Tarih: 25.09.2024 10:55

BM, Lübnan’da İsrail saldırılarında 2 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu

Facebook Twitter Linked-in

Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) – BİRLEŞMİŞ Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Lübnan ofisi, İsrail’in saldırılarında 2 çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu.

UNHCR’den yapılan açıklamada, “UNHCR, Lübnan'da UNHCR ailesinin iki sevilen üyesinin öldürülmesinden dolayı büyük bir öfke ve derin bir üzüntü duymaktadır. Dina Darwiche, UNHCR'nin Doğu Lübnan'daki Bekaa ofisinde 12 yıldır UNHCR ile çalışıyor. Dina, kocası ve iki küçük çocuğunun yaşadığı bina dün bir İsrail füzesiyle vuruldu. Kocası ve çocuklarından biri kurtarıldı ve ağır yaraları nedeniyle hastanede tedavi görüyorlar. Dina ve en küçük oğlunun cesetleri bugün trajik bir şekilde bulundu. Ali Basma, UNHCR'nin Tyre ofisinde 7 yıldır çalışıyor. UNHCR ile sözleşmeli bir temizlik şirketi aracılığıyla işe alındı ve o zamandan beri UNHCR Tyre ailesinin bir üyesi. Ali'nin ölümü 23 Eylül'de doğrulandı ve bu sabah gömüldü. UNHCR olarak meslektaşlarımızın öldürülmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz ve ailelerine ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Dün Lübnan'da bir günde 550'den fazla kişi öldürüldü. Sivillerin korunması bir zorunluluktur ve Genel Sekreter'in acil gerginliği azaltma çağrısını yineliyoruz ve tüm tarafları, uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülükler doğrultusunda yardım görevlileri de dahil olmak üzere sivilleri korumaya çağırıyoruz” denildi. UNRWA Genel komiseri Phillippe Lazzarini ise, “İsrail güçlerinin Lübnan'da düzenlediği hava saldırılarında iki ekip üyesinin öldürülmesi nedeniyle UNHCR ailesine baş sağlığı diliyorum. Gazze'de devam eden savaşta 224 meslektaşımız öldürüldü. İnsani yardım çalışanları da dahil olmak üzere siviller her zaman korunmalıdır. Savaşların bile kuralları vardır” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —