Tarih: 25.09.2024 11:23

ICP HUB Turkey, Web3'ün Türkiye'deki yükselişini hızlandırmayı hedefliyor

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL, (DHA)- ICP ekosisteminin Türkiye'deki topluluğunu birleştirerek büyümesini hızlandırmayı hedefleyen ICP HUB Turkey, düzenlediği etkinlikler, eğitimler ve sağladığı hibeler ile Türkiye’nin web3 sıçramasının arkasındaki itici güç olmayı amaçlıyor.

Geçen yıl DFINITY Foundation kurucusu Dominic Williams'ın katılımıyla İstanbul'da düzenlenen ICP Cross-Chain Hacker's Den, geliştiricilere Shashi Shekhar ve Clement Chaikov gibi sektörün önde gelen isimlerinden doğrudan bilgi edinme şansı tanıdı. Genç yeteneklere projelerini geliştirme ve toplamda 25 bin dolarlık ödül havuzundan yararlanma fırsatı sunarak geleceğin web3 girişimcilerini destekleyen ICP HUB Turkey, aynı zamanda birçok projenin binlerce dolarlık hibe kazanmasına da vesile oldu.

ICP HUB Turkey’den yapılan açıklamaya göre bugüne kadar toplamda 551 proje geliştirirken, bunlardan 17'si MVP aşamasına ulaşıp, 4 tanesi ana ağda kullanıma sunuldu. MAIA ve Modojo isimli projeler ise toplamda 10 bin dolarlık hibe kazandı. Türk bir geliştirici tarafından geliştirilen, blockchain ve yapay zekayı bir araya getiren bir projenin, DFINITY Developer Grants programından 5 bin dolarlık ödül aldı.

GELECEK VADEDEN PROJELERE 50 BİN DOLARLIK HİBE

ICP HUB Turkey, gelecek vadeden projelere 50 bin dolarlık hibe ve deneyimli mentörlerin desteğini sunarak, onların daha da büyümelerine katkı sunmayı hedefliyor.

Yakın zamanda sonlanan ve yoğun ilgi gören ICP HUB Turkey Summer Hackathon, katılımcılara projelerini geliştirme ve toplamda 2 bin dolar değerindeki ödül havuzundan yararlanma fırsatı sundu.

ICP HUB Turkey, yaratıcılık ve web3 tutkusunu bir araya getiren bir içerik yarışması başlattı. 2 bin dolarlık ödül havuzundan sınırsız ödüller kazanma fırsatı sunan bu yarışma, yazılı içerik oluşturma ve görsel içerik tasarımı gibi çeşitli kategorilerde yeteneklerini sergilemek isteyenlere kapılarını açıyor.

Katılımcılar; ICP dünyasını keşfederken, hayal güçlerini sınır tanımadan özgün içerikler üretebilecek ve ödüller kazanırken aynı zamanda global web3 fırsatlarına da adım atabilecekler.

WEB3 ALANINDA KARİYER İMKANI

ICP HUB Turkey, Internet Computer Internship Bootcamp ile katılımcılara portfolyolarını geliştirecek projeler oluşturma fırsatı, staj yapma imkanı ve web3 alanında kariyer düşünen geliştiriciler için önemli bir fırsat yarattığını duyurdu. Aynı zamanda açık ‘Internet Computer Rust Workshop’ ve ICP Cross-Chain Hacker's Den gibi etkinlikler de katılımcılara hem bilgi paylaşımı hem de yaratıcılıklarını sergileme imkanı sunan marka, düzenlediği tüm bu etkinliklerle Türkiye'deki web3 ve blockchain topluluğunun büyümesine katkı sağlamaya ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —