Tarih: 02.10.2024 12:30

İstanbul'da cumartesi akşamı adrenalin dolu gece boks severleri bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da cumartesi akşamı adrenalin dolu gece boks severleri bekliyor

'Sinan Erdem'de adrenalin zirvede: İstanbul'da MFA dövüş gecesi heyecanı'

İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL bu cumartesi akşamı önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacak. Dünya çapında ünlü sanatçıların da konser vereceği gecede Mega Fight Arena'da (MFA) profesyonel boks ve kickboks karşılaşmaları 5 Ekim Cumartesi akşamı İstanbul Ataköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak.

SEREN AY ÇETİN VE ARDA AVCI'NIN RAKİPLERİ HİNDİSTAN'DAN

Boksta gecenin ana maçında; 25 Mayıs'ta Dina Thorslund ile Danimarka'da çifte dünya şampiyonluk maçına çıkan Seren Ay Çetin ile Hintlilerin 6 maçta 6 galibiyeti bulunan yenilgisiz boksörü Renu Phougat ile ringe çıkacak. WBC kemerleri bulunan Serdar Avcı, antrenörlüğünü yaptığı Kadıköy Boks Kulübü sporcusu Seren Ay Çetin’in dünyanın 1 numarası olabilmesi için bu maçı geçmesi ve altın kemer maçına hak kazanması gerektiğini belirtti.

Aynı gece Arda Avcı ise boşta bulunan WBA yarı orta sıklet Asya şampiyonluk maçında 11 galibiyeti tek yenilgisi olan Hindistanlı Gurpreet Singh ile kozlarını paylaşacak.

İSTANBUL'DA K-1 ŞAMPİYONU HASAN TOY HEYECANI

Dünyanın tartışmasız en prestijli kickboks organizasyonlarından biri olan K-1'in 75 Kg'daki finalleri geçen sene Japonya'da yapılmıştı. Yokohama'daki finallerde bir gecede 3 maç kazanarak ve son finalde ev sahibi Shintaro Matsukura'yı nakavt ederek şampiyon olan Hasan Toy da MFA'da ringe çıkacak. Rakibi ise son zamanların en iyisi olarak gösterilen İranlı İraj Moradi.

RECEP DOĞAN, HOLLANDALI FIGUEREDO LANDMAN’A KARŞI

Bu önemli gecede Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulanan antrenör Devrim Akarsu ve kendisi gibi şampiyon sporcu olan Recep Doğan, Hollanda’dan Figuereido Landman ile karşılaşacak. Devrim Akarsu yaptığı açıklamada “Hem boks şöleni hem de şovlar ve sahne alacak isimlerle sıra dışı bir gece bizi bekliyor. Ana sponsorumuz now hairtime’ın desteği ile o gece zafer gecemiz olacak. Organizatör Burak Mataracı’ya da bu müthiş gece için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

KONSER DOLU GECE

Burak Mataracı ve Mert Akdağ ile Birol Topuz'un birlikte organize ettiği MFA serisinin ikinci gecesi için geri sayım hızlandı. Biletler Passo'dan alıcı bulurken Sinan Erdem'deki gecede Era Istrefi, Mimi Barber'ın vereceği konserlerin dışında Adam Clay de canlı performansları ile maç aralarında eğlenceli anlar yaşatacak.

BİLGEHAN DEMİR, MFA İLE GERİ DÖNÜYOR

2021'de spikerlikten emekli olduğunu açıklayan ve "Kayıp Madalyon" kitabını yazdığı dönemde spikerliğe ara veren Bilgehan Demir'in de geri dönüş yapıp maçları anlatacağı MFA gecesi Sports TV'den canlı yayınlanacak.

Gecede yer alacak tüm maçlar ise şöyle:

Abolfazi Yadegari / Muhammed Turgut / 63 Kg

Levin Van Heeckeren / Sinan Ulutürk / 85 Kg

Rudsel Zinhagel / Serhat Değirmenci / 85 Kg

Mücahit Sezer / Enes Tetik / 90 Kg

Figuereido Landman / Recep Doğan / 77 Kg

Rodrigo Mineiro / Mücahit Kulak / 81 Kg

Iraj Moradi / Hasan Toy / 75 Kg

Mega Fight Arena Boks Gecesi Maç Kartı:

Johan Bagiu / Batuhan Çiftçi / 61.2 Kg

Pascal Abel Ndomba / Yedil Kozhamberdiyev / 90.8 Kg

Ramal Amanov / Berkay Varol / 79,4 Kg

Gurpreet Singh / Arda Avcı / 66 Kg WBC Asya Kemeri

Renu Phogat / Seren Ay Çetin / 56 Kg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —