• BIST 100

    8886,92%-1,28
  • DOLAR

    34,24% 0,38
  • EURO

    37,21% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2977,68% 0,81
  • Ç. ALTIN

    4954,75% 0,99

Fatih Erbakan: Paylaşımda adalet sorunumuz var

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ; "Cenabı Allah nimetlerini vermiş, kaynaklarımız var ama maalesef paylaşımda adalet sorunumuz var” dedi.

Politika 18.10.2024 12:23:00 318 0
Fatih Erbakan: Paylaşımda adalet sorunumuz var

 

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA) 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Muş'ta partisinin düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erbakan, “Çözülmesi gereken üç önemli problem var. Bunlardan bir tanesi ekonomik sıkıntılar, geçim derdi, enflasyon, yoksulluk ve işsizlik. Bunu Muş'un merkezinde ve ilçelerinde halkımızla buluştuğumuz zaman çok açık bir şekilde görüyoruz. Cenabı Allah nimetlerini vermiş, kaynaklarımız var ama maalesef paylaşımda adalet sorunumuz var” dedi.

Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Muş'a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erbakan, Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey, Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci, MKYK üyesi Sadık Çat, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemal Yurtlu ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuştu.

 

'‘ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ÜÇ ÖNEMLİ PROBLEM VAR’

 

Fatih Erbakan, “Çözülmesi gereken üç önemli problem var. Bir tanesi ekonomik sıkıntılar, geçim derdi, enflasyon, yoksulluk ve işsizlik. Bunu Muş'un merkezinde ve ilçelerinde halkımızla buluştuğumuz zaman çok açık bir şekilde görüyoruz. Bununla ilgili her zaman ifade ettiğimiz; Türkiye aslında zengin bir ülke. Türkiye'nin kaynakları ve imkanları var ancak paylaşımda adalet sorunu var. Bugün işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, köylünün ve küçük esnafın perişan halde olması, bu gelir seviyesinin ve alım gücünün bu kadar düşük olması ve yapılan hesaplamalara göre halkın yüzde 80’inin yoksulluk sınırı altında, yüzde 45’inin ise açlık sınırının altında olması bizim ülke olarak imkanımız olmadığından değil. Cenabıallah nimetlerini vermiş, kaynaklarımız var ama maalesef paylaşımda adalet sorunumuz var” dedi.

‘ÖNCE MİLLET ANLAYIŞININ HAKİM OLMASI LAZIM’

 

Erbakan, “Faize verilen para 1 senede 1 milyon insana istihdam sağlamak demek. Yani 10 senede Türkiye’de 1 tane işsiz kalmaması demek. Bugün 10 milyonluk işsizler ordumuz var. Öyleyse bu faiz canavarından kurtulmamız lazım, denk bütçeyi yapmamız lazım. İmtiyazlı holdinglere bu kaynaklar aktarılıyor. Vergi muafiyetleriyle 21'e B maddesiyle yapılan pazarlık usulü kapalı kapılar arkasındaki ihalelerle imtiyazlı holdinglere trilyonlarca lira haksız kaynak aktarılıyor. Aşağı yukarı bir rakam olarak 1 trilyonun üzerinde bir israfın yapıldığını ortaya koyuyor. Enflasyon oranıyla bunu hesap ederseniz bu 2024 yılında 2 buçuk trilyon lira yapıp yani sadece kamudaki israfı önleseniz denk bütçe yapabileceksiniz. Çünkü 2024 yılında bütçe açığı 2.15 trilyon lira. Bizim Yeniden Refah Partisi olarak yapacağımız inşallah iktidar olduğumuz zaman bir defa kamudaki israfı önlemek, ikincisi imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarımını önlemek, milli kaynak paketleri kitabımızda ortaya koyduğumuz adımları atarak borçsuz, zamsız, vergisiz kaynak üretmek ve öylelikle de denk bütçeyi gerçekleştirerek faiz canavarından da kurtulmak. Paylaşımda adaletin sağlanması lazım. Önce imtiyazlılar yerine önce millet anlayışının hakim olması lazım” diye konuştu.

 

‘YENİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ, YENİ BİR MÜFREDAT GEREKİYOR’

 

‘Türkiye'de ahlaki erozyon ahlaki ve manevi anlamda geriye gidiş, problemiyle karşı karşıyayız’ diyen Erbakan, şunları söyledi:

 

“Uyuşturucunun bu derece yaygınlaşması, boşanmaların artması, okulda öğretmenini, evde anne babasını dinlemeyen bir neslin ortaya çıkması, deizmin, ateizmin yaygınlaşması ve her türlü ahlaki erozyon hırsızlık, yolsuzluk, şiddet, cinayet işte görüyorsunuz. Sokaklarda işlenen şiddet olayları, suç oranları ve aynı zamanda da cinayetler. Burada en önemli etken olarak uyuşturucunun karşımıza çıktığını görüyoruz. Ve tabii ki diğer önemli bir etken de ahlaki ve manevi kalitesi yüksek bir neslin yetiştirilmesi. Öyleyse manevi kalkınma hamlesi gerekiyor. Bunun da üç boyutu var. Bir defa müfredatın eğitim sisteminin ıslah edilmesi lazım. Bu eğitim sistemi, bu müfredat ahlaki ve manevi anlamda yeterli düzeyde nesil yetiştiremiyor. Rahmetli Erbakan Hoca'mızın ifadesi beşin dörtten büyük olduğunu öğretiyor ama dört helalin, beş haramdan daha büyük ve kıymetli olduğunu öğretemiyor. O nedenle yeni bir eğitim sistemi, yeni bir müfredat gerekiyor.”

 

‘MEDYADAKİ YAYINLARIN DEĞERLERİMİZE UYGUN HALE GETİRİLMESİ SON DERECE ÖNEMLİ’

 

Erbakan, “İkinci önemli konu medyanın düzenlenmesi; yarışma programları, diziler, sabahtan akşama kadar ahlaki erozyona katkı sağlayan bir diğer unsur medya. Medyadaki yayınların kültürümüze, değerlerimize, tarihimize uygun hale getirilmesi son derece önemli. Bir diğer bu konudaki üçüncü boyut da ailenin korunması için yasaların ve düzenlemelerin ıslah edilmesi. Zinanın suç olmaktan çıkması, süresiz nafaka ve yanlış bir şekilde ithal edilip, yanlış bir şekilde uygulanan 6284 yüzünden yuvalar yıkılıyor, boşanmalar artıyor. Gençler evlenmekten korkuyor. Hem kadını koruyan hem babayı koruyan hem de aileyi çocukları koruyan yasaların ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi lazım. Eğitim sistemi, müfredat, medya ve aynı zamanda aile ve sosyal politikalar alanındaki piyasalar düzenlemeli. Yani ilk söylediğim ekonomiyle ilgili kısımları maddi kalkınma hamleleri olarak adlandırabiliriz. İkinci problemimizle ilgili kısımlar manevi kalkınma hamleleri. Üçüncü meselemiz de tabii bölgemizde ve aynı zamanda dünyada huzurun ve barışın adaletin tesis edilmesi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

‘MİLLİ GÖRÜŞ OLARAK ÇÖZÜMLERİMİZ BELLİDİR’

 

‘Müslümanların yaşadığı bölgelerde zulüm ve sömürü var’ diyen Erbakan, şunları ekledi:

 

“Gazze'yi görüyorsunuz. Şimdi bu canavar siyonist rejim Lübnan'a saldırıyor, yerle bir ediyor. Yine dünyanın dört bir yanında özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde zulüm ve sömürü var. Bunların engellenebilmesi İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasından geçiyor. Müslüman ülkelerin ortak hareket etmesi, ortak karar alması ve sahip oldukları zenginlikleri, stratejik kaynakları ve 2 Milyarlık pazar gücünü, alım gücünü, bir yaptırım gücü olarak kullanmalarının sağlanmasından geçiyor. Bu rahmetli Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu D60 hedefidir. 57 Müslüman ülkenin bir araya gelmesi ve petrol gibi doğalgaz gibi su kaynakları gibi olmazsa olmaz nimetlerin ki bunlar Müslüman ülkelere verilmiş Cenabı Allah tarafından. Bunların zulme karşı, sömürüye karşı bir yaptırım gücü olarak kullanılmasından geçiyor. Bunun olabilmesi de tabii dış politikada D60 hedefine ulaşmak için gerekli adımların atılmasına bağlı. Bu olmadığı zaman İslam alemindeki akan kanı durduramayız. Bu zulmü, bu katliamları durduramayız. Bu yangın, bu ateş çemberi adım adım Türkiye'ye doğru geliyor. Allah vermesin. Sırada İran ve Türkiye var. Kendimizi de güvende hissedemeyiz ve kendimizi de koruyamayız. Hem İslam alemindeki akan kanı durdurmak zulümleri durdurmak hem de Türkiye'nin bekası ve güvenliği içinde mutlaka İslam aleminin bir araya gelmesi lazım. D60 hedefine ulaşılması lazım. Bunun için de Türkiye'nin dış politikasını bu şekilde yönetmesi ve sürdürmesi lazım. Dolayısıyla bu üç temel meseleyle ilgili Milli Görüş olarak çözümlerimiz bellidir.”

 

‘MİLLETİMİZİ BU SIKINTILARDAN KURTARACAĞIMIZA İNANIYORUZ’

 

Erbakan, “Yıllarca rahmetli Erbakan Hocamız tarafından ortaya konulmuştu. Yapılması gerekenler bellidir. O adımların atılması yani maddi kalkınma, ekonomik sıkıntılardan kurtuluş, manevi kalkınma ahlaki erozyondan kurtuluş ve aynı zamanda da D60 İslam birliğinin kurulmasıyla Siyonizm canavarından, dış güçlerin tehditlerinden kurtuluş. İnşallah yeniden Refah Partisi olarak iktidar olmayı bu nedenle istiyoruz. Bu adımları atmak ve Böylece hem milletimizin hem İslam alemini hem de bütün mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarmak. Bu çalışmalarımızın inşallah bu sonuca vesile olmasını Cenabıallah'tan diliyorum. Bu sorunların çözümü Milli Görüş'tedir. Geçmişteki yaşanan olayları da bu çözümünü milli görüşte olduğunu ispat etmişti. Kıbrıs Barış Harekatı gibi İncirlik Üssü'nün kapatılması gibi D8'in kurulması gibi elli dördüncü hükümete denk bütçenin yapılması gibi ekonominin on bir ay içerisinde birdenbire düzelmesi gibi bunların çözümlerinin milli görüşte olduğu, geçmişte yaşanan olaylarla da sabittir. İnşallah yine Milli Görüş'le, yine aynı ruhla milletimizi bu sıkıntılardan kurtaracağımıza inanıyoruz” dedi.

 


17 yıl hapisle aranan hükümlü, gardıropta yakalandı

Nuri Pakdil’in eserleri Ketebe Yayınları ile yeniden okuyucu ile buluşuyor

Sivas’ta otomobil ağaça çarptı: 4 yaralı

Tüfeği gösterirken silah kazara ateş aldı; başından vurulan akrabası öldü

Eskişehirspor’u desteklemek için İskoçya’dan 4 bin kilometre yol yaptı

Antalya'da otelde yangın (2)- Yeniden

Ordu'da ölü bulunan Margarita Karaca, toprağa verildi

Muğla'da orman yangınları; Milas'ta alevler kontrol altında, 2 ilçede müdahale sürüyor (5)

İzmir'de uyuşturucu operasyonu, biri gizli bölmede karı- koca yakalandı

Özgür Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor

Tokat'ta 2 TIR'da 73 kilogram skunk ele geçirildi; 2 şoför tutuklandı

Ordu’da çıkan yangında tek katlı ev kül oldu

Samsun'da uyuşturucuya 4 tutuklama

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan ölümünün 3’üncü yılında Özdemir Bayraktar’ı andı

CHP'den bakanlık önünde 'Yenidoğan çetesi' açıklaması

Türkiye'nin ilk tematik 'Deniz Ticaret Tarihi' müzesi Kuşadası'nda açıldı

İstanbul - Erdoğan: Gün bir olma birlik olma hep beraber Türkiye olma günüdür

Parmak izi incelemesi bahanesiyle girdikleri evlerden 3 milyon lira çaldılar

Beton mikseri, hafif ticari aracın üzerine devrildi: 3 yaralı

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanlarını kabul etti

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Biga'da 45 bin dekar alanda zarar görünüyor

Ters yönde seyir halindeki TIR sürücüsüne 6 bin TL ceza

Depremde engelli öğrencisini kucağında taşıyarak dışarı çıkardı

Galatasaray, yoğun güvenlik önlemleri altında Antalya’ya ulaştı

Kayseri'de otomobilden hırsızlık yapan 2 kişi yakalandı

AK Parti'den 23 maddelik kanun teklifi

Erasmus Days’de uluslararası öğrenciler gönlünce eğlendi

4’ü öğrenci, 5 kişinin öldüğü servis kazası davasında sanıklara ceza yağdı

Edirne'de iki gün sürecek 'Karaağaç'ta Sanat Var' etkinliği başladı

Bursa bıçağı dünya vitrinine çıkıyor

Yükleniyor

Başkan Taşkın: “Temizlik Personelimiz Aynı Zamanda Sokağın Emini”

Başkan Er, Muhtarlar Gününde Muhtarları Makamında Ağırladı

Başkan Geçit’ten 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Büyükşehir Belediyesi ‘ErasmusDays 2024’ Bilgilendirme Semineri ile Gençlere Avrupa Fırsatlarını Tanıttı

Başkan Er’den Kale Belediyesine ziyaret

Battalgazi’de Beyaz Baston Görme Engelliler Günü Etkinliği

Sadıkoğlu: Depremzedelerin GSS borçları silinmeli

Nurullah Genç, Battalgazi’de Gençlerle Buluştu

Malatya Yeni Sanayi Sitesi'nde 714 işyerinin yılsonunda tamamlanması hedefleniyor

Yeşilyurt Belediyesi, 15 Yeni İş Makinasıyla Araç Filosunu Güçlendirdi

Eskişehirspor’u desteklemek için İskoçya’dan 4 bin kilometre yol yaptı

Galatasaray, yoğun güvenlik önlemleri altında Antalya’ya ulaştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail, yarın koşulacak

Fenerbahçe, Samsunspor maçı hazırlıklarına devam etti

Beşiktaş'ta Konyaspor mesaisi sürüyor

Mehmet Akif Üstündağ tekrar Voleybol Federasyonu başkanı seçildi

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da ikinci kez dünya şampiyonluğu için pistte

L'Etape Türkiye by Tour de France yarın İstanbul'da başlayacak

Karşıyaka'nın kalesi güvende

Göztepe, Eyüp deplasmanında terleyecek

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan ölümünün 3’üncü yılında Özdemir Bayraktar’ı andı

İstanbul - Erdoğan: Gün bir olma birlik olma hep beraber Türkiye olma günüdür

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Ermenistan dışişleri bakanlarını kabul etti

İstanbul-Türkiye ile Özbekistan arasında kültürel işbirliği eylem planı imzalandı

İstanbul - Bakan Memişoğlu: Yenidoğan çetesi soruşturması İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarıyla başladı-1

İstanbul- Erdoğan: 6 Şubat depremlerinin yol açtığı 104 milyar dolarlık faturaya rağmen ekonomi programımızın olumlu etkilerini görmeye başladık -1

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 2028'de 17 bin 287 kilometreye çıkartmış olacağız

Ağır hasarlı binada erkek cesedi bulundu

İstanbul - Oyuncu Vural Çelik'in cenaze programı belli oldu

İstanbul- Kacır: 22 yılda sağlık alanında 17 binden fazla bilim insanı ve gencimize 43,2 milyar lira destek sağladık

Aksaray’da yolcu otobüsü devrildi ; 4 ölü

Rize'nin yüksek kesimleri beyaza büründü

Şanlıurfa'da TIR'a dorse bağlamak isterken körüğün patlamasıyla öldü

Sivas'ta 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde 2 deprem

Çarpışan otomobiller alev aldı:1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır’da kamyonla otomobil çarpıştı 1 ölü, 2 yaralı

Elazığ’da 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgada 1 tutuklama

Otomobilde sevgilisini öldürüp intihar etti

Kadın kılığında pazara gelip, pazarcıyı tabancayla vurdu

Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Özgür Özel: İsrail'le ticaret cayır cayır devam ediyor

AK Parti'den 23 maddelik kanun teklifi

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da / Ek fotoğraf

Bakan Fidan, Rusya ve Ermenistan'ın dışişleri bakanları ile görüştü

Bakan Tunç: YouTuber olmuş gazeteciler, siz önce geçmişinize bakın

Bakan Göktaş: Mahallelerinizdeki şiddet vakasını bildirin

Başkan Kılıç ; Muhtarlarımız,halkın gerçek temsilcileridir

Türkiye ve Macaristan parlamentoları arasında dostluk maçı

Fatih Erbakan: Paylaşımda adalet sorunumuz var

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1