Tarih: 16.04.2024 20:32

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan Haniye’ye başsağlığı mektubu

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,İsrail’in yaptığı hain saldırı sonrası 3 oğlunu ve 4 torununu şehit veren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye bir mektup göndererek başsağlığı diledi.

İsrail’in Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef alması sonucu İsmail Haniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu şehit olmuştu. Bu hain saldırı sonucu ailesinden 7 kişiyi şehit veren İsmail Heniye’nin acısını paylaştığını ve saldırıdan dolayı İsrail’i nefret kınadığını  belirterek bir taziye mektubu gönderen Topçu ,Haniye’ye “ Şehitlerin babası “ diyerek hitap etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun mektubunu İsmail Haniye’ye Hamas Sözcülerinden Sami Ebu Zuhri bizzat iletti.

Türk Milletinin her zaman Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu , gönderdiği başsağlığı mektubunda : 

Şehidler Babası ve Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı

Sayın İsmail HANİYYE

 Şerefli halkınızın şehidlerinin kervanına oğullarınızın ve torunlarınızın da dahil olduğunu, mücâhid bir halkın başkanına ve imani kavi bir mümine yakışır bir metanetle karşıladığınızı öğrenmiş bulunuyor, en kalbi duygularımla, tüm şehidlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, zatıalinize Cenab-ı Haktan sabırlar ile zafer bahşetmesini ve başsağlığı dileklerimi arz ediyorum.

İslamın ilk kıblesi, insanlığın aziz beldesi Kudüs-ü Şerif’i ve işgal altındaki vatanınızı, küresel emperyalist ve siyonist iş birliğinin vahşetine karşı, insanlığın geleceği ve Müslümanların izzeti için “Allah bize yeter” diyerek direnen, liderliğinizdeki kardeş Filistin halkını ve savaşan şanlı kahramanlarımızı saygı ile selamlıyorum.

Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız Filistin Devleti’nin gerçekleşeceğine olan inancımızla, Müslümanların ve ‘insanım’ diyen bütün insanların da davası olan haklı ve destansı mücadelemizde, Türkiye devleti ve milletiyle her daim yanınızdadır.

Allah (CC) Filistin’i, Filistin halkını korusun ve yüceltsin” dedi.

 

Yalçın Topçu’nun mektubunu alan İsmail Haniye,duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu’ya teşekkür ve selamlarını iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —