Tarih: 21.10.2024 16:40

Başkan Yalçın ; Gazetecilik kutsal mesleklerdendir

Facebook Twitter Linked-in

 

Demokrasimizin en temel unsurlarından biri olan basının son derece ulvi bir görev icra ettiklerini söyleyen Başkan Yalçın,haber alma özgürlüğünün yanı sıra, toplumsal farkındalık oluşturulması,ifade ve fikir bağımsızlığının kamusal alanda yayılabilmesi açısından gazetecilerin büyük sorumlukla çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Yalçın,yayımladığı mesajında ; Basın,ulvi bir görev icra etmektedir. Dünyada ve ülkemizde gelişen olayları kamuoyuna duyuran,halkı bilgilendiren gazetecilerdir.  Gazeteci,dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak halkın doğru bilgiye hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmasında aracı olurken her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışıyor ve mesai saati gözetmeksizin emek sarf ediyor.

 Gazetecilerin sosyal güvenceden,mali düzenlemeye kadar her hakkının yasayla koruma altına alınması,kurum ve kuruluşlardan tarafından desteklenmesi gerekmektedir.

Görev esnasında saldırıya uğrayarak darbedilen,hatta öldürülen gazetecilerin olması demokrasinin ayıbıdır.

Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum “ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —