ayrılmayacaklarını vurguladı. Ceyhanlıların bu kararı sorgulayacağını belirten Aydar, mücadeleye devam edeceğini şu sözlerle açıkladı: "Bu işin sonu ölümse, cehennemse oraya kadar takipçisi olacağım."

‘‘SİYASET YAPANLARA CEZA, YAPMAYANLARA BERAAT’’

Konuşmasında siyasetle uğraşanların cezalandırıldığını ifade eden Aydar, siyasetin baskı altına alınmak istendiğini söyledi. "Siyasetle uğraşmayan isimlere beraat, uğraşanlara ceza verildi" diyerek sürecin siyasi boyutuna dikkat çekti. Ancak, ne kendisinin ne de çalışma arkadaşlarının adaletten ve doğruluktan ayrılmayacağını vurguladı.

Kadir Aydar, konuşmasını "Siz ne söylüyorsanız onu yapmamı istiyorsunuz, ama biz doğruluktan ayrılmayacağız, Ceyhan halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" diyerek sonlandırdı.

İDDİANAMEDE ADI GEÇEN AYLİN ATILGAN: ‘‘ANLATILANLAR GİBİ HİÇBİRŞEY ÖYLE OLMADI, KADİR BAŞKANIN ARKASINDAYIZ’’

Kadir Aydar’a yönelik iddianamede adı geçen ve şikayetçi olduğu iddia edilen Aylin Atılgan da basın açıklamasında söz aldı. Kamuoyuna ilk kez konuşan Atılgan, iddiaların asılsız olduğunu belirtti:

“Anlatılanlar gibi hiç öyle bir şey yok emin olun ve sonuna kadarda Kadir Aydar Başkanın arkasındayız. Öyle bir şey de olmadı. Teşekkür ederim” dedi.

Atılgan’ın yaptığı bu açıklama, basın toplantısında büyük yankı uyandırdı. Halk arasında Kadir Aydar’ın masumiyetine duyulan inancı daha da güçlendirirken bu sözler, sürecin hukuki dayanaklarına olan şüpheleri artırdı.

TANBUROĞLU: CEYHAN HALKININ İRADESİ GALİP GELECEK

Toplantıda konuşan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu da Ceyhan halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak Kadir Aydar’a olan desteğini yineledi:

“Kadir Aydar bu koltuğa halkın oylarıyla oturdu, halkın iradesini yok sayamazsınız. Bu yasak kararı, yargının siyaseti dizayn etmeye çalıştığının bir göstergesidir. Ama halkın gücü buna boyun eğmeyecek, Ceyhan halkı yine galip gelecektir.”

BAŞKAN KARALAR: “KADİR AYDAR’A OLAN DESTEK BÜYÜYOR’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Aydar’a yönelik yapılan bu haksızlıkların halkın gözünde Kadir Aydar’ı daha da büyüttüğünü ifade etti:

“Bu tarz kararlar, siyaseten bir insanı küçük düşürmez, aksine halkın gözünde onu büyütür. Kadir Aydar Ceyhan için çok çalıştı, halkın sevgisini kazandı. Hiçbir mahkeme kararı bu sevgiyi yok edemez. Biz Kadir’in yanındayız, halk da onun yanında.”

Karalar, Kadir Aydar’ın ilçeye kazandırdığı hizmetlerden bahsederek, belediyenin uyumlu çalışmaları sayesinde Ceyhan’ın hızlı bir değişim sürecine girdiğini söyledi.

Ceyhan halkı, basın açıklaması sonrasında Kadir Aydar’a olan desteğini sloganlarla ve alkışlarla gösterdi. Kadir Aydar, halkının yanında olduğunu ve bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceklerini yineleyerek toplantıyı sonlandırdı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —