Tarih: 01.10.2024 13:57

Emniyet Müdürü Arslan: Kasksız motosiklet sürücüsü veya yolcusuna müsaade etmeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, “Kasksız sürücü veya yolcu gördüğümüz, tespit ettiğimiz motosikletlerin trafiğe devam etmelerine müsaade etmeyeceğiz.

İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. Ziyarette AGC Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Arslan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meslekteki 30'uncu yılında Antalya'da 1 aydır göreve başladığını anlatan Arslan, “Antalya'da asayiş berkemal, kronik ve kaotik güvenlik sorunu yok. Basına sürekli şeffaf davranmaya çalışacağız. Şeffaf olmayınca olaylar bazen özünden sapıp başka nitelik taşıyıp başka mecralara taşınıyor. Bazı kriminal olaylarda devamlılık, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmemek, yapılan mücadeleyi sekteye uğratmamak açısından pazı paylaşımlarda kontrollü davranacağız. Önceliğimiz insan merkezli güvenlik konsepti. Güvenlik konsepti kesinlikle hakka, hukuka ve toplum ahlakına uygun davranış içerisinde bulunan kişilerin hakkını muhafaza etmek kaydıyla bunlara aykırı davrananların toplumda varlığına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

'SIFIR TOLERANS'

Polisin mevzuat dahilinde görevini yerine getirmesine destek olacaklarını belirten Arslan, “Kibar, nezaketle davranan polislik anlayışı öngöreceğiz. Suça ve suçlulara karşı sıfır tahammül. En ufak taviz olmadan toplum düzenini bozan kişilere karşı, suç ve suçlularla mücadelede gösterdiğimiz polisiye tavırda mevzuata aykırılığa da sıfır tolerans bakış açımız. Antalya'da gönlünüz rahat şekilde asayiş berkemal diyebileceğimiz huzur ortamı hakim. Antalyalılar gece rahat şekilde yastığına baş koysun, huzur içinde uyusun. Biz Antalya polisi olarak çok başarılıyız. Bu başarı yetmez bunu daha ileri seviyeye taşıyacağız. Bizim istatistik rakamlarla başarıya takılı kalma hedefimiz yoktur. Yaşanabilir Antalya oluşturma yolunda emniyet teşkilatları ve polis olarak üzerimize düşen her vazifeyi yerine getireceğiz" dedi.

'BİLE BİLE ÖLÜME GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

Antalya'daki en önemli sorun olarak trafikteki motosiklet sayısına işaret eden Arslan, “Türkiye'de kullanılan motosiklet sayısı Antalya'da diğer illere oranla tescil edilmiş araç sayısına göre en fazla şehirlerden biri. Türkiye'de meydana gelen ölümlü kazaların yarısı motosiklet kazası. Bundan sonra kasksız sürücü veya yolcu gördüğümüz, tespit ettiğimiz motosikletlerin trafiğine devam etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bu özgürlük değil. Türkiye'de insanların ötanazi hakkı yoktur. İnsanların bile bile ölüme sürüklenmelerine göz yummayacağız" dedi.

'TAM SAHA PRES'

Uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu bölgelerden 'Zeytinköy' olarak adlandırılan mahallelerde madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalardan bahseden Arslan, “Antalya genelinde, bazı bölgelerde var olan, alan denetim hakimiyetini önemsediğimiz için artırdık. Geldiğimiz nokta güzel, daha iyi olması için bazı çalışmalarımız da var. Gerçekçi güvenlik anlayışıyla mücadele edeceğiz. Algıda, Zeytinköy ve oraya müdahale edeceğiz gibi bir durum yok. Tam saha pres ile şehrin genelinde mücadele edeceğiz. Uyuşturucu başta olmak üzere suçluların yeni yöntemler geliştirdiği ortamda onların önüne geçebilir ve önleyici polislik için tedbir amaçlı çalışma içerisindeyiz. Gençler ve çocukların yoğun olduğu okul ve çevrelerinde güvenlik mekanizması geliştirdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —