Tarih: 20.09.2024 13:35

Bursa'da Atatürk Caddesi trafiğe kapatılıp, çocuklara oyun alanı olacak

Facebook Twitter Linked-in

Mine AK/BURSA, (DHA)-BURSA’da, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, 22 Eylül Pazar günü Heykel Atatürk Caddesi trafiğe kapatılarak, çocuklara bırakılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle, çocukların eğlenceli bir gün geçirmesi hedefleniyor.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri alma konusunda desteklemek, herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik etmek amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Bursa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sabah yürüyüşlerinden güvenli bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerine, spor etkinliklerinden sanatsal programlara kadar birçok aktivitenin yapıldığı haftada, 22 Eylül Pazar günü ise çocuklar için özel programa imza atılacak. ‘Arabasız Gün Etkinliği’ kapsamında Heykel Atatürk Caddesi, 10.00 ile 12.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılarak sadece bisiklet ve yaya ulaşımına açılacak. Program Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in saat 09.30’da Tophane Saltanat Kapısı’ndan başlatacağı ‘Yeşil Pedalla Yeniden Yeşile’ bisiklet etkinliğiyle start alacak. Ulucami ile Valilik Binası arasında yapılacak programda, bisiklet ve e-skuter sürüş eğitimlerinin yanı sıra 4 farklı alanda gazoz kapağı, cilli, ip atlama, yakar top, istop, körebe, kutu kutu pense gibi sokak oyunları oynanacak.

Bütün Bursalıları pazar günü düzenlenecek etkinliğe davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Havamızın ve çevremizin temiz olması için bisiklet kullanımını özendirmek, e-skuter gibi çevreci ulaşım araçlarını kullanmak, yürüyüşler yapmak, sağlıklı yaşamak zorundayız. Hem sağlımız hem de zamanımız için toplu taşımayı, bisikleti, raylı sistemleri kullanalım. Tüm Bursalıları 22 Eylül Pazar günü Atatürk Caddesi’ndeki etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —