Tarih: 18.10.2024 14:30

Gök Medrese, hukuk öğrencilerine ev sahipliği yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS’ta Gök Medrese Vakıf Müzesi’nde, tarihi işlevine uygun olarak Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, hukuk öğrencileri için açılış dersi yapıldı.

Sivas Gök Medrese Vakıf Müzesi, tarihi işlevine uygun olarak bir kez daha eğitim alanında önemli bir adım attı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Gök Medrese Vakıf Müzesi’nde hukuk fakültesi öğrencileri için açılış dersi yapıldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Gök Medrese'nin tarihi önemi, fonksiyonu ve restorasyon süreci ile ilgili katılımcılara bilgilendirme yaptı. Karaca, "İbadetin en üstünü hukuk ilimdir, fıkıhtır. Bunlar dinde de incelik sahibidir" diyerek medresenin asıl fonksiyonunun Dar’ul Fıkıh yani Hukuk Fakültesi olduğunu belirtti. Karaca ayrıca Gök Medrese’nin geçmişten bugüne kadar eğitimdeki rolünün önemine değinerek, bu tarihi mekânın tekrar eğitim için kullanılmasının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasını Cemal Karaca’nın yaptığı etkinlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ilk derslerini Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş’tan dinleyerek, Gök Medrese’nin tarihi atmosferinde eğitim alma fırsatını yakaladı. Öğrencilere temel hukuk bilgisi veren Aktaş, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Aktaş “Biz yargı mensuplarının varlık nedeni ve yegane amacı adaletin tesis ve teslimi" diyerek öğrencilere iyi birer hukukçu olmaları için tavsiyelerde bulundu. Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Taşkın ise “Hukuk meslek olmanın çok ötesinde çok derinliği olan bir alan" diyerek katılımcılara hukuk ve hukuk mesleği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. SCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hayati Öztürk de öğrencilere meslekte ikinci bir dilin öneminden bahsetti. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —