Tarih: 19.10.2024 13:15

İzmir Ekol Hastanesi 'nde Da Vinci Robotik Cerrahi ile vezikovajinal fistül tamiri operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR, (DHA)-İZMİR Ekol Hastanesi'nde yapılan vezikovajinal fistül tamiri operasyonu Da Vinci robotik cerrahi ile gerçekleştirildi.

İzmir Ekol Hastanesi'nde, Da Vinci robotik cerrahi ile vezikovajinal fistül tamiri operasyonu yapıldı. Operasyonu yapan İzmir Ekol Hastanesi Üroloji Kliniğinden Prof. Dr. Orçun Çelik, operasyon yapılan Sevinç Başaran Candan'ın hastalığı ve tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi.Da Vinci robotik cerrahi yöntemiyle gerçekleştirilen vezikovajinal fistül tamiri operasyonunun başarı ile sonuçlandığını belirten Prof. Dr. Orçun Çelik, "Sevinç Başaran Candan, 2024 Şubat ayında başka bir merkezde rahim alınması(histerektomi) operasyonu geçirmiş ve operasyon sonrasında oluşan nadir bir komplikasyon nedeniyle mesane ve vajina arasında bir delik (fistül) meydana gelmiş. Bu delik yüzünden de yaşantısına sonda ile devam etmek zorunda kalmış. Ancak yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilediğinden ve sondasız bir şekilde yaşantısına devam edebilmek için tedavi olmak üzere hastanemize başvurdu. Sevinç Hanım'a bir ay önce Da Vinci robotik cerrahi ile vezikovajinal fistül tamiri operasyonu yaptık. Bu operasyon, mesane ve vajina arasında oluşan bir delik nedeniyle uzun süredir sondalı yaşam süren hastamıza yeniden normal hayatına dönmesini sağladı. Operasyon sonrası hastamızın birinci ayında sondasını çıkardık ve hastamız normal hayatına kaldığı yerden devam etmeye başladı" dedi.

'VİNCİ ROBOTİK CERRAHİYLE DAHA YÜKSEK BAŞARI ORANINA ULAŞABİLİYORUZ'

İzmir Ekol Hastanesi'nin sağladığı ileri teknoloji ve uzman ekipleri sayesinde, birçok hastaya hayat kalitesinin yeniden kazandırıldığını ifade eden Prof. Dr. Çelik, "Jinekolojik operasyonlardan sonra yüzde 1-2 oranında meydana gelen bir komplikasyon olan Vezikovajinal fistül, hastaların yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürmektedir. Bu tür operasyonlarda Da Vinci robotik cerrahi ile diğer tedavi yöntemlerine kıyasla daha yüksek başarı oranlarına ulaşabiliyoruz. Da Vinci Robotik cerrahi, kliniğimizde özellikle kanser cerrahilerinde yaygın olarak kullanılmakta ayrıca böylesine nadir komplikasyon vakalarında da büyük kolaylık ve konfor sağlamaktadır. Ege Bölgesinde ilk defa Da Vinci robotik cerrahi ile vezikovajinal fistül tamiri operasyonunu gerçekleştirdiğimiz için ayrıca çok sevinçliyiz" dedi.

'YENİDEN SONDASIZ BİR HAYATA BAŞLIYORUM'

Vezikovajinal fistül operasyonuyla sağlığına kavuşan Sevinç Başaran Candan ise "6-7 aydır hayatım çok kötü bir hale gelmişti. Hiçbir sosyal yaşantım kalmamıştı. Uzun araştırmalar sonucunda Ekol Hastanesini ve Orçun Hocamı duyunca doğrudan buraya geldim. Orçun Çelik ile görüşmenin ardından ameliyat olmaya karar verdim. Orçun hocam bana ameliyatı çok net ve açık bir şekilde anlattı. Da Vinci robotik cerrahi seçeneği de benim karar sürecimi hızlandırdı. Bir ay önce ameliyatımı oldum ve bugün artık yeniden sondasız bir hayata başlıyorum" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —