9367,86%-0,23
34,54% 0,30
36,47% 0,51
2878,63% 1,48
4839,08% 1,16
Egeli akademisyenin araştırmacı olarak yer aldığı proje TÜBİTAK desteği aldı
İZMİR, (DHA)-EGE Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden Araş. Gör. Dr. Elif Kozan'ın araştırmacı olarak yer aldığı 'Türkiye'de Uluslararası İlişkiler Disiplini: Taşra, Yarı Merkez ve Merkez Kavramsallaştırması Üzerinden Disiplini İzlemek ve Yol Haritası Oluşturmak' başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü'nden Araş. Gör. Dr. Elif Kozan'ın araştırmacı olarak yer aldığı ekip tarafından 'Türkiye'de Uluslararası İlişkiler Disiplini: Taşra, Yarı Merkez ve Merkez Kavramsallaştırması Üzerinden Disiplini İzlemek ve Yol Haritası Oluşturmak' başlıklı proje hazırlandı. Proje ekibinde Araş. Gör. Dr. Kozan'ın yanı sıra proje yürütücüsü olarak TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zühal Yeşilyurt Gündüz, araştırmacı olarak ise Kocaeli Üniversitesi'nden Doç. Dr. Pelin Sönmez ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zehra Yılmaz yer alııyor. Projede Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Burak Tetik; Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi İrem Nart, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Özge Karban ve TED Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Halil Can İnce bursiyer olarak görev yapıyor. Proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Proje ekibini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, TÜBİTAK nezdinde kabul gören proje için kutladı.
Proje ile ilgili bilgi veren Araş. Gör. Dr. Elif Kozan, "Bu projeyle istatistiksel ve bibliyometrik analiz yöntemlerinden yararlanılarak Türkiye'de Uluslararası İlişkiler (Uİ) disiplinindeki çevre-merkez, taşra-merkez ikilemlerinin ötesinde yeni bir kavramsallaştırma yapılacak ve disiplinin niteliği, potansiyeli ve aynı zamanda gerilimleri açıklanacaktır. Proje, üniversiteler arası farklılıkların Türkiye'deki Uİ disiplini üzerindeki yansımalarına bakarak da genel tartışmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Tüm bunların ötesinde proje, merkez-yarı merkez-taşra üniversitelerinin Uİ ve SİBU bölümlerinin küresel ölçekte daha yüksek bir rekabet düzeyine ulaşmaları adına birbirlerine yaklaşabilmeleri veya birbirlerini olumlu yönde desteklemeleri için gerekli eylem ve çalışmalardan oluşan bir yol haritası oluşturulacaktır" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI