• BIST 100

    9625,94%-0,15
  • DOLAR

    34,64% 0,22
  • EURO

    36,67% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2965,89% 1,07
  • Ç. ALTIN

    4869,64% 0,03

Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı (2)

Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı (2)

Politika 30.11.2024 01:08:25 34 0
Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı (2)

‘TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİNE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluşların 2025 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Yılmaz, 23’üncü bütçeyi hazırlıyor olmanın başlı başına istikrar göstergesi olduğunu, ülkenin aslında uzun dönemli bir yönetimle son derece büyük, önemli dönüşümleri yaşamasının da zeminini oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hız ve dinamizmle, istikrarla Türkiye Yüzyılı hedeflerine kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini dile getirdi. Yılmaz, bugün üzerinde en fazla durulan konulardan birinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu, sistemin demokratik olmasının önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, demokratik sistemlerde farklı yönetim biçimlerinin her zaman mümkün olduğunu parlamenter sistem ne kadar demokratikse başkanlık sisteminin de en az o kadar demokratik olduğunu söyledi. Yılmaz, bu sistemlerin ülkelere, bölgelere göre değişiklik gösterdiğini belirterek, “Türkiye'de de halkın oyuyla, halkın onayıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmiştir. Önceki sistemi yaşamasak, bilmesek neredeyse ideal bir sistemden çıkmışız da bozmuşuz gibi yönetim sistemimizi. Buna neredeyse ben de inanacağım buradaki ifadelerden. O çok şey yaptığınız eski sistem diyeceğim ben ona tam ideal parlamenter sistem miydi, değil miydi o da tartışılır. 12 Eylül sonrası oluşturulmuş, vesayetçi bir anlayışla kurgulanmış, birçok ekonomik krizin, siyasal krizin oluştuğu, yaşandığı bir dönemden bahsediyoruz. Sanki böyle çok ideal bir şeyden çıkmışız da kötüye gitmişiz gibi bir atmosferin oluşturulmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum” dedi.

‘BU SİSTEMİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin içinden geçilen konjonktürde ülkenin istikrarına, bekasına katkıda bulunan bir sistem olduğunu, yönetimde istikrarı sağladığını, salgın gibi, uluslararası meseleler gibi bazı krizlere, sıkıntılara karşı hızlı karar alınmasında etkili olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Halkımız başka bir karar vermediği sürece demokratik bir ortamda, bu sistemi devam ettireceğiz" diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İYİLEŞTİRİLMEYE AÇIK’

Her sistem gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de iyileştirilmeye açık olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu yönetim sisteminde tecrübeyle ortaya çıkan bazı eksiklikler varsa veya daha iyi yapılabilecek bazı şeyler varsa neden olmasın, burada bir tabu söz konusu değil. Öyle bir zihniyetimiz yok. Tam aksine ilk tartışmaları hatırlarsanız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dinamik bir sistem olarak toplumun karşısına konulmuştur. İdarede yeri geldiğinde kanun bile gerektirmeden bazı tedbirler alabileceği şekilde tasarlanmıştır. Dolayısıyla geliştirilmeye, daha iyiye götürülmeye de her zaman açık bir sistemdir” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE FAZLA PARTİ VAR’

Bir ülkede parti sayısını belirleyenin daha çok ülkelerin seçim sistemleri olduğunu, örneğin başkanlıkla yönetilen ABD ile parlamenter sistemle yönetilen İngiltere'de az sayıda siyasi parti olduğunu, çünkü ikisinin yönetim sistemleri farklı olsa da dar bölge seçim sistemine sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “Parti sayısı fazla mı Türkiye'de derseniz, bence de fazla parti var, 158 parti var. Bir kısmı neredeyse dernek diyebileceğimiz nitelikte ama parti. Parti kurmak bizde oldukça kolay, dernek kurmak gibi. Tabii seçime girebilen partinin belli şartları var. Onlar da her zaman tartışmaya açık hususlar. Malum yönetimde istikrar ve temsilde adalet, seçim sistemlerinin de özünü oluşturan hadisedir. İkisini de bir arada sağlayacak bir sistem elbette en ideal sistem. Bunu da bütün ülkeler tartışıyorlar biz de tartışmaya devam edeceğiz. Ama Siyasi Partiler Kanunu'nda da Seçim Kanunu'nda da mutlaka çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyorum ülkemizin daha istikrarlı ve temsil gücünün de daha iyi noktaya gelmesi için. Bu tabii tek başına bir partinin değil birçok partinin birlikte tartışması, konuşması gereken meseleler” dedi.

‘BAKANLARIN SEÇİLDİĞİ BİR DÖNEM OLMADI’

Yılmaz, bakanlarla ilgili tartışmalar yapıldığını, kendisinin parlamenter sistemde bakanlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yaptığını, her iki dönemde de halk tarafından seçilmediğini belirtti. Yılmaz, geçmiş sistemde seçilmiş milletvekilleri arasından başbakan tarafından atama yapıldığını, bugün de seçilmiş veya seçilmemiş kişilerden atama yapıldığını, geçmişte de bakanların doğrudan seçildiği bir sistem olmadığını belirten Yılmaz, "Geçmiş sistemde ağırlıklı olarak seçilmiş kişiler arasından atanırdı, bakın yine atanırdı, onu ayırt etmeniz lazım. İnsanlar milletvekili olarak seçiliyor, bakan olarak kimse seçilmiyor. Milletvekilleri arasından bir kısmı, çoğunluğu geçmiş sistemde bakan olarak atanırdı, istisnai de olsa milletvekili olmayanlardan da bakan atamak mümkündü. Bakan atananlar da oldu geçmişte. Yeni sistemde de yine seçilmiş milletvekilleri arasından da atamak mümkün, olmayanlar arasından da bakan atamak mümkün. Bakanlar her zaman atanarak gelmişlerdir. Doğrudan bakanın seçildiği bir sistemi ben hatırlamıyorum, öyle bir sistemimiz hiçbir zaman olmadı. Ama elbette meşruiyetini seçilmiş başkandan ve meclisten alır yönetimler. Dolayısıyla bakanlar siyasi midir, değil midir? Elbette siyasidir ben öyle görüyorum. Bakanlarla Meclisle daha yoğun bir ilişki olsun her zaman tartışılabilir bu. Hesap verme yöntemleri geliştirilsin, tabii ki bu tartışılabilir” diye konuştu.

‘BÜROKRASİ BİRLEŞTİ’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bütçede tartışılan konulardan birinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olduğunu kaydederek, "Cumhurbaşkanlığı sarayı dediğiniz yer, biz külliye diyoruz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim merkezi. Elbette buranın belli altyapısı olacak, belli bir personeli olacak, elbette korunacak, elbette birtakım hizmetleri olacak. 85 milyonluk bir ülkenin yönetim merkezinden bahsediyoruz. Burada yanlış bir şey varsa da hep birlikte tabii ki bunları düzelteceğiz ama şunu rakam olarak söylemek isterim; cumhurbaşkanlığı bütçesinin çok fazla olduğuna dair eleştiriler yapıldı. 2007 öncesinde biliyorsunuz başbakanlık vardı, kapandı başbakanlık, yeni sistemle başbakanlık bürokrasisiyle cumhurbaşkanlığı bürokrasisi birleşti. Buradan baktığınız zaman 2018 yılı bütçesinde başbakanlığın ve cumhurbaşkanlığının bütçesinin toplam bütçe içindeki oranı yüzde 0,32 imiş. 2025'te cumhurbaşkanlığı için ki bu başbakanlık ve eski cumhurbaşkanlığının birleştiği hali, toplam bütçe içindeki payı yüzde 0,11. Bütün bu tartıştığımız bütçenin içindeki payı bu ve geçmişle de mukayesesi bu. Takdiri size bırakıyorum. Bu ödeneğin de önemli bir kısmı, barışı koruma hizmetleri gibi veya başka kurumların çalışmaları gibi, kütüphane gibi başka şeyler için kullanılıyor” dedi.

Taşıt konusunun da çok tartışıldığını belirten Yılmaz, "2023 yılında 20 adet taşıt alımı öngörülmüş ama 3 adet Togg marka araç alınmış, 3 adet minibüs alınmış, toplam 6 adet taşıt alınmış. Herhangi bir artışa gidilmemiş. 2025'te yine Togg olmak üzere 20 taşıt alımı planlanmış” dedi.

Bazı araçlardaki rakamsal artıştan bahsedildiğini ifade eden Yılmaz, bunun enflasyon muhasebesinden kaynaklanan değer artışı olduğunu, yani yeni bir araç alımından değil mevcut araçların yeniden değerlenmesiyle oluşan kaydi bir artıştan kaynaklandığını anlattı.

'17 ÇEYREKTİR KESİNTİSİZ BÜYÜMEMİZ DEVAM ETTİ’

Makro ekonomiyle ilgili değerlendirmeler de yapan Yılmaz, "Bugün büyüme rakamları açıklandı. 3'üncü çeyrekte beklentilerin bir miktar altında yüzde 2,1 oranında büyüme gerçekleşti. Böylece 17 çeyrektir kesintisiz büyümemiz devam etmiş oldu. 9 aylık büyümemiz yüzde 3,2. Bu çeyrekten 12 ay geriye giderek yıllıklandırılmış büyümemiz ise yüzde 3,6 olarak gerçekleşti. Bu yıl için bizim öngörümüz 3,5 civarında bir büyüme. Bu gelen rakamlarla bir miktar aşağı yönlü bir risk olduğunu söyleyebiliriz ancak son ekim, kasım aylarında da öncü göstergelerde belli bir toparlanma işareti var. Sonucunu hep birlikte göreceğiz ama yüzde 3,5'in çok uzağında olmayan bir rakamla bu yılki büyümeyi kapatmayı öngörüyoruz. Yine tam da Orta Vadeli Program'da öngördüğümüz üzere daha dengeli bir büyüme yapısına gittiğimizi, dış talebin özellikle büyümeye katkısının arttığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de fiyat istikrarını sağlama hedefiyle birlikte dengeli büyümeyi de bir taraftan sürdürmeye dönük olarak politikalarımızı hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GEÇİŞ DÖNEMİNİ TAMAMLADIK’

Bir taraftan enflasyonu düşürürken, diğer taraftan dengeli büyümeyi sağlama, depremin etkilerini ortadan kaldıracak rehabilitasyon çalışmalarını yaptıklarını ve sosyal talepleri karşıladıklarını belirten Yılmaz, “Enflasyonla ilgili başından beri '3 dönem olacak' dedik. Geçiş dönemi, dezenflasyon dönemi ve fiyat istikrarı dönemi. Geçiş dönemini tamamladık. 'Geçiş döneminde ne yaptınız?' derseniz, cari açıkta dramatik bir düşüş sağlandı. Cari açık yüzde 6'lardan yüzde 1'ler civarına geldi. Bütçe açığı, depreme rağmen önemli oranda kontrol edilmiş oldu. Bu sene yüzde 5 altında beklentimiz var. Gelecek sene yüzde 3'lere gidiyor. Merkez Bankamızın rezervlerinde tarihimizde görmediğimiz hızda iyileşme ve artış sağlandı. Dolayısıyla Türkiye'nin döviz meselesi büyük oranda çözülmüş durumdadır ve dış dünyadan borçlanma maliyetleri de aşağıya gelmiştir. CDS'ler dediğimiz ülke risk primlerinde de ciddi düşüş sağlanmıştır. Bu da gerek özel kesimin gerek kamu kesiminin dış dünyadan borçlanma maliyetini düşürmüştür” dedi.

Eleştiriler üzerine sanal kumar konusundan da bahseden Yılmaz, sanal kumar konusunda en kritik meselenin dışarıya finansın gidişi olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Dışarıya gidecek finansı kontrol ederek ancak etkili mücadele edebiliriz. Bu konuda da MASAK'a gerekli görevlendirmeyi yapmış durumdayız. Bir eylem planımız var. İlgili diğer kurumlarımızla birlikte bunu hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIMLILIK OLUŞMADAN ÖNCE MÜCADELE EDİLECEK’

Uyuşturucu bağımlılığı konusundaki sorulara Yılmaz, "Bağımlılıkla ilgili de işin bir arz tarafı var, bir talep tarafı. Arz tarafıyla uğraşması gerekenler kolluk güçlerimiz. Talep tarafı da çok önemli. İstatistiklere göre, rehabilitasyon için başvuran 100 uyuşturucu bağımlısından sadece yüzde 3'ü iyileşiyor. Burada esas olan bağımlılık olmadan önce koruyucu mekanizmaların devreye girmesi. Bu alanda bir eylem planı oluşturduk. Riskli gruplar tespit edip, bu bağımlılık oluşmadan önce mücadele edilecek” yanıtını verdi.

BÜTÇE KABUL EDİLDİ

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bütçe hazırlık sürecindeki güçlü liderliği ve sağladığı vizyon için şükranlarını sundu. Yılmaz, bugün gerçekleştirilen müzakereler dahil özverili çalışmaları için plan bütçe komisyon başkan ve üyeleri ile görüşmelere katkı sağlayan tüm milletvekillerine teşekkür etti.

KOMİSYON BAŞKANI MUŞ: 235 SAAT MESAİ YAPILDI

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş da, 22 Ekim'de başlayan bütçe maratonunun 29 Kasım'da sona erdiğini belirtti. Muş, 39 gün süren görüşmelerde toplam 21 birleşim, 81 oturum ve yaklaşık 235 saat mesai yapıldığını söyledi. Muş, görüşmelerde, komisyon üyeleri dahil 267 milletvekilinin toplam 1330 söz talebinin karşılandığını, Meclis'teki milletvekillerinin yaklaşık yüzde 45'inin bu müzakerelere doğrudan katılarak katkıda bulunduğunu söyledi. (DHA)

Taha AYHAN/ ANKARA, (DHA)

FOTOĞRAFLI


Hatay'da patlayan trafodan çıkan alevlerin gecenin karanlığını aydınlatması kamerada

Bursa'da kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı 100 kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Kayseri'de aranan firari 2 hükümlü yakalandı

Adana'da palet imalathanesindeki yangın korkuttu

Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı (2)

Samsun'da takla atan otomobilde 1 yaşındaki Uras öldü, 5 kişi yaralandı

Manisa'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Adana'da lavaş ekmek imalathanesine tabancalı saldırı: 4 yaralı

Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem (4)

Aksaray'da yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Kayseri'de borç- alacak kavgasında 3 kardeşi yaralayıp kaçtı

İstanbul - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılına özel sergi Bakan Güler ve Bakan Ersoy'un katılımıyla açıldı

Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem (3)

Mersin Basketball, Fenerbahçe Gelişim’e geçit vermedi

Bakan Işıkhan'dan BM Mukim Koordinatörü'ne tepki: Bizler için Hamas, Filistin halkının Kuvâ-yi Milliye'sidir

Rahatsızlanıp otobüs durağına oturdu, donmak üzereyken fark edildi

Fenerbahçe Beko – Olimpia Milano: 85-91

Akdeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem

İstanbul- Pendik'te eşinin sevgilini sokak ortasında öldürdü

Malatya'da otomobil yayalara çarptı: 2 ölü, 1 yaralı

İnegöl'de hafif ticari araç, otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı

Kastamonu'da müstakil evde yangın

İtfaiyeciler, Samsunspor tesislerindeki yangını söndürüp, futbolcularla fotoğraf çektirdi

Antalyaspor-Sivasspor /Ek Fotoğraflar

Kocaelispor – Adanaspor: 2-0

Hakkari'de 15 metre yükseklikteki köprüden Zap Suyu'na uçan kamyonette 4 kişi yaralandı

Manisa Basket - TOFAŞ: 106-109

Kırmızı ışıkta beklerken alev alan otomobil yandı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kocaeli'de sanayicilerle bir araya geldi

İstanbul- Vali Gül: Sağ salim kurtarmak için büyük bir titizlikle çalışmalar sürdürülüyor

Yükleniyor

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Dilencilere Göz Açtırmıyor

Yeşilyurt Belediye Vezneleri Hafta Sonu Açık

Yeşilyurt Belediyesi, Ödüllü ‘Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması’ Düzenliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya TSO’nun meclis üyeleriyle bir araya geldi

Battalgazi Belediyesi Çağrı Merkezi,kar yağışında görevini başarıyla yaptı

Üniversite Öğrencileri, Yeşilyurt Belediyesinin Gönüllü Turizm ve İyilik Elçisi Oldu

Başkan Geçit ; “Ekiplerimiz İlçemizin Dört Bir Tarafında Büyük Bir Fedakârlıkla Çalışıyor”

Başkan Er Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

Battalgazi Belediyesi,yoğun kar yağışına hızlı müdahale etti

Başkan Geçit, “İlçemizde Kar Mesaisi Aralıksız Sürüyor”

Mersin Basketball, Fenerbahçe Gelişim’e geçit vermedi

Fenerbahçe Beko – Olimpia Milano: 85-91

Antalyaspor-Sivasspor /Ek Fotoğraflar

Kocaelispor – Adanaspor: 2-0

Manisa Basket - TOFAŞ: 106-109

Antalyaspor-Sivasspor(Fotoğraflar)

Trabzonspor, Alanya’ya gitti

Thomas Reis: Bodrum FK maçı, Alanyaspor karşılaşmasına benzer olacak

Amatör maçta hakemlere saldırıda kulüp başkanı ve bir futbolcu daha tutuklandı

Altay evinde İnegölspor'a karşı

Hatay'da patlayan trafodan çıkan alevlerin gecenin karanlığını aydınlatması kamerada

Bursa'da kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı 100 kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Kayseri'de aranan firari 2 hükümlü yakalandı

Adana'da palet imalathanesindeki yangın korkuttu

Samsun'da takla atan otomobilde 1 yaşındaki Uras öldü, 5 kişi yaralandı

Manisa'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Adana'da lavaş ekmek imalathanesine tabancalı saldırı: 4 yaralı

Aksaray'da yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Kayseri'de borç- alacak kavgasında 3 kardeşi yaralayıp kaçtı

İstanbul - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılına özel sergi Bakan Güler ve Bakan Ersoy'un katılımıyla açıldı

Malatya'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Zonguldak’ta tırın çarptığı yaya hayatını kaybetti

Yangında dumandan etkilenen Abidin, 5 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bursa'da, otomobil ile çarpışan servis minibüsü devrildi 8 yaralı

Karda kaybolan küçükbaş hayvanlar dron kamerasıyla bulundu

Şırnak'ta 1 belde ile 7 köy yolu kardan kapandı

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden emekli polis,hayatını kaybetti

Kırmızı ışıkta geçen elektrikli bisiklet, hafif ticari araçla çarpıştı ;1 ölü, 2 yaralı

Malatya'da kardan kapanan 337 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Refüje çarpıp takla atan kamyonetteki 2 kişi öldü

Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı (2)

Bakan Işıkhan'dan BM Mukim Koordinatörü'ne tepki: Bizler için Hamas, Filistin halkının Kuvâ-yi Milliye'sidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Varsa yoksa Cumhurbaşkanı adayı kim olacak

Özel: Bu ülkede yaşayan herkesin kendini eşit hissettiği, eşit gördüğü bir ülke istiyoruz

Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi Meclis'te

Bakan Uraloğlu: Akyazı ile Ankara arasına 6 şeritli otoyol inşa edeceğiz (2)

Bakan Göktaş: Şehit yakınlarımızın öncelikli randevu almaları için yeni bir çalışma yürütüyoruz

Bakan Tunç: BM Filistin Soruşturma Komisyonu, Ayşenur Ezgi Eygi cinayetine ilişkin bilgilendirildi

AK Parti'li Çelik: Filistin halkına soykırım uygulayanlar, tüm insanlığın düşmanıdır

Cevdet Yılmaz: Türkiye, 2003-2024 yılı eylül ayı arasında 270,2 milyar dolar yatırım aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 12 11 0 1 22 34
2.Fenerbahçe 12 9 1 2 22 29
3.Samsunspor 13 8 3 2 11 26
4.Eyüpspor 13 6 3 4 6 22
5.Göztepe 12 6 3 3 8 21
6.Beşiktaş 12 6 3 3 7 21
7.Sivasspor 14 5 6 3 -4 18
8.Antalyaspor 13 5 6 2 -8 17
9.İstanbul Başakşehir 12 4 4 4 0 16
10.Rizespor 12 5 6 1 -8 16
11.Trabzonspor 12 3 3 6 3 15
12.Gazişehir Gaziantep 12 4 5 3 0 15
13.Kasımpaşa 13 3 4 6 -3 15
14.Konyaspor 13 4 6 3 -6 15
15.Kayserispor 12 2 4 6 -9 12
16.Alanyaspor 12 2 5 5 -5 11
17.Bodrum FK 13 3 8 2 -7 11
18.Hatayspor 12 1 7 4 -8 7
19.Adana Demirspor 12 0 10 2 -21 2