Tarih: 11.09.2024 13:29

Başkanı Yalçın ; “ Darbeler her alanda ülkenin gelişmesine engel olmuştur “

Facebook Twitter Linked-in

 

Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın ,yayımladığı mesajda : 
Kurulduğu günden bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üzerinde oynanan büyük oyunlara zaman, zaman milli iradenin vesayet altına alınması girişimi olan darbeler ülkemizin gerilemesine demokratik sosyal kültürel ekonomik sosyolojik gelişmesine de engel olmuştur.
Yıllarca dış mihrakların içimizde laik antilaik sağcı solcu Alevi Sünni kemalist anti kemalist osmanlıcı Türkçü Türk Kürt ayrımcılığı kardeşi kardeşe kırdırarak bölünmeyi sağlayıp yutmak için iç hainlerle hareket eden güruhlarla birlikte milli iradeye müdahale eden darbeler ve girişimler güvensiz bir ortamın oluşmasına ve düzen değişikliği arayışlarına neden olmuştur.
Sebebi her ne olursa olsun ülkenin bölünmez bütünlüğü bağımsızlığı iç ve dış güvenliği demografik yapımızın bozulması anarşi gibi fiiller dışında millî iradeye müdahale savunulamaz.
Öncesinde de yaşanan ve en son 12 Eylül 1980 ihtilâli Türk siyasi ve demokrasi hayatı için kara bir leke olarak tarihte yerini almıştır.
Bir daha böyle bir utanç vesikasının yaşanmaması özgürce birlik beraberlik kardeşlik içinde müreffeh bir yaşam dileğiyle bütün şehitlerimizi rahmetle yad eder,
12 Eylül 1980 darbesini yapan, yapılması için karar alıp, kararı onayan, imzası bulunan fikri ve iradesi satılmış kukla komuta kademesini şiddet ve nefretle kınıyorum.. Rabim Ulusumuza Aziz Milletimize bir daha bu kara günleri yaşatmasın..
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —