Tarih: 18.10.2024 11:43

Efeler'de otizme farkındalık için resim yarışması

Facebook Twitter Linked-in

AYDIN, (DHA)-EFELER Belediyesi, otizme farkındalığı artırmaya yönelik ilkokul, ortaokul ve özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerin katılabileceği Çocuk Gözüyle Otizm' temalı resim yarışması düzenlendi. Başvuruların 21 Ekim - 28 Kasım tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.

Efeler Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Bahçeşehir Koleji ve Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) iş birliğiyle 'Çocuk Gözüyle Otizm' temalı ödüllü resim yarışması düzenlendi. Otizm konusunda çocukların bakış açısını ortaya koymayı hedefleyen yarışmaya ilkokul, ortaokul ve özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerin 21 Ekim - 28 Kasım tarihleri arasında başvurabilecekleri bildirildi. Yarışmaya katılan eserler 5 Aralık'ta gerçekleştirilecek sergi ve ödül töreni ile taçlandırılacak. Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenecek bu etkinlikte dereceye giren öğrencilere para ödülleri ve madalyalar verilecek. Her kategoride birinciye 2 bin TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye ise 1000 TL ödül takdim edilecek, ödüller D&R hediye çeki olarak sunulacak. İlk 15 eser de sergilenmeye hak kazanacak.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, şartnameye 'efeler.bel.tr' adresinden ulaşabilecek.

BAŞVURULAR OTİZM YAŞAM MERKEZİ VE SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAPILACAK

Yarışmanın Efeler Belediyesi'nin otizm farkındalığını artırma ve çocukları sanata teşvik etme amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, "Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerimizin resimlerini heyecanla bekliyoruz. Otizmle ilgili her bir çalışmayı görmek için sabırsızlanıyoruz. Öğrencilerimiz resimlerini Efeler Belediyesi Otizm Yaşam Merkezi veya Sağlık İşleri Müdürlüğü'müze teslim ederek yarışmaya katılabilirler" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —